ערב טוב :) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן.
    לפני שאני מגיעה לנקודה העיקרית רציתי לספר לכן קצת על עצמי.
    אני רחלי בת 23 עוד מעט.
    התחתנתי ב13/08/13.
    ב18/11 גיליתי שאני בהיריון.
    אחרי מספר ימים הלכתי לרופא נשים לראות שק היריון שאכן נצפה.
    לאחר כמה שבועות התחילו לי בחילות סחרחורות והקאות נוראיות של מיצי קיבה על הבוקר.
    אני רוצה לציין שאני הייתי גרה בדרום ועברתי לגור בכפר סבא אחרי החתונה.
    רוצה להדגיש שאני בת יחידה והכי קטנה מבין שלושת האחים הגדולים שלי.
    מה שאומר שאני הכי מפונקת.
    קצת קשה לי לקבל את סדר היום החדש שמלווה בכאבים שלא הייתי רגילה אליהם. רוצה לציין שאין לי כוח סבל בכלל,נורא רגישה גם פיזית וגם רגשית.
    רוצה עוד לציין שאני לא אוהבת לא פירות לא ירקות לא אוהבת מים ולא אוהבת מאכלי גבינה.
    לפני כמה חודשים הייתי מתעלפת ונשלחת למיונים בגלל התייבשות.
    קצת קשה לי המרחק מאמא שלי,והסביבה החדשה והמצב החדש שאליו אני מנסה להסתגל אך לא מצליחה (היריון).
    אני יודעת שזה דבר שחולף אבל נורא קשה לי. זה משבש לי את סדר היום. אני בקושי ישנה וגם שאני מנסה לישון אני רצה לשירותים. אני בקושי אוכלת וגם שאני אוכלת אני מקיאה. פוחדת לעבוד משמרות בוקר ע"מ לא להקיא ב6 בבוקר. נאלצת להפסיד המון ימי עבודה וגם שאני מגיעה לעבודה אני מגיעה עם עיניים נפוחות ורצה כל שנייה לשירותים להקיא. אני עובדת בשירות לקוחות וזה קצת מסרבל. תוקע לי את סדר היום ואני מפסידה המון כסף. (קצת בעייתי לזוג צעירים בני 23-24) שמשלמים שכירות 3,500.
    נורא קשה לי בלעדיי אמא שלי שנורא שמחה בשבילי אך כואב לה שאני רחוקה והיא איננה יכולה לעזור לי. למרות שבעלי מאוד עוזר וחמותי וכל המשפחה של בעלי מסביב תמיד מציקים לי ודואגים לי נורא. אך כל המצב הזה קשה לי. אני נורא רגישה לא אוכלת בריא וגם שאני אוכלת אני אוכלת ממתקים ורק שטויות ולא מה שאני צריכה ע"מ שהעובר יתפתח בצורה תקינה. נכנסתי לדיכאון ובעלי אפילו לא מצליח להבין מה קורה איתי ונורא קשה לו. אני יודעת שזו רק ההתחלה והתחלה היא תמיד קשה והכל עובר וברגע שיולדים את התינוק - יודעים שהכל שווה וזה אושר אחד גדול.
    אבל כרגע הכל מסורבל,קשה,עמוס,וכואב נורא גם פיזית וגם רגשית...
    זהו פרקתי כל מה שהיה לי בלב.

תודה על ההקשבה!
7 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל ברוכים המצטרפים לפורום. ומזל טוב להריונך, לפי מה שהבנתי הוא היה רצוי ומיוחל למרות ההרגשה הנוראית שלך.
    קודם כל רציתי לחזק אותך
  • היי רחלי, אני ממש מבינה אןתך כי גם אני סבלתי מאוד בתחילת ההיריון-הקאות, כאבי ראש, חולשה כללית. אני יכולה לעודד אותך ולאמר לך שהכל עבר לי החל משבוע 15. כלומר כל הסבל הזה לא יימשך כל ההיריון, זה אופייני לשליש הראשון.
    אני יודעת שזה ממש מדכא ונדמה שזה לא יעבור אף פעם אבל אני מבטיחה לך שזה יעבור.
    לגבי תזונה, בשליש הראשון יותר חשובה השתיה. אם את לא מסוגלת לשתות מים, תנסי אולי לשים לימון במים ואם זה לא עוזר, אז תשתי מיצים (עדיף מלא כלום), מרקים, תה.
    אני מציעה לך לקחת "פרנטאל" - מולטי ויטמין להיריון (מכיל חומצה פולית, ברזל,סידן וכל הויטמינים והמינרלים הדרושים לאשה בהיריון).
    לגבי מזון תנסי לאכול צנימים, קרקרים, ואם יש איזה פרי שאת כן מסוגלת לאכול, אגוזים, פירות יבשים.
    שוב-תזכרי שזה עובר והתוצאה שווה הכל
  • החודשים הראשונים של הריון, כמעט כל הריון, הם מאוד קשים. בחילות והקאות חוסר תיאבון... אני סבלתי מזה עד חודש חמישי. הייתי מקיאה המון בקושי אוכלת, ומה שכבר כן אכלתי היה פירות וירקות.
    את לא אוהבת מים? תשתי חליטות - נענע לימונית לואיזה, תיונים של חליטות פירות. את לא אוהבת ירקות? תכריחי את עצמך 3 מנות פרי וירק במהלך היום. אכלת בננה? זו מנה. אכלת תפוז? זו מנה. אכלת מלפפון - זו גם מנה! לא חייבים בכמויות.
    קחי פרנטל - מולטי-ויטמין. אני הייתי מכריחה את עצמי לאוכל מנת בשר/עוף/דגים בשבוע. אין ברירה - זה לא בשבילך זה בשביל האוצר.

אני גם גרה רחוק מההורים. עברתי לצפון כשהמשפחה במרכז. אין מה לעשות זה קשה אבל אם בחרת לעבור רחוק מהמשפחה כנראה שהייתה לך סיבה אמיתית וזו לא סתם גחמה.
    דברי עם אמא הרבה בטלפון ותסעי לשם כמה שניתן ושהיא תבוא לבקר אותך.
  • רחלי ברוכה הבאה והמון מזל טוב
    הגעת לפורום הנכון...הבנות פה מקסימות תמיד זמינות תמיד עונות ...יש על מי לסמוך יש על מי ליפול ויש למי לבכות מעצבים שיבואו בקרוב...
    אם את לא אוהבת מים תנסי לשם אזשהו פרי בתוך בקבוק מים וככה תשתי אין ברירה חייבת !
    לגהי פירות וירקות גם אני לא אוהבת ומעדיפה ממתקים אבל פשוט הכרחתי את עצמי לפחות שניים ביום ...היום זה ירד לאחד מידי פעם שניים ..אבל תשתדלי....אולי סלט פירות יהיה לך טעים...לחתוך את הפרי בצורה שונה או שייק פירות ככה אוכלים כמה במכה אחת :)
    בהתחלה גם הייתי דוחפת לעצמי אגוזים ושקדים באיזשהו שלב זה נמאס...תהיי קשובה לגוף שלך והכל יהיה בסדר!
    חיבוק ענק שמרי על עצמך!!

בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
  • הי רחלי,
    קודם כל מזל טוב!!! שנית אני כל כך מבינה אותך, גם ההתחלה שלי הייתה כזו (יש גם שירשור שרשמתי לפני כמה ימים שרק לאחרונה התחלתי לאהוב להיות בהיריון).
    אני יודעת ומבינה שזה קשה, קודם כל פיזית ויש קושי להסתגל לזה רגשית.
    אין לי עצות או טיפים לתת לך לצערי כי הקבלה שלי הייתה מאוד הדרגתית (ההיריון לא היה מתוכנן) מחודש לחודש התאהבתי בנסיכה שלי, כל פעם שפתאום הרגשתי אותה או שמישהו בירך אותי מבחוץ, כל פעם התחלתי להרגיש טוב יותר, גם פיזית.
    אני מאמינה מאוד שיש קשר שחזק מאוד בין איך שאנחנו מקבלות את ההיריון בצורה הרגשית ואיך שזה משפיע עלינו פיזית.
    אני מאחלת לך כל טוב ושהקלה והשמחה יגיעו בקרוב מאוד.
  • תודה רבה לכולן פשוט מחמם את הלב כל ההודעות הנוגעות שרשמתן לי! נורא עודד אותי ותמך בי. אנני אנסה ליישם כל מה שכתבתן,שוב תודה רבה רבה רבה מכל הלב והנשמה! בריאות אושר ושמחה לכולנו אמןן
  • ברוכה הבאה
    הריון הוא מבורך וממש לא מובן מאליו
    אז דבר ראשון חשוב לומר תודה ולהרגיש שבורכת
    כי זה ממש ככה!

אני מאוד מזדהה איתך
    כתבתי וקראתי שירשורים דומים לזה שלך בתחילת ההריון שלי
    אצלי היה הכל מהכל וחוסר תפקוד מוחלט
    לאכול הכרחתי את עצמי וגם לשתות
    גם אם אינך אוהבת מים- פשוט הכריחי את עצמך וזכרי שזה בשביל העובר/ית שלך
    וזה הכי הכי חשוב
    אני דחפתי אוכל גם כשלא היה תיאבון
    בן הזוג עזר והכריח
    וגם אם הקאתי אחר כך הכל לא נורא......
    ויטמינים מאוד חשובים כמו שכתבו לך
    גם אני גרה רחוק מהמשפחה - הכי רחוק שיש (בצד השני של העולם)
    ולכן מבינה אותך מאוד
    יכולה לנחם ולומר שברוב המקרים זה עובר אחרי השליש הראשון ואת מרגישה כמו חדשה ונהנית מכל התהליך
    ממליצה לנסות לראות את המשפחה שלך בסופ"שים.... שיפנקו אותך זה תמיד כיף
    המשך הריון מוצלח ותקין וב"ה שיעברו הבחילות מהר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה