החלטנו-חוזרים לגור אצל ההורים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז ככה..
    אני ובעלי עברנו לגור ביחד בחודש אוגוסט אשתקד.
    באוקטובר קבלתי הצעת נישואין ובדצמבר התחתנו.
    בפברואר נכנסתי להריון וברוך השם לפני שבועיים וחצי נולדה הנסיכה.
    כל השנה וחצי האחרונות אנחנו גרים בדירת 2 חדרים יפייפיה במרכז חולון.
    לצערי דמי השכירות וההוצאות השוטפות של הבית שחטו אותנו.. הבנו שעם כל ההוצאות+ ההוצאות החדשות שיתווספו כמו כלכלת תינוק + מסגרת חינוכית (מעון) ההוצאות יוכפלו ..
    אחרי הלידה באתי להורים שלי על מנת לקבל עזרה עם התינוקת
    (היתה לידה קשה עם החלמה לא פחות קשה, לא יכולתי לתפקד!)
    החלטנו שנשאר כאן בנתיים...יש חדר פנוי.
    תמיד יש מישהו בבית כדי לעזור או לשמור על הקטנה
    וכך אנו נוכל לחסוך את דמי השכירות ואולי אולי אולי תוך כמה שנים נוכל לגייס את הון העתק הדרוש לקניית דירה משלנו.....
    יחד עם זאת אני מלאת חששות, אמנם בעלי מקסים ואהוב על כולם אך בכל זאת המעבר היה כרוך בויתור על הכלב שלנו (היתה פרידה טראגית ממש!) וויתור על הפרטיות והעצמאות
    אני ממש מפחדת שהמעבר יפגע בזוגיות שלנו
    מן הסתם ניהיה פחות חופשיים בבית... (גם מבחינת קיום יחסים)
    מה דעתכן?

18 תגובות
עמוד 1
  • בוקר טוב וקנין
  • אני הייתי לוקחת עבודה נוספת, ובלבד שלא לגור עם ההורים, ואפי' הטובים ביותר!!

אין מצב לזוגיות נורמלית, ואין הרגשה של בית, ו....
  • השיקול הוא האם לעבור את השנה , שנה וחצי האלה ובמקום לזרוק את ה5000 שקל שכ"ד+ הוצאות של כלכלת בית (חשבונות קניות וכד)...

אם במקום לשלם את זה מידי חודש נצליח לחסוך את זה בפק"מ
    יצא לנו 60.000 בשנה שזה המון כסף
    אנחנו זוג צעיר(אני 23 בעלי 27)אין לנו מאיפה לגרד אפילו את הסכום ההתחלתי לבית.
    ומבחינתינו בית זה מאסט!!! אנחנו חייבים את זה לילדה..
    היא חייבת קורת גג שלנו, זה הבטחון שלה..

יחד עם זאת כמובן שיש לזה השלכות על הזוגיות...
    גם עבודה שנייה לא באה בחשבון בעלי נהג..הוא חייב לישון טוב בלילה
    אני רוצה אותו בריא ושלם...

אני ממש בדילמה.
    כ"כ מעצבן ומאכזב שאתה פשוא יודע שאין לך סיכוי להסתדר במדינה הזאת.
    נכון שאנחנו "כולה זוג+1" ושיש משפחות עם שלושה וארבעה ילדים שמסתדרים עם משכורת אחת אפילו
    אבל בכל זאת הכמיהה הזאת לקורת גג משלך זה משהו שבלתי אפשרי להגיע אליו....

עצוב

• תראי
    אני בת 23 בעלי בן 25
    וקנינו בית ... לא היה פשוט בכלל בכלל אבל בסוף הצלחנו
    ב״ה אני אומרת תודה לקב״ה כול יום על זה
    לא מובן מאליו בכלל .... אני הכי מבינה בעולם את הכמיהה לבית שלכם

אבל תאמת אני גרה בב״ש שגם פה המחירים עלו מאוד
    אבל עדין עם המון מאמצים זה אפשרי לקנות בית התחלתי 3 חדרים
    אין לי מושג איך הייתי קונה אם הייתי גרה במרכז
    זה ממש לא שפוי
  • בוקר טוב!

מאמי, אני מניחה שהיית רוצה לשמוע גם דעה שונה מאלה שרשמו עד עכשיו, אבל... אני באותו כיוון. מסכימה עם מה שאוראלי כתבה לך.

בשום מצב לא הייתי מסכנת את הזוגיות שלי ועוברת לגור אצל ההורים. פשוט לא. וגם לא הייתי מוותרת על הכלב (יש לי כלב, וכשלקחנו אותו אמרתי לבעלי שזה one way ticket - אין מצב להתחרט א"כ, הוא הופך לבן משפחה לכל דבר, לטוב ולרע. לכן צריך לשקול בכובד ראש את כל העניין לפני שמחליטים לאמץ חיית מחמד).

5000 ש"ח על שני חדרים בחולון? זה המון
  • וקנין את משלמת 5000 על דירת 2 חדרים בחולון?
    את חייבת לעבור דירה.
    אני גרה באיזור הקריות ושכ"ד כולל תשלומי בית לא עולים לי על 3500 וגם זה בחודש שבזבזתי המון חשמל ומים! (חודש נורמלי זה 3000, אולי אפילו פחות)
    חבל לעבור לגור אצל ההורים לפני שמנסים דברים אחרים.
    אני יכולה לספר לך מהניסיון של אחי, שגר עכשיו אצל ההורים שלי 3 חודשים, אבא שלי שמר על האחיינית שלי במקום גן והם באמת חסכו מעל 10000 בחודשים האלו. אבל הוא היה עצבני כל הזמן, מלגור בדירה הוא עבר לגור בחדר, חולק מקלחת עם בני הבית, חולק מכונת כביסה עם אמא שלי ומקום תליה, אוכל אוכל שמבשלים לו ולא מה שהוא אוהב להכין. הוא רב עם אחי בצורות מטורפות, הוא עצבני כל הזמן, רק ממתין לצאת מהבית.
    ולא לדבר על גיסתי המסכנה, היא מנסה לשמור על יחסים טובים עם ההורים שלי אבל הם נותנים דעה על מה שקורה וזה לא נוח לשמוע דעה על כך מה שאתה עושה, גם על דברים שלא רצית לשתף.

קיצר, הדעה שלי הינה - לעבור להורים רק אם אין בכלל ברירה.
    תנסו שנה ראשונה לעבור לדירה אחרת, גם אם זה אומר לצאת מחולון. לצאת מבועת המרכז. אם את רגילה לדירה קטנטנה אולי לעבור ליחידת דיור שכוללת חלק מהתשלומים כבר בפנים.
  • אנחנו גרים אצל חמתי, אמנם יש לנו קומה משלנו (חדר שינה ומקלחת)
    אבל לא חושבת שהיינו יכולים לחסוך אם היינו בשכירות..
    זה לא כזה נורא, אבל מצד שני לא גרנו לבד עדיין אז ככה שאין לי למה להשוות.
    הקושי שלך יכול ליהיות זה שהתרגלת לפרטיות שלך ושל בעלך..
    אני חושבת שאם היחסים עם ההורים טובים ויש הבנה ולא מתערבים ,
    למה לא להיעזר בהם ?
    בהצלחה :)

• וקנין , זה באמת לא שפוי לשלם 5000 על 2 חדרים בחולון ותסלחי לי , אם אתם עושים את זה אז יש לכם כסף ויכולת להיסתדר גם בלי לעבור להורים וגם לחסוך.

בפתח תקווה ב5000 אפשר לקבל 4 חדרים בבית חדש בשכונה חדשה וצעירה ופתח תקווה לא יותר זולה מחולון .

אפשר למצוא מקום במרכז ולשלם הרבה פחות ולחסוך ! ואם אתם יכולים להרשות לעצמכם לשלם 5000 עכשיו אז בטח יש לכם גם רכב וזהמאפשר קצת להתרחק מת״א ולא לסכן את הזוגיות כי אותה מאוד קשה אחר כך לשקם ! ולוותר על הכלב בישביל כסף זה בכלל פשע בעיניי.

תשקלו לבדוק גני אביב למשל .. מחירים פי 2 פחות ויש שם מלא משפחות צעירות

בפ״ת אפשר למצוא 3 חדרים ב3500 ובחורף אפילו פחות כי זה חורף ...

יש לי חברה שכל הזמן אומרת שאין להם כסף ומוותרים על הרבה אבל כשהתברר לי איפה הם עושים קניות אז הבנתי הכל ... היא יוצאת לסופר רוסי ושם הכל יקר ברמות (אני מכירה כת החנות) , אני עושה לה ״למה את קונה כאן , זה יקר וכו׳ ...״ והיא מאוד הייתה מופתעת שזה יקר ... ויש להם רכב . הם יודעם לחסוך על הילדה , על עגלה ועוד דברים אבל אוכל קונים ביוקר - ולא דברים מיוחדים . אפילו חזה עוף אפשר לקנות ב20 שח לקילו והיא קונה ב35 כי אין לה כוח לנסוע / דקות לסופר שיש בו הנחות ... אז אם היא תמשיך ככה ברור שלא יהיה כסף וחבל ...

בקיצור , הדעה שלי קצת חריפה אבל מה שסך הכל אני רוצה להגיד שתנסו קודם להיסתדר ולבדוק הוצאות שלכם , יתכן שתצליחו לחסוך הרבה כל חודש
  • אהמממממ למרות שאני במצב מממש מממש שונה משלכם....כי אנחנו קיבלנו דירה ב"ה מתנה מההורים וגם אין לנו משכנתא ב"ה ובמרכז הארץ-פ"ת.....
    אז אני לא מתיימרת לתת עצות כ"כ אני רק אומרת את חוות דעתי מנקודת מבטי ...אני מנסה לשים את עצמי במקומכם.......
    ההחלטה לא קלה וקשה לתת עצות במצב כזה אני ואחרות אפילו לא יודעות כמה אתם מרווחים ביחד?מה ההוצאות שלכם??הרבה בילוים????ביגוד וכו?????
    כי בשורה תחתונה קשה מאוד מאוד מאוד להשיג כאן דירה בארץ הזו בלי הון התחלתי בכלל........
    אני מאוד יכולה להבין את המצוקה שאתם נמצאים כי אנחנו במצב הרבה יותר טוב ממכם אנחנו משתכרים ממוצע - ויש לנו 3 ילדים וההוצאות ענקיות קשה מאוד מאוד לגמור את החודש ולחסוך......
    בטוח לי שללא העזרה הענקית הזו של ההורים שקנו לי דירה לא נראה לי שאי פעם היינו יכולים להגיע לזה ...אולי......
    ולכן אני מבינה מאוד את תחושה שזה לא קל והשכירות שוחקת(אגב למה באמת לגור במקום כזה יקר למה לא לגור במקום יותר זול עם למשל יותר חדרים או במקום יותר זול ודירה קצת פחות יפה זה חוסך המון)
    אם ההתלבטות כאן היא בין לגור עם ההורים לבין לגור בדירה כמו זו ב5000 ש"ח משכורת אז זו אכן התלבטת אומנם 60,0000 בים הכסף שצריך לדירה זה כמו טיפה בים אבל זה משהו בהחלט......
    אבל אם יש לכם אפשרות לשכור בחצי מחיר נניח במקום קצת פחות מרכזי מחולון......שהמחירים שם שוחקים אז הייתי אומרת זה לא שווה את החסכון ושווה לכם הפרטיות וכו.......
    אם אתם לא מוכנים להתפשר על מיקום זה חיסכון ואני אומרת שכן ניתן לנסות את זה....לא מחייב שזה יהיה כזה גרוע ויתכן שכול הצדדים יהנו....וברגע שלא ניתן לעשות אחורה פנה........
    אני דווקט טיפוס שמאוד אוהבת בית/פרטיות וכו.....אבל לפעמים יש שיקולים שניתן לוותר עליהם נניח אני בילד הראשון שהשתכרנו ממש ממש נמוך וויתרתי על המון דברים כמו ביגוד /מסעדות שבכלל עד היום אנחנו בקושי יוצאים פעמיים בשנה...../ביגוד יקר ליתנוק וכול מיני.....וככה חיינו ואם היינו צריכים להוציא על דירה לא יודעת איך היינו חיים......
    יכול להיות שאתם יכולים לוותר על הוצאות מיותרות אחרות ולגור בשכירות בדירה משלכם וזה גם יהיה חסכון אומנם לא אותו חסכון אבל גם משהו...
    אני ממש לא נגד לגור אצל ההורים אם אין ברירה ויש הורים שבהחלט די נוח לגור אצלם(אצל אפחד זה לא הכי נוח שבעולם אבל יש יותר ופחות)
  • אני לא חושבת שאנחנו במקום של להביע דעה ( אני אביע אל תדאגי ) אבל קודם כל אתן לך חיבוק!
    אני מאמינה שהחלטתם ואת פשוט חוששת ....
    תחליטו בנוסף ששום דבר לא יהרוס לכם את הזוגיות
    תזכרי גם להיעזר בהורים מדיי פעם בשמירה על בייבי וקנין ( עדן אם אני לא טועה ) ותצאו יחד ( לא בהכרח מצריך כסף )
    ותחליטו גם שאם משהו מפריע לכם תחזרו לבית בשכירות
    שום דבר לא שווה שתהרסו את הזוגיות !!!!

ועכשיו אביע את דעתי ( רק אגיד שהיא לא שונה )
    אני אומרת שהקשר בין בעלי לאמא שלי ואחי הקטן טוב ושליו כי כל אחד חוזר לפינה שלו בסוף היום
    כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.
  • אני כל כך מבינה אותך...
    אנחנו גרים כבר 3 שנים בדרום תל אביב, לא נראה לי שהייתי מסוגלת לעבור לגור עם ההורים, זה קשה, השכירות וכל השירותים נורא יקר,ועדיין לא הייתי חוזרת לגור עם ההורים שלי או שלו...
    אעדיף לבקש שיעזרו קצת עם כסף כל חודש ולא לחזור אליהם...
    ולמרות זאת מכירה המון זוגות שחזרו לגור אצל ההורים(יש להם קומה נפרדת, יחידת דיור או מרתף)
    תעשי מה שאת חושבת לנכון...תנסי ואם לא ייצא תעזבו...
    בהצלחה!!!
  • לשאלתכם...
    השכירות עולה לנו 3100 שח לחודש
    אבל יש עוד חשבון חשמל מים וקניות לבית
    התכוונתי שהכל ביחד זה יוצא בערך 5000 ש"ח +- אם לא יותק
    ר
    יש לנו רכב אחד שצריך גם לתחזק (דלק וכד)
    ובקרוב גם גן לילדה (בערך 2000+- אולי יותר)
    אנחנו משתכרים ביחד בערך 11.000 שח (זוג+תינוקת)
    שלא נדבר על שאר התשלומים כבלים, אינרנט, פלאפונים
    ומידי עם מרשים לעצמנו לצאת לאיזה מסעדה/סטנדאפ
    כלומר...אנחנו לא מצליחים לחסוך כמעט בכלל
    המינוס תמיד נשאר ואי אפשר לבטל אותו
    אני כרגע לא רוצה לעבור מחוץ לעיר כי אני צריכה את הקרבה של אמא שלי הוא עוזרת לי המון המון עם בייבי וקנין....
    בקיצור....אני ממש חוששת לגבי הפרטיות שלנו וההשלכות של זה על הקשר
    למרות שיש אהבה ענקית ואני מאמינה שהיא חזקה מספיק להתמודד...
    כנראה שז ה המחיר הכבד שעלינו לשלם כדי להבטיח לקטנה עתיד בטוח
    ואני מוכנה להקריב את הנוחיות שלנו בשבילה.
    מגיע לה בית חם ואוהב, בטחון וקורת גג.
    אני פשוט חייבת את זה בשביל העתיד שלה
    עצוב לי לחשוב אם ככה המצב חמור עכשיו מה יהיה כשהיא תגדל?
    איך נוכל אנחנו לתת ולעזור לה אם לנו בעצמנו אין כלום???

• אנחנו בדיוק כמוכם!!!! למזלינו הבית שאנחנו גרים בו יהיה שלנו בסופו של דבר
    בנינו קראוון(מבנה נייד) ואנחנו יכולים לגור בו כמה זמן שנירצה ובעתיד גם להגדיל אותו
    אנחנו גרים במושב
    ההוצאות הם גדולות מאוד ואנחנו רק זוג...
    אני לא יודעת איך אני ישלם גן באמת שאין לי מושג!!!!

• מחשבה אמיצה, לא יודעת מה לייעץ לך...

כשאנחנו התחתנו מתן לחם בגולני והיה מגיע הביתה כל שבת/שבת שנייה
    כל השבוע גרתי אצל הורי ורק בשבת חזרנו הביתה
    שילמנו על 2 חדרים 2000 בשביל שבת.
    (נראה לי שהיה משתלם יותר לנסוע לבתי מלון)
    כשנהוראי נולד, השיגרה, הלמידה והזוגיות שלנו עברו טלטול נורמלי עם בואו של תינוק
    לא יודעת איך היינו מסדרים אצל הורי...
    כבר אחרי חודש מהלידה רציתי לברוח לפינה שלי.

היום המצב כל כך קשה
    כמה אני בוכה ומתפללת שיהיה לנו אויר
    ההוצאות לא נורמליות. זה לא שפוי. רק קורת גג וקניות.

מאחלת לכם שתבחרו את הטוב ביותר

• השאלה האם תחסכו כשתהיו אצל ההורים וכמה???? בד"כ לא ממש חוסכים בתקופה קצרה עליה את מדברת.
    דעתי היא שאם כבר התמקמתם שם ואת אחרי לידה ומדובר בהורייך ולא בהוריו, אז להישאר תקופה של איזה חצי שנה בשביל העזרה וכו. בלי לצאת בהצהרות. בתום התקופה הזאת, תחליטו אם נשארים עוד או לא.
    תראו אם אכן חסכתם וכמה והאם זה פוגע בזוגיות וכו.
    זאת דעתי אבל לא כידענית גדולה כי זה מאוד תלוי בהרבה דברים כמו האישיות של בעלך, עד כמה זה יפגע בפרטיות שלו ואיזה השלכות יהיו למגורים עלייך, על הזוגיות ועל הילדה.
    אני גם לא מכירה את הנושא של מגורים אצל ההורים.
    ההחלטה היא שלכם בסופו של דבר ותמיד אפשר לחזור ולגור בשכירות. כל עוד אתם עירניים והחלטיים שאם ההשפעה על הזוגיות תהיה שלילית תעזבו.
  • הי וקנין, מה שלום הכאבים והתפרים? משתפר?
    אנחנו גרנו אצל חמותי כמעט שנה וחצי. עברנו לא על מנת לחסוך, אלא משום שחמי נפטר, להקל על חמותי את ההסתגלות (בחודשים הראשונים עוד שלמנו שכירות על הדירה שלנו). תראי, זה לא קל, אבל אפשרי. באופן כללי, כל דבר הוא אפשרי, רק שלכל החלטה יש גם מחירים... חמותי ואני מסתדרות מצוין, ועדיין, היו זמנים בהם כמעט נפצתי את החלונות מעצבים.. לדעתי גם אם אתם מחליטים כך, תגדירו לעצמכם מראש: שאתם יודעים שזה יהיה קשה מאד לפעמים, שזה לתקופה קצרה, שאתם מוצאים לכם זמנים לעיתים קרובות ככל הניתן, שבהם אתם לבד, דואגים לזוגיות שלכם ובודקים מה שלומה, עם היד על הדופק... שום הון שבעולם לא שווה את המשפחתיות שלכם והזוגיות שלכם! בהצלחה!! מעריכה את האומץ!
  • תראי, בתור אחת שנמצאת בסיטואציה וכבר קיבלה החלטה, אני מכה על חטא כבר כמה חודשים. התחתנתי לפני שנה וארבעה חודשים ואני בהריון בחודש שביעי, הריון מתוכנן ומבורך!
    אני ובעלי גרנו שנה לפני החתונה ושנה אחרי החתונה בדירה ששכרנו, בשלב מסוים הפסקתי לעבוד וחיפשתי עבודה לצערי לא מצאתי ונאלצנו לעבור להורים שלי, ובאותו הזמן נקלטתי. ההחלטה לגור אצל הורי עד שהדירה שההורים של בעלי תהיה מוכנה עם קומה שלמה בשבילנו באה משנינו. ההורים שלי אנשים נוחים ולא מתערבים כך חשבתי אבל נוכחתי להבין אחרת. הזוגיות נעלמת וההוצאות של ההורים גדלות בהתאם, כבר לא נוח וכולם בתא לחץ, בדיעבד הייתי נשארת בשכירות ולא גורמת לעצמי עוול ולחץ נפשי. זה הגיע למצב שמתערבים לי גם בכיס בעבודה בעתיד ובגידול העתידי של הילד שלי, מזל שבעלי לא מרגיש זאת כי הוא כל היום בעבודה. בחודש האחרון ״זכיתי״ להערות ממש ממש לא נעימות מכל המשפחה שלי בזה אחר זה, כולל ש״זהו תזמון לא טוב לילד״. פייר המצב הנפשי שלי לא טוב ואני באמת מנסה להתעלם ולהחזיק את עצמי עד המעבר לבית החדש. מנסיון, אל תעשי את הטעות שאנחנו עשינו למרות שבחיים לא חשבתי שכך תהיה השהות אצל הוריי שבאמת ובתמים נראתה לי ורודה בהתחלה ושלא יעשו בעיות.
    מאחלת לך מכל הלב המון הצלחה והלוואי ותקבלו את ההחלטה הכי נכונה וטובה בשבילכם.
  • היי תמרה
    אני בסדר ברוך השם..מידי יום יש שיפור אם כי הכאבים לא פוסקים ותפרים עוד רחוקים מלהתאחה..

עלתה אופציה גם לעבור לחמותי..שללתי בכל תוקף!
    אני לא מרגישה ששמה יהיה לי מענה לכל צרכיי
    בבית הוריי יש לנו חדר פנוי, עזרה בלתי פוסקת עם הילדה
    אוהבים את בעלי מאוד ומפנקים אותומאוד
    (אוכל ומותרות)...אני רואה שלא רע לו למרות הצפיפות והבאלגן
    מה שבוודאות אני לא היתי מרגישה אם היתי גרה אצל חמתי...
    בנוסף הוריי גרים בבית פרטי ואילו חמתי בקומה שלישית ללא מעלית
    ספק אם היתי מסתדרת עם העגלה וכד'...
    בקיצור בנות המצב לא פשוט!!
    מישהו חייב להתעורר בממשלה הזו...... אנחנו קורסיםםם

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה