צילום רחם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול הייתי אצל הרופא נשים שלי והסברתי לו שאנחנו מנסים להכנס להריון בערך 9 חודשים וכבר אין לי סבלות (הריון שני).
    הייתי בטוחה שהוא יעשה לי בדיקה שיגרתית של אולטרסאונד פנימי, אבל לא, הוא נתן לי הפנייה לצילום רחם.
    מישהי עברה פעם צילום רחם? איך הבדיקה מתבצעת- פנימי/חיצוני?
    הוא הסביר לי שבודקים את החצוצרות, אם הן סגורות או פתוחות. מישהי יכולה לתת לי קצת יותר הסבר על הבדיקה??

תודה מראש!!
7 תגובות
עמוד 1
  • במהלך הבדיקה מרחיבים את צוואר הרחם ומזרימים פנימה דרך קטטר תמיסה של יוד.
    במקביל עושים כמה צילומי רנטגן כדי לראות כיצד היא מתפזרת בחלל הרחם.
    אם יש חסימה בחצוצרות אפשר לפתוח אותה במהלך הבדיקה ע"י הזרמת היוד לשם בלחץ.
    אם אין חסימות הבדיקה לא נעימה אבל לא כואבת. אם יש חסימה אז הפתיחה שלה יכולה לכאב.
    כדאי לקחת 2 אדויל שעה לפני הבדיקה
    בהצלחה !
  • נשמע קצת מפחיד.
    התור נקבע לי לתחילת מרץ, מקווה שעד אז אכנס להריון.
    תודה רבה על ההסבר.
  • יוליה הסבירה במדויק..
    רק רוצה להוסיף שלא תמיד הבדיקה פותחת את החסימה...... זה מאוד תלוי ממה החסימה נובעת, במידה ויש בכלל..

לי לדוגמה יש איזושהי מחיצה שנולדתי איתה והיא לא ניתנת להסרה בבדיקה כזו ולא ניפתחה בבדיקה. יכולה להפתח רק בניתוח.

הכאבים - תלויים במצב החצוצרות. אם יש חסימה - יכאב. אם אין חסימה - לא תרגישי הרבה..

הייתי ממליצה אם אין לך סבלנות, לא לחכות עד מרץ לבדיקה הזו ולבקש בינתיים עוד בדיקות כמו פרופיל הורמונלי שלך (בודקים את זה בבדיקת דם) ובדיקת זרע של הבעל...
    בהצלחה רבה (:

ליטלילי

• תודה רבה ליטל.

אפשר לבקש בדיקות לפרופיל הורמונלי מרופא משפחה?

בדיקת זרע בעלי עשה בנסיון להכנס להריון בפעם הראשונה והכל היה בסדר.
    כמובן שעם השנים דברים משתנים. כרגע אני אבדוק את עצמי
  • קצת מוזר שישר הוא הפנה אותך לצילום רחם...
    זה חלק מהתהליך בהמשך.. לפי מיטב ידיעתי:)
    הבדיקה לא כואבת אבל גם לא נעימה במיוחד...

בכל מקרה בהצלחה
  • אולי בגלל שאמרתי לו שזה הריון שני ושכבר אין לי סבלנות

הבנתי שזה עוזר להכנס להריון... למרות שאני מקווה שעד אז (מרץ) אכנס להריון.
  • בדיקה של פרופיל הורמונלי את יכולה לבקש מרופא הנשים שלך...

ליטלילי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה