לידה רגילה לעומת ניתוח קיסרי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בננות יקרות

הגיע הזמן לפתוח ולספר לכן על חשש גדול וענן שנמצא מעליי מאז תחילת ההריון
    שלשמחתי אין נשים אחרות צריכות לחשוש ממנו בישראל
    כאן, היכן שאנחנו גרים, זו המדינה עם הכי הרבה ניתוחים קיסריים מכל המדינות הלטיניות (ובכולן הקיסרי נפוץ מידי)
    האחוזים פה מטורפים - 92% מהלידות- קיסרי!!
    אם ילדת רגיל את ממש גיבורה (או ענייה- תלוי את מי שואלים)
    ההסברים: (ממה שהבנתי עד עכשיו)
    הרופאים מרוויחים פה המון על ניתוח קיסרי, הרופא המיילד הוא גם הגניקולוג שלך לאורך כל הדרך שלכאורה זהו ממש יתרון אך בהקשר הזה זה לא- הגניקולוגים עסוקים עד מאוד ולכן מעוניינים בקיסרי על מנת לחסוך בזמן (יש לכל אחד מהם קליניקה מלאה בנשים שמחכות בתור), נשים כאן מפחדות מהלידה ובטוחות שהנרתיק שלהן לא יחזור לקדמותו, חוסר מידע, בורות לשמה, רופאים שמטעים את ההריוניות, כל בעיה הכי קטנה במהלך ההריון הופכת לסיבה הכרחית לקיסרי ועוד ועוד ועוד
    פשוט בזיון!!!
    אני במאמצים מאז תחילת ההריון לדבר עם הרופא, להסביר, לקדם לידה רגילה
    יש לי הריון תקין ברוך השם
    הרופא טוען שמבחינתו לידה רגילה והכל
    אבל הנתונים מדברים בעד עצמם
    כל הבנות אצלו בתור כמעט ילדו בקיסרי....שאלתי

אשמח לקבל מכם טיפים והנחיות
    מה עוד ניתן לעשות על מנת להכין את עצמי, הגוף שלי ואת העובר ללידה רגילה

תודה לקוראות ולעונות
9 תגובות
עמוד 1
  • יש המון תרגילים... יש ספר שנקרא "לידה פעילה" כדאי לך לרכוש אותו, יעזור לך להתכונן..
  • עיסוי פרינאום
  • איזה לא פשוט זה ,להיות בלידה ראשונה במדינה זרה שמה שמקובל זה ניתוח קיסרי ,לנסות לעמוד על שלך ,לא קל .
    ראיתי ששאלת כאן על דולה ,לא נכנסתי עדיין להודעה עצמה ,אבל לדעתי במקרה שלך את פשוט חייבת דולה ,מישהי שדוברת את השפה המקומית ושתוכל להיות שם בשבילך ולעמוד על שלך !
    טיפ שלי ,לקרוא ולקרוא ושוב לקרוא , לי מאוד עזר לראות סרטונים של לידה טבעית ,לקרוא סיפורי לידה מעודדים . ללמוד על כל התהליך כמה שיותר ,מה קורה בכל שלב ,מתי צריך לצאת ,מתי זה כבר לידה פעילה ואז יש יותר סיכוי ללידה רגילה ,שהכי טוב זה להיות בתנועה ובתנוחה זקופה .
    אחרי שאחזור מלימודים יהיה לי יותר זמן לפרט
  • איזה הזוי זה!
    במקום לעודד לידה רגילה מעודדים קיסרי....
    רוצה ללדת בבית?
  • את מתכוונת לחידה רגילה בבי"ח, נכון?או שהתכוונת ללידה בבית.
    אני ילדתי בלידה רגילה (ללא אפידורל) באיכילוב. אין שום הכנות. לידה זה דבר טבעי! אפשר לעשות עיסוי פרינאום (אני לא הספקתי) ולהביא אוצו ללידה, למיילדת שתשים לפני ובמהלך הלידה. חוצמזה, צריך להיות קשובים לגוף וזה הכל.
  • מסכימה עם לבנדר..אין שום "הכנה ללידה" זה תהליך טבעי של הגוף שאת מתמודדת איתו ברגע האמת..
    לא משנה מה תקראי ואיך קשה לי להאמין שזה יעזור לך בשלב הלידה הפעילה.
    תשתמשי בדולה זה יכול רק להועיל במדינה זרה
    וכמובן תתעקשי על לידה רגילה אם זה רצונך.

שיהיה בהצלחה

• אני בשוק שאת בשבוע 33, רק אתמול הודעת על הריון.....
    אין מצב לבוא ללדת כאן?הרי את אזרחית, לא?

• אני לא מסכימה עם זה שהקריאה לא תעזור בלידה פעילה ,צריך לדעת שצריך להקשיב לגוף ,שמה שחשוב זה להקשיב לגוף שלך ,צריך לדעת יך להתמודד עם צירים ,זה משהו שפעם היו מעבירים מאם לבת או מנשות השבט ,עכשיו את לבד במערכה .אין מי שידריך אותך מה עושים כשאת בלידה ,מחדירים לנו לראש לפחד מהלידה ,שזה כואב נורא וכאב זה רע ,ואז כל הגוף מכווץ ולא משחרר והפתיחה לא מתקדמת והופ הגענו לקיסרי,אישה צריכה לדעת שבזמן הלידה היא חייבת להיות רגועה ,בזמן הצירים היא לא צריכה להפריש אדרנלין כי הוא מעכב את הלידה ,רק בזמן צירי לחץ הגוף אמור להפריש אדרנלין. גם מקריאה אפשר ללמוד שמי ששולט על תהליך הלידה זה המוח והרבה מאוד חומרים שמשתחררים בעזרתו לדם שמקדמים את הלידה ...שדמיון מודרך מאוד יכול לעזור לאישה להרגע ולהגיע לפתיחה מלאה בקלות רבה יותר.
    מקריאה אפשר לדעת שאם אישה שוכבת על הגב האגן שלה בעצם נסגר ולעובר יותר קשה לרדת לתעלת הלידה...אם אין לך מי שיסביר לך את זה ,את לא תדעי ואז תגיעי ללידה ,נכון זה תהליך טבעי ,איך הוא מנוהל ע"י צוות שהוא ממש לא טבעי ולא מאפשר לטבע לעשות את שלו ,כשאומרים לאישה לשכב על הגב ,היא נשכבת ,היא לא יודעת שזה יעכב את הלידה שלה,היא לא יודעת שזה יפגע בשרירי ריצפת האגן ,שהלחיצות עפם פה סגור יפגעו בשירי ריצפת האגן ,שאלו הן לחיצות שלא טובות לגוף שלה ,אבל כמעט כל המיילדות בחדרי לידה מנחות את היולדת ללחוץ כך . בשכיבה על הגב יש יותר סיכוי להגיע לחתך יזום ,לוואקום ,וגם לאפידורל יש סיכונים ותופעות לוואי ,לידע יש כוח ,כוח נותן רוגע ,רוגע מקדם את הלידה .
  • יש המון במה שאסקי רושמת
    אנחנו זוג שאוהב לקרוא ולדעת ולהתכונן (עד כמה שניתן)
    לשמוע מחוויות הלידה אצל אחרות, קריאה בפורום, סרטים ביוטיוב
    אני אישית מרגישה שזה עוזר
    אני עושה קורס הכנה ללידה
    ועכשיו העבודה עם הדולה
    שהחלה אתמול
    כמו שאסקי אומרת....... חסרה הרבה אינפורמציה
    מסתבר שאסור לשכב בלידה
    זו אכן התנוחה הגרועה ביותר על פי הדולה שלי
    גם הדולות ביוטיוב יספרו בעברית את אותו הדבר
    יש המון תנוחות אחרות שניתן ללדת בהן
    והאמת שאפילו נפתחתי עכשיו לרעיון של לידה ללא אפידורל.......... שאני אפילו לא מאמינה שאני רושמת את זה
    כמובן שתכנונים לחוד ומציאות לחוד
    אם יהיה בלתי נסבל אז אפידורל ואם ח"ח יש עובר בסיכון אז קיסרי
    אבל כן לבוא במטרה ללידה רגילה וטבעית הכי שאפשר
    שבוע הבא מתחילים את המסג' פרינאום
    שמן שקדים בלידה גם מתוכנן
    אין לי מה להפסיד בלהתכונן
    רק רווח

ועכשיו לשאלותיכן:
    *מצאתי את הספר לידה פעילה בסטימצקי באינטרנט אך לצערי אימי מגיעה רק עוד חודש ולא אספיק לקרוא בו......
    *דוידאירית..... מקסימה אחת.... אכן כבר שבוע 33 לא ייאמן.
    אני אזרחית בישראל
    יורדת מהארץ (לא לתמיד)
    אין לי שום זכויות וביטוחים
    הביטוח שלי כאן
    וגם אף אחד לא נותן לטוס אחרי חודש שביעי ולנסוע לישראל ל 3-4 חודשים זה המון ולא ישים מבחינתנו
    כרגע החיים שלנו כאן
    *וקנין, הדולה אכן נהדרת..... אנחנו בתחילת הדרך ובאמת שמעתי שזה יקר בישראל ופה זה ממש בהתנדבות אצלן ואת משלמת כראות עינייך שזה ממש נפלא

תודה לכולכן
    הטיפים ,הדעות שלכן והנסיון של כל אחת עוזרים מאוד מאוד

יום נעים לכולם
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה