שלית פתח המצריכה קיסרי? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בשבוע 31+4. עוד משבוע 16 נאמר לי שהשליה היא אחורית מרגינלית/פתח, בסקירה השניה הרופא אמר שהיא בכלל שמאלית ומגיעה עד איזור הסגמנט התחתון אך לא פתח. רופאה אחרת אמרה לי בשבוע 27 שהיא שיליה אחורית המכסה את הפתח. והרופא מעקב שלי אמר שהשליה אחורית עד הפתח. היום עשיתי אולטרסאונד הערכת משקל ונאמר שהשליה אחורית וקצה השליה מרוחק 13 מ"מ מהפי הפנימי. מה זה אומר? האם אצטרך ניתוח קיסרי? האם המצב עדיין יכול להשתנות? ואם כן אז עד מתי אפשר לקבוע בוודאות אם יהיה קיסרי? כל הרופאים האלה עשו לי סלט בראש ולא הבנתי עדיין אם היא פתח או גבולית. אני אמורה להתחיל קורס הכנה ללידה עוד שבוע ואני רוצה לדעת מראש אם יש בכלל טעם ללכת במידה ואצטרך לעשות קיסרי...
    אשמח לתשובה ברורה ולא מעורפלת, אני מאוד מוטרדת מהנושא...
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני כמובן לא יכול להתיחס לפערים בין הבדיקורת השונות מבלי לבדוק בעצמי
    אם השלייה אכן 13 מ"מ מן הפתח כפי שנאמר לך בבדיקה האחרונה אז...
    1. אפשר ללדת רגיל. הסף המקובל, לפחות בבלינסון (שם אני עובד), הוא 10 מ"מ
    2. השלייה יכולה עוד לעלות ולהתרחק מן הפתח
    3. את ההחלטה הסופית צריך לקבל סביב שבווע 37
    או קודם לכן אם הנסיבות יכתיבו - צירים, דימום וכדומה

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה