-
לא להרחיב לבד חור בפיטמה בשום פנים ואופן ,ההבדל הוא בגודל של פיטמה ,איתי בן 5 חודשים עוד רגע ולא החלפתי לו פיטמה בבקבוק ,עדיין עם הכי קטנה, גם בציצי אני לא מחליפה זרם ,אז למה צריך בבקבוק ,לדעתי גורם להאכלת יתר .
ולגבי הכמות נשמע לי ממש הרבה ...אני חושבת שבגלל שעם הבקבוק תינוקות לא יכולים לשלוט על הכמות האוכל פשוט זורם להם לפה ללא בקרה והם אפילו לא מספיקים להבין שהם שבעים בעצם . אני חושבת שצריך לתת את הבקבוק כך שתהיה לתינוק שליטה על הכמות שנכנסת לו לפה , שיהיה בתנוחה כמה שיותר קרובה לישיבה בטרמפולינה ,עם פיטמה חצי מלאה ,שיתאמץ להוציא את האוכל (זה טוב לשרירי הלסת ומפתח אותן) וכך זה מונע ממנו לאכול יותר ממה שהוא צריך ,לעשות הפסקות יזומות ולהוציא גראפס ,להציע כמו שאת מציעה שוב ,נכון זה יקח 20 דקות או אפילו 40 דקות של האכלה ולא 5 דקות ,אבל כך נמנע מהתינוקות שלנו השמנת יתר בעתיד . אל תלחמי איתו ,עזבי שעות שמשעות ... תזרמי איתו ! אוכל 90 ורעב אחרי שעה תני לו ! הלך לישון יותר מאוחר בגלל זה ,מה אני אגיד לך בגלל זה אנחנו אמהות ,מכנות לסבול גם מסיבות עד אור הבוקר של הבייביז שלנו ....
-
איך אפשר לדעת בכלל מה הכמות שצריך בכל גיל? מתי באמת מחליפים פטמה?
עדן אוכלת לפעמים 60 לפעמים 90 לפעמים 120....
אני אף פעם לא מצליחה להבין מתי זה קצת צידי ומתי פחות צידי..
מבלבל כל העיניין של האכלה וגם מתסכל!
-
חופשי מבלבל ומתסכל.
אמרו לי שהפטמה צריכה להיות מלאה כדי לא לגרום לו לגזים.
אם הפטמה מס. 2 הוא יותר שקט, עדיין נלחם אבל פחות וההאכלה נמשכת שעה! לא שעה וחצי כמו קודם...
איך אני אוכל להשאיר אותו רעב?? הילד אוכל הכל, אני לא דוחפת בחיים.
עכשיו הוא השאיר 90..אז סבבה שישאיר אין בעיה.
אני ממש מבולבלת.
-
אני משתמשת באוונט נטורל אחרי שכל שער הבקבוקים עשו לו גזים איומים זה הבקבוק היחיד שהוא אוכל ממנו בנחת וסובל פחות.בכיוון שהוא רק בן חודש אז עדיין אוכל עם פיטמה מס 1..על הפיטמוצ החדשות כתוב שמס 2 זה החל מגיל חודש אבל לדעתי אין לאן להימהר.בפיטמה מס 2 יש 2 חורים צמודים לעומת חור 1 קטן בפיטמה מס 1 וכמובן יש הבדל לא קטן בזרימת החלב.לגבי כמות הוא אוכל 90 ולרוב משאיר 20 סיסי בבקבוק..
לא הייתי מציעה לך להרחיב לבד את החור..עדיף לקנות את הפיטמה מס 2 ואת השניה לשמור בצד.הוא עוד ישתמש בה םשתיית מים או תרחיבי לו כשיתחיל לאכול דייסות מבקבור בגיל גדול יותר.
-
לא מרחיבה לו את החור. יש לי פטמה מס. 2 אחת בבית ועליה התנסתי כל הזמן.
בנתיים החזרתי אותו לפטמה מס. 1 והוא חזר לאכול בה כאילו כלום.
אני אשאר איתה עד שידרוש אחרת. לא רוצה למהר איתו, מאחר וגם ככה לא היה כזה הבדל ענק בין הפטמות.
-
שירין.. הוא אוכל אצלך רק 90 ומשאיר 20 כלומר שהוא בדר"כ אוכל רק 70?!
זה נראה לי מעט מידי..הילדים שלנו נולדו באותו יום.. עדןן אוכלת קצת יותר בדרכ לא פחות מ90..
זה נורמלי?
-
שירין.. הוא אוכל אצלך רק 90 ומשאיר 20 כלומר שהוא בדר"כ אוכל רק 70?!
זה נראה לי מעט מידי..הילדים שלנו נולדו באותו יום.. עדןן אוכלת קצת יותר בדרכ לא פחות מ90..
זה נורמלי?
-
אמרו לי שבגיל שלהם הם צריכים לאכול בערך 60 בכלל מה שלא נראה לי הגיוני.אז אני מכינה 90 כפית וחצי ממטרנה ובדרך כלל נשאר קצת..בערך 15 או 20..אבל אצל כל ילד התיאבון שונה.יש כאלה שאוכלים כל שלוש שעות כמו אצלי או 4 שעות..
-
שירין תתקשרי למטרנה ותבקשי כפית של 30. הם שולחים תוך יומיים.