-
זה לא מדויק שיולדים בשכיבה. יולדים על מיטה במצב של חצי שכיבה.
זה יותר נוח למיילדות ולא נורא גם ליולדת (בתור מי שילדה בלי אפידורל בלידה השניה).
לגבי למה 99.8 אחוז מהלידות מתנהלות בצורה הזאת - זה בגלל האפידורל. מי שלוקחת אפידורל חייבת לשכב ולא יכולה לכרוע או לעמוד (שזה גם לא נוח ליולדת ללדת ככה).
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
לא חייבים על הגב ולפי מה שהבנתי, אם את אומרת למיילדת שאת רוצה ללדת בתנוחה אחרת (כל עוד אין סיכון לעובר) מאפשרים זאת.
אם לקחת אפידורל אז ניתן ללדת בשכיבה על הצד כאשר רגל אחת מורמת ע"י הבעל או המיילדת
שאר התנוחות לפי מה שהבנתי לא ניתנות לביצוע אם לקחת אפידורל.
ומכיוון שרוב הלידות היום הן עם אפידורל אז רוב הלידות מתקיימות על הגב - פשוט מאבדים את התחושה ברגליים אז חייבים לשכב
-
האמת שאני כבר כמה ימים חושבת על זה...
גם אני לא רוצה ללדת על הגב, זה נראה לי הכי לא נוח בעולם!
הבעיה שאני רוצה לקחת אפידורל אין לי כח סבל בכלל
ואני קוראת פה מהבנות שזה קצת בעייתי, השאלה שלי למה?
לדעתי, על 4 זה התנוחה הכי נוחה כי ככה את הכי בשליטה ויכולה להוציא
את כל הכוח שלך...
-
אוראלושששש התגעגעתי!
-
יפה ענו לך בגלל האפידורל.
למעשה אין "לא נוח" כיוון ואין תחושה בכלל כשלוקחים אפידורל..
אלא אם כן את יולדת בלי...
מה שתחליטי שיהיה בהצלחה וכמובן בקלות ואושר
-
בעיה בעיתית חחחח
-
חמודות, הכל טוב ויפה אבל כדאי לא להיכנס לקופסא של "ככה אני יולדת" כי זה לרוב תלוי גם במיילדת, אם היא מנוסה מספיק בקבלת תינוק מלידה בכריעה. לא כולן בעלות ניסיון בלידות כאלו ולא בכל בתי החולים מאפשרים (למה? ככה..)
חוץ מזה יש הרבה פעמים שמחוברים למוניטור לדופק העובר ואז אם המוניטור זז הם מאבדים עשתונות ואומריל לך לא לזוז
-
אני יכולה קצת המממ איך לקרוא לזה בעדינות ,להעביר ביקורת על אופן הלידה שמנוהל ! בבתי חולים ,ובכוונה כתבתי מנוהלת .
כשביקרתי בחדרי לידה ,התרשמתי מאוד מהמיילדות ,עד כמה הן רגישות,עושות את העבודה נהדר וכו' אבל היה קשה לי לראות למה נהפכה הלידה !
אני בן אדם שחיי כל חיי עם קונפליקט פנימי עצום ,כנ"ל בתחום הלידה ,מצד אחד אני נמנת על אותם אנשי מדע ורציונליזציה,מדיקליזציה וכל הקללות האחרות,מצד שני אני בחורה מאוד טבעית (לא ,אין לי שיערות בבית שחי ורגליים ואני ממש לא שנטי בנטי ) פשוט אני מאמינה שטבע נתן לנו מתנות כל כך יפות ומיוחדות עם המון קסם ,שמדע די הורס אותו לפעמים !
ועוד משהו שממש קשה לי לראות ,שאישה הפסיקה להאמין בגוף שלה וביכולות שלה ,כולן כאן כותבות עד כמה שאין להן כוח סבל וכו' ...אני רוצה לגלות לכן סוד ,יש לכן!!! פשוט יש לכן!!! שנים על גבי שנים משכנעים יולדות שלידה זה מפחיד וכואב ונותנים לנו תחושה שכל לידה זה מצב פתולוגי ,מחפשים בעיות לאורך כל הלידה וגורמים לחרדה עצומה אצל יולדת .
ועכשיו לשאלתך ,עשיתי קצת מחקר בנושא ,כי רציתי להכין עבודה בנושא .
שכיבה על הגב ,אז למה זה כל כך לא טוב ,התשובה יחסית פשוטה .
כדי שהעובר ירד כמו שצריך לתעלת הלידה האגן צריך להיות פתוח ,הוא פתוח הרבה יותר כשאת לא שוכבת על הגב ,כדי שזה יקרה בצורה הכי טובה צריך להיות גם בתנועה (לא להתיש את עצמך ,מספיק לנענע את האגן ,זה קורה באופן טבעי ולא מודע אפילו ) אני ילדתי ללא אפידורל בלידה השניה ,זה מה שרציתי ,זה מה שתיכננתי והתכוננתי , ילדתי בתנוחה על 6 ,למה רוב הלידות מתנהלות על הגב ,אז גם התשובה היא פשוטה ,אפידורל ונוח למיילדת .
אני בן אדם מטבעי עם המון שאלות וספקות לגבי דברים . אני רואה את הלידות משתי זוויות ,מזוית מאוד טבעית ומזוית רפואית . איך הרפופואה המודרנית הצליחה להחדיר לכל יולדת חוסר ביטחון בגופה זה פשוט מדהים ! הגוף והלידה פשוט לא שייכות לנו ,אנחנו לא יולדות ,מיילדים אותנו ! זה מקומם ,זה עצוב,זה פוגע ,התחושה היא תחושה של חפץ,את שוכבת שם על הגב ללא יכולת תוזזה ומחכה למושיע ,במקרה הטוב לא תהיה שום התערבות ,ובמקרה הרע ...לא נדבר על הרע ...
התמונה היא קשה ,עצובה ,ומה שעוד יותר עצוב היא כל כך נראית ליולדת טבעית וזה מה יש,לא בנות זה לא מה יש !!! הלידה היא שלנו ,הגוף הוא שלנו !אם היולדת לא יודעת לקבל לידה בתנוחה אחרת ,מבקשים שתגיע יולדת שכן יודעת! אתן לא חייבות להסכים לשום פעולה !!! זה זכותכן!!! חוק זכויות החולה .
לא חייבים עירוי (אני לא נגד לפעמים זה נחוץ שיהיה וריד פתוח ,אבל לא באופן גורף) לא חייבים מוניטור רצוף,לא חייבים לשכב בקבלה! אפשר לעשות מוניטור בעמידה,בישיבה על כדור פיזיו .
גם עם אפידורל אפשר לנוע בתוך המיטה ,לא ללדת על הגב אלא על הצד ,ויש גם כמה סיפורי לידה שקראתי שבנות עם אפידורל בעזרת דולה ובן זוג הצליחו ללדת בעמידת 6 (לא תמיד אין תחושה ברגליים)
צריך להבין ,נכון שמיילדת יודעת מה היא עושה ,אבל היא גם צריכה לסיים את הלידה ולא משנה איך בידיים מלאות ועם מינימום בעיות ליולדת ,הכוונה היא מוות ,קרעים דרגה 3-4 ובנוסף לא לקבל תביעה עוד כמה שנים ע"י אותה יולדת או הילד . זה גורם לצוות להמון מתח ורצון לסיים את הלידה כמה שיותר מהר ,אבל הם שוכחים לפעמים שמאחורי כל לידה יש יולדת ...
אוייי כמה שהנושא הזה מעלה בי רגשות שפשוט לוקחים מאיתנו יכולת להחליט ולבחור מה טוב לנו ...הידעתן שלידת עכוז אפשרית?! ולא היא לא יותר מסוכנת בתנאים מסויימים מניתוח קיסרי ואפילו עדיפה ?!
ידע זה כוח ! הקשבה לגוף שלך זה עוד יותר כוח ! מיילדת או רופא לא יודעים מה הגוף שלך רוצה,היא יכולה להציע לך אלף תנוחות ,אבל מי שינחה אותך לתנוחה הטובה ביותר עבורה ,זה הגוף שלך . גם אם זה יהיה על הגב ,אבל מבחירת וכי הגוף שלך הנחה אותך לזה .
-
לפי מה שהבנתי מהדולה שלי
לידה בשכיבה או חצי שכיבה לא מומלצת בכלל
לוחצים על האגן בצורה הזו ומקשים על יציאת התינוק
נוח רק למיילדת
תנוחות שהציעה:
ישיבה עם רגליים מקופלות
עמידה
ישיבה על מטה שיש לה מן עמוד מיוחד להישען עליו קדימה
החוכמה היא שכח המשיכה יעזור לנו ולעובר
הרי התינוק עם הראש למטה והרגליים למעלה הכי הגיוני שנתאים עצמנו ליציאתו
מקווה שהיא תלמד אותי עוד ואשמח לשתף וכמובן לאחר ניסיון ב"ה אדע יותר....
דרך אגב
אתמול ראיתי וידאו ביוטיוב עם מישהי שילדה בעמידה הפוך
הכוונה הישבן למיילדת
שתי ידיים על המיטה לתמיכה וממש עמידה
מדהים
שיהיה לכולנו בקלות ובנכונות אמן!!!
-
לשם הבהרה.... כמובן שדולה ממליצה על לידה ללא אפידורל
ומנסה לשכנע אותי גם
-
אסקי אין עלייך!!!
אני לומדת ממך המון
-
בנות יקרות תודה על התגובות
האסקי- אין ספק שהחכמתי עם תשובתך!
לא הגעתי לאיזשהי החלטה חד משמעית
ואני כנראה גם לא אגיע
לא רוצה להגיע ללידה עם ראש נעול של ״ככה אני רוצה ללדת וזהו..״
זה באמת תלוי בהמון דברים....
-
אסקי אני מתה עלייךךךך ישבתי וקראתי הכל את כל כך צודקת בכל מה שכתבת...
צריך לזרום ולראות מה יהיה באותו רגע אף פעם אי אפשר לדעת
ואני יכולה לשנות את דעתי ברגע האחרון...
ברור לי שאם לא היתה לנו אפשרות לקחת אפידורל ולא היו ממציאים את הדבר הזה
בנות היו ממשיכות ללדת כי אין ברירה, ומוכיחות לעצמן שהם יכולות !
שיהיה לנו יום טוב בננות...
לידות קלות לכולןןןן עם או בלי אפידורל חחח
-
אוף. זה הכל כזה מבלבל..
מצד אחד, למה שנסבול אם יש אפשרות אחרת?
מצד שני צריך לשמור על הגוף בשביל ההמשך והליגות הבאות בעז״ה..
ככל שהלידה מתקרבת ככה אני פחות יודעת מה לעשות..
לא רוצה בשכיבה, אבל ממש מפחדת מהכאב..
אתמול גם חמתי עשתה לי הרצאה נגד אפידורל..
-
בתור מישהי שילדה פעמיים בלי אפידורל (ועם דולה), אני יכולה לומר לך שבסופו של דבר בלידה עצמה שכבתי על הגב או על הצד, כי הצירים כל כך הכאיבו לי בגב עד שהרגשתי שאני צריכה תמיכה לגב והלחץ של הגב כנגד המיטה קצת עזר עם הכאב.
זה מאוד אישי.
מאחלת לך לידה נהדרת