סקר - לילות עם תינוקות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

איך עוברות הלילות שלכן ? תינוק מתעורר הרבה ?

יש לכן נטיה לאבד סבלנית בלילה ?

אני שואלת בעקבות כך שילד שלי (בן חודשיים) מתעורר בערך ב3 בלילה ועד איזה 6 לא יושן כמעט, כלומר אני כמה כל איזה חצי שעה - שעה כי הוא מתחיל לבכות מכל מיני סיבות: לאכול (שזה צפוי ואין בעיה, ב3 הוא אוכל ) , אחר כך הוא פלט וצריך להחליף לו בגדים , אחרי זה הוא עשה קקי וצריך להחליף טיטול , או שסתם הוא ער ... וככה עד איזה 6-7 , אחר כך בעלי קם לעבודה ומתעסק איתו כי אני כבר באפיסת כוחות ... בשאר היום דווקא אין בעיה עם שינה , אבל בשעות ההכי בעייתיות האלה כן יש ... ולפעמים אני מאבדת סבלנות (מתחילה להגיד לתינוק למה דווקא עכשיו הוא מחליט לעשות את זה וכו׳) ואחר כך אני שונאת את עצמי על זה שעשיתי את זה ומתחילהלהרגיש אמא לא טובה... ממש מתסכל.

איך זה אצלכם ? יש טיפים ?
19 תגובות
עמוד 1
  • מוכר מאוד...אני חווה את זה עם הקטנה שלי בת שלושה שבועות
    קמה בערך ב2 או 3 רוצה לאכול
    זה לוקח 40 דק אחכ עוד החלפות טיטול אחכ לנסות להרדים עוד רבע שעה במקרה הטוב וברגע שאני מעבירה לעריסה היא מתעוררת ומתחילה לצרוח עד שמישהו יבוא להרים אותה ואז שוב לוקח מלא זמן להרדים אותה וחוזר חלילה עד הפעם הבאה שהיא צריכה לאכול .
    בקיצור מאוד קשה בלילה שאני הכי זקוקה לשינה אני ממש בקושי מצליחה לנוח שעה לא קל...
    אין לי טיפים אני בעצמי זקוקה להם..

• אגב כתוצאה מעייפות וחוסר שינה יוצא לי הרבה שאני מתחילה לקטר אפילו לכעוס וגם בכי לא חסר

• קודם כל- אל תרגישי אשמה! ברור שתהיי עייפה ומתוסכלת, את לא ישנה! ואת סה"כ חודשיים אחרי לידה (וקנין את חודש)!
    הבת שלי בת חודשיים, אחרי שכל החודש הראשון היא עשתה לנו בית ספר, התחלנו לעשות לה בחזרה... שיטת הרם-הורד. בערב טקס שינה קבוע (מקלחת, עיסוי, אוכל, שיר, נשיקה) ולעריסה. כמובן שאחרי גג 10 שניות התחילה לבכות- מוצץ, מנסה להרגיע, מנענעת את העריסה, אם לא נרגעת (ברור שלא..) מרימה, מרגיעה, וחזרה לעריסה. בשני הלילות הראשונים זה לקח שעתיים וחצי (כדאי להתחיל בערבים בהם הבעל נמצא ופנוי או יש עזרה אחרת, כי שעתיים וחצי רצופות כאלו יכולות להוציא מהדעת...) מאז זה הרבה יותר קל (ברור שעדיין יש לפעמים לילות קשים) והיא בד"כ ישנה לילות שלמים, לפעמים קמה לאכול וחוזרת לישון.
    עוד דבר: תנסו למשוך את הערב כשהוא/היא ערים, ככה הם יהיו עייפים יותר.

הם יונקים? אם לא (וגם אם כן), לא רואה סיבה למה הבעל לא יכול להוריד מכן חלק מהלילה, כדי שתוכלו לישון ותהיו ערניות יותר ורגועות יותר במהלך היום.
  • תמרה , בני לא יונק ובעלי מאוד עוזר לי דווקא , בלילה אני לא רוצה לגעת בו יותר מידי כי הוא עובד 12 שעות כמעט כל יום, נוהג הלוך חזור (צריך להיות מרוכז) וגם בא הביתה , מכין אוכל, שוטף כלים ... אצליינו אין בעיה באור היום , הוא יכול לישון 5 שעות אפילו .. הבעיה היא בשעות הלילה מ2-3 לפנות בוקר עד איזה 6 ... ואחר כך הוא נרדם עד 12-13 בצהריים וזה ״הלילה״ שלי גם ... אז צריך פשוט ״להזיז״ את הלילה שיהיה מחצות עד 6 בבוקר ... השאלה איך ...

מתי עדיף לכשות טכס שינה ? באיזו שעה ? אנחנו עושים בערך ב19 , זה מוקדם ? דווקא לפי סרטונים בנושא ייעוץ שינה הבנתי שזו השעה ...

ומה זה למשוך אותם עד מאוחר בערב ? לעשות טכס מאוחר ?
  • וגם בצהריים בן שלי נרדם לבד , אני לא מריכה אפילו להרים להרגיע אותו ... וגם הרבה פעמים אני לא נמצאת בחדר והוא עדיין יודע להירדם לבד ולא מתעורר עד ארוחה הבאה ... אבל בלילה סיפור אחר , כל חצי שעה יש משהו ...
  • איזה כיף שהוא יודע להרדים את עצמו!!! מה קורה בין 13 לערב? כמה הוא ישן?

זה באמת נשמע שהיום והלילה הפוכים אצלו. תנסי בצהרים להחזיק אותו ער כמה שיותר, כל יום שעה שעתיים יותר מאתמול (אולי אפשר אפילו באמצעות דחייה קצרה של הארוחה), ככה הוא יגיע לשעות הערב/לילה עייף. לגבי ההשכבה בערב, זה תלוי כמובן בכם. בעלי חוזר מאוחר וחשוב לנו שהוא יראה אותה ויהנה איתה כשהוא חוזר, אז אנחנו מתחילים את הטקסים יותר מאוחר- סביבות 8 וחצי-9.

את יודעת מה גורם לו להיות ער או לחלופין, מה מרדים אותו? נגיד אם מרדים אותו טיול, תנסי אולי להעיר אותו ב11 בצהרים, לטייל איתו נגיד בסביבות 1-2 שיירדם, תעירי אותו אחרי שעתיים ותחזיקי אותו ער עד הערב, ואז טקסי שינה וכו'..
  • ב18-19 הוא מתעורר (ב18 היה רק אתמול) , עושים מקלחת , אוכל, טיטול ולישון עד איזה 22-23 שאז שוב ארוחה וטיטול ועד 2-3 בלילה ואז מתחיל הבלאגן ...

טיול בהחלט מרדים אותו ...

תמרה , אמרת שילד שלך יושן לילות שלמים , זה אומר משעה 22 עד בערך 6 בבוקר ???

בן שלי יכול כרגע לישון איזה 6 שעות רצוף , לא יותר ו6 שעות זה שינה עליי (על הבטן שלי במיטה שלנו - כמה פעמים לקחנו אותו למיטה שלנו כי כבר שניינו היינו עייפים ולא ידענו מה לעשות) , במיטה שלו לא יותר מ5 שעות .

אולי כדאי להעביר טקס שינה לשעה 22 בערב ? הרי אמבטיה גם מעייפת אותם .. ואחרי ארוחה של 19 לשים אותו בטרמפולינה (הוא אוהב) ועד הטקס שינה .. ?

ואז הוא ירדם באיזה 23 -23:30 ואולי נזכה בכמה שעותרצופות של שינה :)

חשבתי אולי לפני לילה לתת לו קצת יותר אוכל ...
  • בלילה אני בכלל מפלצת
  • חחח נסחפת.... לא 22 עד 6... אבל בערך 22 עד 5 או 23 עד 6, לפעמים היא כן מתעוררת באמצע לאכול וחוזרת לישון (בלי עין הרע טפו טפו טפו). ושוב, זה עלה לנו בכמה לילות לבנים... תקשיבי זה נשמע שהילד שלך ישן סה"כ הרבה רצוף, פשוט לא בזמנים הנכונים, ואז תפקידך לסדר אותם. כמו שאסקי אמרה- בלילה נמצאים במיטה, בוכה? מרימים, מרגיעים (הכי תכליתי שיש) וחזרה למיטה. וביום- כמה שיותר זמן להיות ערים (בהתאם לצרכים שלו כמובן)
    לגבי השינה עלייך- זה הכל הרגלים שאת מקנה לו, הוא יתרגל לישון הרבה שעות במיטה שלו אם תחליטי שכך יהיה.. כולם ישנו יותר טוב (גם הוא!!) אני נגיד מאפשרת לה לישון איתי/עלי במנשא/בעגלה וכד' רק במהלך היום, שתבדיל בין שנת יום לשנת לילה...

שוב- תנסי באמצעות טיולים לקבוע את שעות השינה שלו ביום כך שיגיע עייף לערב. 22 נשמע לי קצת מאוחר מדי (הטקסים גם לוקחים זמן), אבל באמת כדאי לך אולי לאחר קצת כדי ששעות השינה שלו ושלך יהיו יותר מסונכרנות... אני חזירת שינה רצינית, חייבת לילה נורמאלי אחרת אני משתגעת (וגם כמות החלב יורדת) ולכן השקענו בזה כמה לילות, ואפסנו אותה ב"ה על יום ולילה. בהצלחה, תעדכני
  • הרבה תלוי מתי הוא קם, כמה מרווח יש בין הארוחות וכמה הוא אוכל.
    עומר אוכל כל 4 שעות, אצלי הטקס שינה מתחיל ב19.00 ונגמר בסביבות 20.00-20.30...כשאני מחזיקה אותו ער מ15.00 בצהריים. לפעמים הוא נרדם עליי או באוניברסיטה ואם זה קורה אני משכיבה אותו על הגב והוא ישר מתעורר. חחחחח
    במהלך היום ישן כמה שהוא רוצה, אבל לפני השנת לילה הןא יודע שהוא ער וכמעט לא מנסה להירדם אלא אם כן לא ישן לפני.
    בלילה כשהוא קם לאכול אני קודם מחליפה טיטול, הבקבוק כבר מוכן ממתין על השידה, נותנת בקבוק ואז אם הוא ער מחבקת אותו עליי עם מוצץ, נרדם ומחזירה אותו לעריסה. ובזה נגמר. בלי לדבר איתו והתעסקויות מיותרות! לא מדליקים אורות יותר מידי ולא משחקים.
    כשהיה בוכה במיטה הייתי דוחפת את היד שלי מתחת לשמיכה
    ומלטפת בגב, לקח זמן אבל נרגע...ועכשיו הוא מרדים את עצמו לבד.
  • soshi, את מחזיקה איתו ער מ15 , ב19 טקס שינה ואז נגיד ב20:30 הוא נרדם ומתי מתעורר ?

וגם איך את מעסיקה אותו כל 4 שעות האלה ?

בן שלי אוכל כל 4-5 שעות , הוא על תחליף (נוטרילון)
  • סליחה על הבורות לא מבינה מה זה להחזיק ער..
    עדן בת כמעט חודש היא ישנה כלל היום וקמה כל 3 שעות כאשר היא אוכלת מטרנה בממוצע 90 מ"ל.
    אי אפשר להחזיק אותה ערה כשהיא מסיימת לאכול היא מייד עוצמת עיניים כשאני מרימה אותה לגרעפס כמו שאמרתי זה ביום
    במזג אויר הזה אני לא מקלחת בערב קור כלבים רק במהלך היום ..
    לא יודעת מה קורה בלילה היא מתעוררת לאכול ומסרבת לישון ממש לא משנה כמה היא שבעה או עייפה היא ממש שונאת להיות בעריסה ורק נרדמת אם אני משכיבה אותה עליי ... מה שמרדים גם אותי וזה סכנת נפשות
    איך מרגילים לישון לזמן ממושך יותר ואיך מרגילים לעריסה?

• אני מאמינה שעם קצת סבלנות את תראי שזה ישתפר, ואני מאוד מבינה אותך..כשלא ישנים זה ממש דופק את המוח

• הלילות זה החלק החלש אצלי..אני ישנונית מטבעי.בעיקר בשעות הלילה ולהתעורר בשבילי \ה כמו עונש של ממש..בר בן חודש בדיוק ויושן רוב היום.מחזיק את עצמו קצת ערני בין הארוחות אבל בעיקר יושן וככה גם בלילה תודה לאל.אוכל וחוזר לישון אבל הבעיה היא שהוא קם לאכול כל ששלוש שעות על השעון ולפעמים אפילו מקצר לעצמו קצת את זמני ההמתנה..נניח יכול לקום אחרי שעתיים וחצי ולהתחיל לבכות לאוכל אז אני לא מונעת ממנו..הוא אוכל 90 ולפעמים לא מסיים את כל הבקבוק אז אני מבינה שלפעמים יכול להיות רעב מוקדם יותר.הבעיה שלנו זה המוצץ.הוא לא נירדם בלעדין ובדרך כלל אם זורק אותו אז זה רק באמצע שינה עמוקה אבל ברגע שהוא מנסה להירדם הוא מפיל כל שניה אצת המוצץ..ממש מוציא אותו כאילו בכוונה ומתחיל לצרוח.אני מכניסה לו אותו שוב לפה והוא שוב זורק.זה יכול להימשך כעשר דקות מטישות בעיקר בלילות.בזמן האחרון מצאתי שיטה.המיטה שלו נמצאת צמוד למיטה שלי אז אני מצמידה אותה ממש צמוד ומכניסה יד דרך הרווח שבין המקלות של המיטה..ךמלטפת בעת הצורך ומחזיקה לו את המוצץ בפה עם היד שלי עד שהוא נירדם חחחחחחח
  • ב"ה

אצלנו ב"ה מגיל חודש וחצי ישן לילה, מ23 פחות או יותר עד 5.30 לפעמים אפילו 6 או 7...
    לא מגבילה אותו בשינה במהלך היום בכלל...
    לא מאמינה בטקסי שינה בגיל הזה!!
    מקלחת ב22 אח"כ מניקה ואח"כ מניחה בעריסה עם מוצץ לפעמים נרדם מיד ולפעמים אחרי 30 או 40 דקות!!אבל הוא ממש רגוע ב"ה
    [URL=http://www.lovetextlive.com]

• תמייי.. איך ככה רצוף?? תגלי את הסודדד
    אני מתה מעייפפותתת

• ב"ה

מאמי אני מה זה מבינה אותך שאת עייפה!!! גם אצל איתמר היה לי ככה לילות קשים, אצל חגי השתפר ואצל אחיה השתפר אפילו יותר!!!
    אין לי סודות ולא קסמים חחחח....
    זה ממש תלוי בילד, יש לי אחיינית שבגיל שבועיים התחילה לישון לילות שלמים!!
    אמרו לי תני מטרנה והם יישנו כל הלילה ורק תדעי שזה שטויות את איתמר לא הנקתי והוא היה מתעורר מלא!!!
    את חגי הנקתי 9 חודשים וגם הלילות שלו היו בסדר יחסית
    את אחיה אני מניקה וב"ה טפו טפו....
    יש לילות שלפעמים מתעורר ואז אני בודקת אם נרגע ממוצץ וחוזר לישון ואם לא אני מניקה וישר אחרי חוזר לישון
    מאחלת לך שבקרוב גם אצלך!!!

• עונה באיחור אופייני לי...חחחחח
    התעסקויות התעסקויות כן כן...עושה סבבים, אוניברסיטה, כיסא, ואז מושיבה אותו ברגליים שלי שרה לו, משחקת איתו ועם הצעצועים שלו, מפעילה אותו שיחזיק ביד צעצועים, מעייף מאוד אבל משתלם בלילה!! בסביבות 17.30 הוא מותש ממני חחח! הולך לישון קלות שעה ואז בעלי מגיע ומהדיבורים מתעורר או יותר נכון, גורמת לו להתעורר! מתעורר מחוייך ועם מצב רוח כי הוא נח, 19.00 טקס מקלחת, שירים, נשיקות, אוכל שנמשך המון זמן כי הוא עושה לי בעיות אבל אוכל הכללל בסוף, ואז אחרי גרעפסים (המון..) מתחיל לבכות לי על כתף. מעבירה אותו בתנוחה של שכיבה עליי, שמה מוצץ. הוא נרגע מתחיל לסגור את העיניים ואזזזז חשובבבב מעבירה אותו חצי ער לעריסה על הבטן, נשיקה סוגרת את האורות, מדליקה בייביסנס ויוצאת מהחדר!! אחרי רבע שעה ככ בודקת והוא כבר נוחר. נדיר שהוא קצת בוכה, דוחפת מוצת עושה ששש ששש ונרדם פור גוד! זה משהו שבניתי לו בחודש הראשון לחייו, לא עמדתי בהתעסקויות איתו בשעות האלה בטח לא אחרי 4 שעות משחקים!! ואני שמחה לומר שאין כבר האכלות לילה. הוט קם ב5.30 בבוקר בצרחות אבל מגניב לי. זה משהו שלא אני עשיתי אלא הוא לבד. סבלנות, זה יבוא. אומרת את זה בלחש 5555....
  • האמת שאצלי הלילות הם לבנים
    אבל כבר התרגלתי...
    מהיום שהוא נולד הוא לא אהב לישון
    בארי נרדם בסביבות 20:00-21:30 משתנה
    מתעורר לקראת 1:00 בלילה
    ואז כל שעה/שעה וחצי...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה