-
אני בעז״ה ובתקווה שיתאפשר
מתכוונת לא לקחת ביות מלא אבל לדרוש שלא יתנו בקבוק בכלל ושיעירו בלילה להנקות..
ההנקה ממש חשובה לי ואני ממש מתפללת שזה יסתדר..
-
אני לא לקחתי ביות מלא.
מעיין הייתה בתינוקיה- הייתי מגיעה אליה בשעות הנקה
בלילה הייתי מבקשת שיעירו אותי להנקה ועל העריסה שלה הדביקו מדבקה הנקה בלבד
האחיות היו מעירות אותי, הייתי הולכת להניק ואז חוזרת לחדר...
אין צורך בביות מלא בשביל הנקה בלבד
עדיף שאת תנוחי לפני החזרה הביתה
בהצלחה!
מראש אומרת, הנקה זה בהתחלה קשה ולעיתים כואב, אם באים בגישה חיובית הכל ייסתדר ויהיה קל יותר בהמשך!
*
-
אני הנקתי הנקה מלאה אבל בבי"ח בלילות ביקשתי שיתנו בקבוק
ולא יעירו אותי גם ככה יהיו מספיק לילות לבנים אח"כ
בהצלחה
-
שמעי, לפי מה שהבנתי מחברות שילדו כבר וגם מהמיילדות בבית החולים, בלילה הראשון הילד לרוב לא ידרוש אוכל. הבעיה הינה בלילה השני.
אני בוודאות לא מעוניינת בתחליף חלב, ההתלבטות שלי הינה - לשאוב ולתת בבקבוק או לקום ולהניק.
אני חושבת שאני אראה איך זה מסתדר.
אבל בכל מקרה רק חלב אם.
-
סתם מעניין אותי ,לא בקטע של לשפוט
מאחר שגם אני באיתמר שמתי בתינוקיה ובאיתי נשבעתי עוד בהריון שרגלו ותוסיקו לא תתדרוך בתינוקיה ... ואני אסביר
באיתמר ממש לא הבנתי מה זה אומר תינוק בלילה בתינוקיה ,לא הבנתי איך זה ומה קורה שם עם תינוק ,אחרי שהתבגרתי וגם ביקרתי בתינוקיה במסגרת ההתנסות שלי וגם ממה שראיתי בלידה של איתמר לא היה לי שום ספק שבילד הבא אני לא חוזרת לשם .
תדמיינו לכן ,אתן נחות לכן בחדר ותינוקך נמצא שעות ספורות אחרי לידה בחלל ענק עם 30 תינוקות צורחים ,אורות חזקים ,רעש כל הזמן ,אין ריח מוכר ,אין ידיים מוכרות ,אין חום של אמא ,אין שום דבר ...ובמהלך הלילה גם לא ניגשים די מיד כמו שאמא הייתה נגשת לתינוק שלה . עזבו ששרצתי שם ופקדתי גם בלילה כל שעתיים את התינוקיה ...
התמונה היא ממש לא נעימה בשביל רך שרק נולד...אני לא מדברת כאן על נשים שההמוגלובין שלהן למשל צנח אחרי לידה מאוד טראומטית ...
בקיצר לשאלתך ,אם יהיה לך מזל שום דבר לא יפגע בהנקה ,הבעיה שאי אפשר לדעת מראש ,מאחר ואני לא רציתי לקחת סיכון הנקתי גם בלילה ובקבוק לא התקרב לפיו של תינוק שלי!
-
אני חושבת שהמקרה שלך הוא חריג
אני הייתי בסיור בשני בתי חולים שונים בחדרי לידה ובתינוקיה ובשני המקרים היה בתינוקיה ממש שקט, התינוקות ישנו, באמת שלא היו תינוקות בוכים.
אחד בכה בבית חולים אחד וזהו.
היו שם כל הזמן מטפלות ואחיות
אגב, הסיורים היו בשעות הערב, אחרי השעה 20:00...
-
אם את מתכננת הנקה לא כדאי לתת בהתחלה בקבוק כיון שהגוף מייצר חלב לפי דרישה כשנותנים מההתחלה תוספים אז זה משבש. בהתחלה בעיקר כדאי להניק הנקה מלאה כדי שההנקה תתבסס.הגוף לומד כמה התינוק יונק ומייצר חלב בהתאם.
אני כשילדתי הנקתי הנקה מלאה. לקחתי את הילדה אליי כל הזמן החזרתי לתינוקיה רק אם הייתי חייבת לעשות משהו דחוף כמו להתקלח ואז החזרתי.אבל רוב הזמן היו איתי אנשים אז יכולתי להשאיר אותה איתי.
כמו שמאיה אומרת, בתינוקיה התינוקות בוכים.אף אחד לא מתקרב אליהם ומשאירים אותם לצרוח וזה ממש כאב לב.
מה שנהוג, אחרי לידה מיידעים את האחיות שאת מניקה מלא והם שמים פתק על המיטה של הבייבי: "הנקה מלאה" ואז הם באים אלייך בפרקי זמן קבועים וקוראים לך (או מתקשרים לנייד) להניק.
-
אני מאודדדד בעד הנקה..
בעז״ה מתכננת להניק.. קניתי בקבוק אחד למקרה חירום ולא ילך לי
לגבי הביות אני חושבת שמאוד מומלץ להיות תמיד עם התינוק..
אבל.....
מאוד מפחיד אותי להשאיר אותו איתי בזמן שאני ישנה והכל שם פתוח...
במיוחד שאסור לגבר להשאר עם האישה בלילה...
-
משיח ,מפעם אחת או פעמיים שהיית בסיור את ממש לא יכולה לראות את כל התמונה . אני יכולה להבטיח לך !!! מליון אחוז שיש שעות שכל התינוקות צורחים! אחד מדביק את השני בבכי !
ואולי הפעם כן ,אין אפשרות להוציא את העריסה בכל בתי חולים מהמחלקה בלי שהיא תזמזם ...וגם את התינוק אי אפשר להוציא על הידיים בלי שאף אחד לא ישים לב. אין מה לפחד כשהוא לידך ואת ישנה ,חוץ מזה אחות מגיעה אליך כל הלילה ,לפחות ככה זה במאיר . אחות תינוקיה אצלך כל שלוש שעות ...
-
אני מפחדת שיחטפו לי אותווווו
-
הבנתי שישר כשמוציאים אותו..
מראים לך את הצמידים ושמים לו 2/3..
-
עוד בחדר לידה ,זה מוכן כבר עם ת.ז. בשניה שהוא יוצא ,המיילדת רק מכניסה את המדבקות לתוך הצמיד ושמה לתינוק על 2 רגליים ויד ולך 2 וגם לבעלך
-
חחחח סבבה עכשיו אני אוכל להרגיע את בעלי
-
אני ממליצה לכול הבנות ללכת על ביות מלא!!! תאמינו לי זה הרבה יותר קל מאשר ללכת לתינוקיה בלילה ,ככה את רק מוציאה את התינוק מהאקווריאום שלו ומניקה על המיטה שלך עם השמיכה עליך בחמימות ונעימות.
רק שתדעו שבהרבה מאוד מדינות אין דבר כזה בכלל שתינוק נמצא בתינוקיה ,לא קיים מושג כזה .
-
אני כמו חלק מהבנות פה...
כשהבת שלי נולדה בכלל לא הגעתי מוכנה מראש עם החלטה בנוגע לביות מלא או לא, מאחר וילדתי בשתיים וחצי בלילה ואותה לקחו לחיסונים וכו' בקשתי שיעירו אותי אם היא רוצה לינוק.
למחרת בבוקר לקחתי אותה והחל מרגע זה, אלא אם רציתי לעשות פיפי, שהצריך שטיפה במקלחת, בעעע
-
לי דווקא קשה לראות את הצד שלך, אולי בגלל שעדין לא ילדתי
אני זוכרת שהלכתי לבקר בבית החולים חברות שילדו, הן היו כל כך מרוטות ועייפות וחלשות ולא הבנתי איך אפשר עם כל החולשות האלו לטפל בתינוק שעכשיו יצא
אני חושבת (נכון לעכשיו) שכן להשתמש בתינוקיה, כן להעזר במיוחד בלילות על מנת שנוכל להתאושש ולצבור כוחות.
מה גם שלי אין גישה בכלל לתינוקות, את האחיינית שלי שאני מתה עליה בכל ליבי לא הייתי מסוגלת להחזיק עד שהגיעה לגיל 3 חודשים לפחות!
אין לי מושג מה עושים עם דבר כל כך קטן...
קיצר, דעתי הינה - התינוקת איתי אבל עד גבול מסויים...
-
משיח ,זכותך ,אני לא באתי לשפוט , אלא להראות צד קצת אחר ,זה בדיוק היופי בהורות שכל אחד בוחר לעצמו את הדרך ...ועוד יותר יפה שאפילו לאותם הורים הדרך משתנה לאורך השנים .עם כל ילד משתנה עוד משהו .
-
אני חושבת שהיא הגיבה בעקבות התגובה שלי וגם אם לא חשוב לי לציין שגם אני לא שופטת אף בחירה של אף אם באשר היא, בטח לא אמא שזקוקה למנוחה לאחר הלידה שזה דבר הכי הגיוני ומתבקש.
גם אני דברתי רק בשם עצמי ומסכימה עם Eski שדברים יכולים להשתנות מלידה ללידה ומילד לילד.
אמהות היא דבר כל כך אישי ואינדווידואלי ושלב הלידה והימים שלאחיו מלאים בכאב ושמחה, אהבה והורמונים וכל אחת תלך עם זה למקום שנכון לה.
בכל אופן אני מאחלת לכולן בהצלחה לאורך כל הדרך...
-
רק רוצה לומר שבככל לידה נהגתי אחרת...
לידה ראשונה הוא היה איתי רוב הזמן כולל לילות, ביקשתי לקרוא לי להנקה, ובכלל הייתי מלאת אנדרנלין והתרגשות מיוחדת שהפכתי לאמא ולא נלאיתי מלהחזיק אותו עליי ולחבק אותו שעות
-
בנוגע להנקה -
לאחר שבוע של הנקה מלאה הבת שלי עברה למשולב, הנקה וסימילאק.
בהתחלה בכל פעם ינקה וקיבלה השלמה של סימילאק ובלילות רק בקבוק.
היום לפעמים אני מניקה לפני, לפעמים לא ואצלה זה לא פגע בכלל ואין לה שום בעיה לינוק או לשתות מבקבוק, כך שגם זה מאוד אינדווידואלי.
***אבל יש משהו מאוד מאוד חשוב שאני שמחה להמליץ עליו בייחוד מאחר ואני שמה לב שרוב הנשים לא מודעות לקיומי והוא פיטמות סיליקון להנקה!***
אם הייתי יודעת אלו כאבים צפויים לי בעקבות ההנקה כנראה שהייתי משתמשת אחרי ההנקה הראשונה, אבל לקח לי ארבעה ימים ולראות כוכבים כדי לרוץ לקנות אותן.
זה הציל לי את הפיטמות ובעיקר את ההנקה, שאני אישית בטוחה שהייתי זונחת בלעדיהן.
זה מתלבש על הפיטמה ומונע את החיכוך שפוצע אותה, מאחר ושלי כבר היו פצועות זה עדיין כאב בהתחלה אבל הרבה פחות וזה נתן להן זמן להחלים ולאחר חודש או חודש וחצי של שימוש בהן, כשהפיטמות שלי כבר התרגלו ליניקה זנחתי אותן ומאז זה לא כואב בכלל.
ממליצה בחום לכולן!!!
ומצרפת קישור:
http://www.dyada.co.il/item/Silicone-Nipples-madle
-
כמה שידוע לי פטמות סיליקון נועדו לעזור במצבים כמו פטמות שקועות כשתינוק לא מצליח לתפוס ולינוק. סדקים נוצרים כתוצאה מהנקה לא נכונה, אפילו פעם אחת לא נכונה כשתינוק לא תופס טוב את הפטמה יכולה כבר לגרום לסדקים כואבים מאוד. ממליצה בחום לפנות ליועצת הנקה עוד בתינוקיה בהנקה ראשונה, יש שם יועצות מעולות וכך למנוע מראש היווצרותם של סדקים.
-
אני בשתי הלידות בחרתי בביות מלא והנקה בלבד.
שמתי אותם בתינוקיה רק מתי שחייבים בבוקר.
אבל זה מאוד אישי.
ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך, היא שאם את באמת רוצה להניק, צרי קשר כמה שיותר מהר עם יועצת הנקה. היא תעזור לך להניק בצורה נכונה וככה גם תימנעי מכאבים ותופעות לא נעימות אחרות.
בהצלחה!
-
בנות יקרות, תודה על המידע ועל שחלקתן מנסינכן!
מובן שאין דרך אחת נכונה לכולן. אני בעד להקשיב ללב והראש ו... לזכור שגם לעשות טעויות זה נורמלי ולגיטימי.
מאיה, אני מתכננת ללדת במאיר. האמת אחרי שהייתי בסיור, קיבלתי קצת רגליים קרות... המקום רחוק מלהיראות 5 כוכבים. וגם מקלחת אחת לשני חדרים נשמע לי די בעייתי... (חדרים רגילים, לא ביות מלא). אבל רוב הסיכויים שעדיין נלך לשם כי שמעתי דברים טובים על הצוות וזה גם די קרוב לי.
איך היו החוויות שלך מהמקום?
~~ענת~~
-
החוויה שלי מעולה, כפי שאת מבינה אני כן הייתי בביות מלא ,אך בלידה הראשונה הייתי בחדר רגיל.
לי פחות משנה מה קורה אחרי הלידה ,יותר חשוב לי מה קורה בחדרי לידה עצמם
וגם אני אוהבת את מאיר כי זה בית חולים לא עמוס כמו אחרים . הצוות נהדר ,מיילדות מקסימום ורופאים מקצועיים . לי היה חשוב שיהיה חדר לידה טבעי (בסוף לא הספקתי להנות ממנו בכלל ) מיילדות בגישה טבעית,ותכלס פגשתי שם גם כמה מיילדות ממש מקסימות שגם בלידה אפידורלית מאוד אהבתי את הגישה שלהן ,עודדו את היולדות לנוע במיטה כמה שיותר ,להיות על הצד ולא על הגב ,היו פשוט מקסימות,יש כמובן כמו בכל הצוות גם פחות נחמדות ,אבל תמיד יש לך זכות לבקש מיילדת אחרת ,בנימוס ובנחמדות ...
חוץ מזה התינוקיה שם מעולה!!!! אחות אחראית בתינוקיה היא גם יועצת הנקה שמעבירה במחלקה הדרכה ועונה על כל שאלה ,מומלץ בחום!
תכלס את לא מגיע למלון ,זה בית חולים ,אם את מחפשת מלון לכי ללדת במקום שיש בו מלונית ותשלמי עוד כמה אלפי שקלים ,אני חושבת שבשביל יומיים זה לא כזה נורא ,אגלה לך סוד מ2 חדרים של ביות מלא עם 3 בנות בחדר רק אני הייתי באמת בביות מלא ,כל השאר שמו את התינוקות בתינוקיה בלילה ,והיו גם כאלו ששמו ביום . כך שאת יכולה לבקש ביות מלא ובלילה הראשון לשים בתינוקיה ולראות אם גם בלילה השני את רוצה אותו דבר או פשוט להחליף חדר .