אפידורל- סקר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות
    אמנם אני בשלב מוקדם יחסית אבל הזמן עף ואני כבר חושבת על זה....
    אמא שלי הכי בעד אפידורל. בשבילה זה נס, מלאך ומה לא.
    ורוב הנשים שבחרו באפידורל מספרות גם על הקלה משמעותית.
    השאלה שלי היא, יש כאן מישהי שעברה חויה לא נעימה עם האפידורל?
    אברים שנשארו רדומים ימים ושבועות אחרי הלידה? תחושות מוזרות? סיבוכים?
    אני מפחדת מהתופעות לוואי של האפידורל. אי מכירה אישה שנשארה נכה בחלק גוף התחתון שלה מאפידורל...
18 תגובות
עמוד 1
  • אני ילדתי פעמיים בלי. לא היה כזה נורא. לא אשקר שלא כאב אבל היה נסבל בהחלט
    אני חושבת שכדאי לך להתחיל בלי ואם יהיה קשה לבקש
    אני מכירה מישהי שנהיו לה כאבי גב תחתון חזקים מאוד ונמשכים עדיין
    אם כי לא בטוח שזה מאפידורל עצמו
    בעיקרון זה מאוד מקל
  • ב"ה

אני עברתי לידה אחת עם ושתי לידות בלי...
    בלי כאבי תופת אבל יש כוח ללדת והסתיים בלי תפרים התאוששות מהירה יותר,
    עם אפידורל הקלה, קשה ללחוץ כי זה מחליש את הגוף, הגעתי לוואקום בגלל החוסר כוח ללחוץ והמון תפרים וכמובן התאוששות קשה!!!
    אני לא מסוגלת לסבול כאב ולכן תמיד מבקשת!!! אבל פעמיים שלא הספקתי(לידות שהתפתחו מהר)
    [URL=http://www.lovetextlive.com]

• מראש את לא יכולה לדעת מה יהיה...
    באותו רגע שאת נמצאת בתוך לידה פעילה/צירים וכדו' אז מתמודדים
    את כבר תחליטי אם את מסוגלת לשאת את הכאב (אם יכאב, זה מאד אינדיבידואלי)
    או שאת יכולה לשאת את זה וללדת ללא.
    יש המון נשים שמצהירות שילדו ללא (אמיץ ומבורך בעיניי) וברגע האמת חוזרות בהן
    ככה זה, זה טבעי ונורמלי.

חשוב מאד אם החלטת שאת מבקשת אפידורל, שיתנו לך מינון נמוך ואת תוכלי להוסיף ברגע שתרצי
    לי עם נהוראי נתנו מנה גדולה מדי - לא הרגשתי כלום
    לא הצלחתי להרים את הרגליים, הן מיד נשמטו לצד, לא הרגשתי לחץ ולא הצלחתי ללחוץ
    ההחלמה הייתה ארוכה ומתישה כולל זרמים בגב, במקום האפידורל
    בצקות שהופיעו כתוצאה מהאפידורל ועוד ועוד... הזרמים בגב לא פסקו במשך חצי שנה.

עם תהל השכילו לתת לי מנה מדוייקת לפי גובה ומשקל
    הרגשתי את הלחץ, הוזזתי את הרגליים, הייתי פעילה בלידה. היה מקסים.
    תופעות לוואי לא היו הפעם... נהניתי מאד.

• ילדתי פעמיים בלי אפידורל (עם דולה).
    האמת שאני הרבה יותר פוחדת מהמחט בגב מאשר מהכאב של הצירים
  • ילדתי עם אפידורל, חשבתי שיש לי סף כאב גבוה עם הגעתי לפתיחה
    של 3 וטפסתי על הקירות. אז סלחו לי, אני בלי זה לא יודעת מה הייתי עושה. לא אשקר, אם יצאתי עם 10 תפרים זה היה רק בגלל שלא ידעתי
    לאיזה כיוון ללחוץ, האפידורל מטמטם את הרפקלסים הטבעיים של הגוף! עבר בלי תופעות מיוחדות. מידי פעם כרגע יש לי כאב גב עמום
    כזה באזור אבל עובר וזה מופיע של פעם פחות.
    אל תחליטי מראש, תראי איך את מרגישה והאם את מרגישה מסוגלת
    להתקדם בלי, מי שיכולה אני הכי בעד...
  • אני ילדתי עם אפידורל, אבל עדיין נורא כאב לי, אולי פחות מאשר בלי, אני לא יודעת. אפילו הרגשתי את התפירה. אולי המנה לא היתה מספקת. היה לי תפר אחד חיצוני. הרגשתי את צירי הלחץ הכואבים, אבל האפידורל באמת מאט את הצירים.
    אחרי הלידה הופיעו לי כאבי ברכיים, שלא עברו עד שפניתי לאורטופד ולקחתי תרופה אנטי דלקתית. הרופא אמר שזה לא קשור לאפידורל, אבל אני בטוחה שזה כן.
    הפעם אני לא סגורה האם אקח אפידורל. בפעם הקודמת גם לא הייתי בטוחה, אבל בפתיחה של 3 לא יכולתי לסבול את הכאב, כך שעדיף להחליט ברגע האמת..
  • יילדתי 2 לידות עם אפידורל.שתיהן בלי תפרים בכלל.בלידה הראשונה האפידורל היה די חלש ונגמר שניות לפני צירי הלחץ אז די הרגשתי ולא היה נעים בכלל.בלידה האחרונה ביקשתי מראש שירדימו כמו שצריך.תוך 40 דקות נהיה פתיחה מלאה בלי שהרגשתי דבר.בלחיצות בקושי הרגשתי את הרגליים אבל היו לי צוות מיילדים מדהים.מיילדת ורופא מיילד ושניהם עקבו אחרי המוניטור ואמרו מתי ללחוץ.5 לחיצות והנסיך שלי היה בחוץ.. לא הרגשתי כאב אבל הרגשתי אותו מחליק החוצה.לי אידית האפידורל נתן להינות מהלידה כי כל שלב החחיצות היה קל ותוך כדי צחרתי עם המיילדים.חוויה נעימה מאוד שלא היתה קיימת ללא האפידורל.נכון שאפידורל גורם לכאבי גב תקופה אחרי הלידה כמו כל טראטמה שניגרמת לעמוד השידרה.בעיקר מי שיילדה ביורף תסבול מכאבים כשיהיה לה קר אבל זה כאבים נסבלים ומקסימום לוקחים אופטלגין או אקמול להורדת הכאב.תוך שלוש שבועות שכחתי מהכאבי גב..
  • ילדתי פעמיים עם אפידורל ופעם אחת עם אבל לא השפיע.

בגדול, ההחלמה מזה היא קצת יותר ארוכה.. לוקח לך יותר זמן לקום מהמיטה אחרי הלידה, יש כאבי גב וכו'...

אני לא אשקר לך, אני באתי בפעם השלישית ללדת בידיעה שאין מצב שאני לא מבלת אפידורל וימות העולם! אז קיבלתי אבל הוא לא השפיע... האמת שהשד לא כזה נורא ללדת בלידה רגילה.

הבאסה זה שההשפעה של הזריקה שקיבלתי זה היה כמו ללדת עם אבל בלי..

• כל הנושא הזה מאוד מפחיד אותי...
    היתי רוצה מאוד ללדת בלי ולסבול "קצת" אבל אחרי זה לשכוח מהכל
    בלי התופעות לוואי של כאבי גב, וקושי לקום מהמיטה
    מצד שני אין לי מושג מה רמת הכאב ואיך אני אתמודד איתו
    מסתכל אותי שאני לא יודעת לקראת מה אני הולכת...

אני אחת שמעדיפה סבל קצר מאשר ארוך
    אני יתפלל לאלוהים שיתן לי כוחות לעבור את זה ללא אפידורל
    עברו את זה לפניי וגם אחריי

אני גם לא מבינה את הקטע הזה שפשוט הרגליים נשמטות ואין אפשרות להגיב וללחוץ... זה נראה לי דבילי שאי אפשר לקדם את הלידה
    ולא יכולה לתת את כולי

מעניין מה יהיה בזמן אמת
  • אני מבינה את החשש שלך מהתופעות לוואי של האפידורל
    אני בדעה של להתחיל בלי ואם לא ניתן לסבול את הכאב אז לבקש
    ידוע ששכיבה על הגב מעכבת את הלידה לפחות באיזה שעתיים ולכן אני מתכננת לנסות בלי עד כמה שניתן.

אגב, רצית לשמוע סיפורים על מקרים לא טובים עם אפידורל?
    מה שקרה לחברה שלי זה ששמו לה בצורה לא טובה את המחט של האפידורל בגב, היו צריכים להוציא ולהכניס שוב (זה מה שהבנתי) בקיצר, נהיה לה כמו חור קטן בגב והיא סבלה כאבי תופת שעברו כמעט אחרי 3 שבועות...
    בשבוע הראשון לא יכלה לרדת בכלל מהמיטה, הייתה מאושפזת שבוע שלם לאחר הלידה.
    אבל זה מקרה של אחד ל...
  • מה שלא תחליטי, אם אפידורל או בלי אפידורל, תאמיני שתהיה לך החלמה קצרה ולא יכאב לך, רק מחשבות חיוביות בכניסה לחדר לידה. אח"כ מתמודדים עם מה שבא אח"כ.
    מחקרים על אנשים לפני ניתוח מראים שככול שהאדם נכנס יותר אופטימי ורגוע כך תהליך ההחלמה שלו קצר יותר ופחות כואב.
    אני בונה על אפידורל. מקווה להחזיק עד פתיחה 5 בלי אפידורל כדי שהפתיחה תתקדם מהר.
    אבל חכי תראי איך יהיה לך
  • ילדתי בלי אפידורל מבחירה לכן הלידה היתה פעילה ולא ארוכה. ב"ה גם לא היו תפרים. התאוששות מהירה ולא צריכים להיות מקורקעים למיטה.אם צריכים שירותים קמים, להבדיל מאפידורל שמשתמשים בקטטר..
    גם לפני הלידה.כשלוקחים אפידורל אז נשכבים במיטה ואסור לקום גם אם עוד לא התחילו הצירי לחץ של הלידה וכשאת ללא אפידורל את יכולה לקום חופשי עד שמתחילה הלידה.
    מבחינת הכאב זה כואב מאוד אבל כנראה שזה נסבל אם יכולתי בלי אפידורל ואיך שהראש בחוץ הכל נגמר!!
  • אפידורל בשבילי היה נס!!!
    אגב לאפידורל א-י-ן תופעות לוואי וזה בדוק.
    מי שסבל מכאבי גב לפני הלידה סובל גם אחרי זה ממש אבל ממש לא מהאפידורל
    וזה בדוק!!!!
    שאלתי את הרופאה המרדימה הראשית באיכילוב

• אחלה תגובות!
    אני סובלת מכאבי גב בכללי (קל וחומר בהריון
  • יהיה בסדר...
    תתחילי בלי ותזרמי
    אולי לא תצטרכי בכלל
    כל אחת והגוף שלה..וסף הכאב שלה
    זה ממש אינדבידואלי

• לדעתי הכל אינדיבידואלי .... גם בעניין אפידורל. עליי אפידורל השפיע בצורה ממש טובה- הרגשתי את כל הגוף אבל בכלל לא הרגשתי צירים וגם לא צירי לחץ , אבל כן יכולתי ללחוץ טוב , פשוט אמרו לי מתי ללחוץ ... ואחרי לידה כן כאב לי הגב בגלל אפידורל , הכאב התרכז נקודתית במקום ההזרקה .. מצד שני אני לא יודעת איך הכל היה אם לא הייתי מקבלת אפידורל . לגבי האטת תהליך לידה - לא בטוח שאפידורל מעכב , לי עשו בפתיחה של 5 , אחרי שהוא השפיע - פקעו מים וזהו - הייתי בפתיחה מלאה .... אני מאוד מרוצה שהסכמתי לקבל וקיבלתי . לנסות בלי אפידורל ולסבול עו ועוד עד שבסוף תחליטי שכן את רוצה - גם בעייתי כי לא בהכרח שמרדים יהיה זמין באותו רגע וכאשר כאבים מנש חזקים אז גם קשה לשבת בזמן הזריקה וזה מאוד חשוב ... לדעתי , אם את יודעת שאת לא מעוניינת לנסות את סף הכאב שלך אז תסכימי ישר לאפידורל ברגע שתהיה אפשרות לקבל. וגם לפני אפידורל נדרש לעשות מוניטור בשכיבה מלאה ואסור לקום - בפתיחה מתקדמת זה היה קטע הכי קשה בשבילי ...
  • אני ביקשתי אפידורל בפתיחה 6 אבל
    הוא נקרע, לכן לא הייתי בהשפעתו וילדתי
    טבעי (ללא אפידורל)
    אין ספק שזה קשה וכואב אבל אני לא יודעת
    איך זה מרגיש עם אפידורל....
    ממליצה לך לא לתכנן כלום מראש!
    תבואי בחשיבה טובה, תזכרי שזה כאב טוב
    ורק במקום תחליטי אם את רוצה או לא
    לידה קלה מהירה ובידיים מלאות.

• זה תלוי אם את מגיעה עם צירים, כמ הפתחיה? ירידת מים? לידה ראשונה?
    בלידה ראשונה, לקחתי אפידורל, כי הגעתי עם ירידת מים ופתיחה 1, וטוב שלקחתי אפידורל, אומנם סבלתי את הצירים 18 שעות, אבל מחשש לסיכון הייתי חייבת לקחת זירוז (פיטוצין) ואז כמובן אפידורל.

בגלל שלקח הרבה שעות עד שהתפתחה הלידה והייתיהרבה זמן עם אפידורל, אז לא היתה לי תחושה ברגל שמאל, והיה לי קשה ללחוץ, בעלי עזר לי עם הרגל.
    ואחרי הלידה לא יכולתי לקום ולגשת לתינוקות לקחת את הבן שלי, וללכת לשירותים ללא סיוע, בגלל שהרגל היתה רדומה. ילדתי ב 20:00 בערב ורק ב 8:00 התחושה ברגל התחילה לחזור. חוץ מזה לא היו תופעות, אבל זה בהחלט הספיק לי!

שלא יהיה לך ספק - אם היו שואלים אותי היום אם הייתי לוקחת אפידורל בלידה הראשונה, ברור שהייתי לוקחת, אחרת לא הייתי שורדת 28 שעות!!!

בלידה השניה לא לקחתי אפידורל, וברוך השם עבר מהר ומעולה!!!

אז שתהיה לך לידה כמה שיותר פשוטה ומהירה!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה