לידה ללא אפידורל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב אז בזמן האחרון אני מתחילה לחשוב אולי ננסה בלי אבל לשם כך יש לי כמה שאלות למי שמכן ילדה ללא אפידורל אולי תוכל לעזור לי:
    1. ככול שמתקדמים עם הפתיחה האם כואב יותר?
    2. ככול שהצירים נהיים סמוכים האם כואב יותר?
    3. מה יותר כואב הצירים או הלידה עצמה?
    4. תוך כמה זמן מסתיימת הלידה עצמה, כאילו כבר אחרי שיש פתיחה של 10?
    5. האם אח"כ יש עוד כאבים?
    6. איך הייתן מתארות הכי טוב את הכאב?
    ברור לי שלידה זה סובייקטיבי ומשפיע על כול אחת אחרת, אשמח אם תוכלו לשתף אותי בכול זאת
11 תגובות
עמוד 1
  • אני אענה לך על השאלות האלה אבל שתדעי שכל אחת הגוף שלה שונה ומגיב אחרת לצירים וללידה כך שאני לא חושבת שאפשר לתכנן מראש בדיוק איך זה יהיה.
    אני תמיד מנסה בלי אבל יודעת שאם אני לא אוכל לעמוד בזה אני אקח אפידורל.
    אצל חיים ושושי לא ביקשתי אפילו ואצל בת שבע נשברתי וביקשתי ובסוף ילדתי עוד לפני שהמרדים הגיע.....
    כך שזה תלוי באורך הלידה, בעוצמת הצירים, בסף הכאב האישי שלך ועוד.
    ועכשיו אני אענה על השאלות שלך:
    1. ככול שמתקדמים עם הפתיחה האם כואב יותר? ועוד איךךךךךךךךךךךך
    2. ככול שהצירים נהיים סמוכים האם כואב יותר? פי כמה וכמה
    3. מה יותר כואב הצירים או הלידה עצמה? הצירים, הלידה עצמה היא כבר ההקלה.
    4. תוך כמה זמן מסתיימת הלידה עצמה, כאילו כבר אחרי שיש פתיחה של 10? יש כאלה שתוך שתי דקות ויש כאלה שתוך כמה שעות.
    5. האם אח"כ יש עוד כאבים? כן, התכווצויות של הרחם, תפרים, חולשה וכו'
    6. איך הייתן מתארות הכי טוב את הכאב? אין איך לתאר אותו, גם אני לא תארתי לעצמי במה מדובר עד שעברתי את זה בעצמי, כמה שהתכוננתי לא ידעתי, זה כאילו כל הגוף שלך נחתך לשניים אבל יותר מזה.
    מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • שירן , הלידה זה משהו מאוד אינדיווידואלי ,והאמת גם כל לידה היא שונה , לא בהכרח לידה שניה תהיה כמו הראשונה או השלישית.
    אני יכולה לשתף אותך מהחוויה שלי ,קחי בשבון שהמוח גם גורם לאישה לשכוח את הכאבים של הלידה אז אולי העוצמה בזמן הלידה הייתה יותר גבוהה ממה שאני זוכרת .
    1. כן הכאבים יותר תכופים ויותר עוצמתיים
    2. לא החושבת שהעוצמה תלויה בסמיכות של הצירים ,כך שיכולים להיות צירים כל דקה ,אך נסבלים בהחלט
    3.לי כאבו יותר צירים אחרונים מאשר צירי לחץ
    4.אצלי מהרגע שהתחילו צירי לחץ תוך 5 דקות איתי היה בחוץ
    5.אחרי שהראש יוצא והגוף הכאב נגמר ,הכל נגמר יש הקלה עצומה
    6. הייתי מגדירה את הכאב כמו כאבי מחזור , כאב שבא בגליים ,ברגע שהציר עובר הכל מצויין והציר עצמו עולה בהדרגה לא משתק בבת אחת . אם לא מכווצים את הגו הצירים מרגישים פחות כואבים , גם תנועה מאוד עוזרת ,לא חייבים להסתבובב מספיק לנענע את הגן או לשבת ולקום למשל ,להשען על משהו .
    אני חושבת שזה בכלל לא נורא ואני מוכנה ללדת שוב ושוב :) זו תחושה מדהימה להרגיש את כל התהליך
  • מירי את הבן אדם השלישי שאני שומעת ממנו את אותו משפט
    כך גם אמרה לי גיסתי וחברה
    כאילו הגוף נחצה לשניים
    ה' ישמור אותי ואת הילדה הזאת אמן!

• קראתי היום כתבה בנושא וידעתי שמישהי פה תשאל על זה...
    http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=2865
    כמה שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך לפני שאת מחליטה על לידה טיבעית.

אני אישית בדעה של להתחיל בלי ולראות איך את מתמודדת על הכאבים.
  • לאחר שתי לידות ללא אפידורל אני יכולה רק לומר שזה מאוד אינדיוידואלי ואף שונה מלידה ללידה. פרסמתי בימים האחרונים את שני סיפורי הלידה שלי ואת יכולה גם לקרוא בהם (הראשון מאוד מפורט, השני קצת פחות).
    בכל אופן - לדעתי אי אפשר להחליט מראש וצריך לזרום עם הלידה. הכל תלוי במשך הלידה ואיך שהיא מתקדמת.
    הנה התשובות שלי:

1. ככול שמתקדמים עם הפתיחה האם כואב יותר? כן
    2. ככול שהצירים נהיים סמוכים האם כואב יותר? יש פחות זמן להירגע ולנוח אז התחושה היא שכן.
    3. מה יותר כואב הצירים או הלידה עצמה? צירי לחץ כואבים בצורה שונה מהצירים שיוצרים את הפתיחה. בלידה עצמה גם מאוד כואב בפי הטבעת.
    4. תוך כמה זמן מסתיימת הלידה עצמה, כאילו כבר אחרי שיש פתיחה של 10? השלב של צירי לחץ בדרך כלל מהיר יחסית. ככל שאני יודעת אם זה לא מסתיים תוך 3 שעות צריך התערבות.
    5. האם אח"כ יש עוד כאבים? יש הקלה מאוד גדולה אחרי שהתינוק יוצא. אם יש חתכים, כואב יש גם כאבים של התכווצות הרחם.
    6. איך הייתן מתארות הכי טוב את הכאב? כואב מאוד. בלידה הראשונה הרגשתי כאילו פותחים לי את הגב לשניים. שוב - מאוד אישי.
  • ב"ה

אני ילדתי פעמיים ללא אפידורל!
    מחוסר ברירה הלידות התקדמו מהר!
    כמובן שמאישה לאישה זה שונה כמו שהבנות אמרו....
    1. מאוד מאוד כי הצירים נהיים צפופים ואז אין את הזמן של ההקלה בין לבין...
    2. ברור..
    3. הצירים הם כאבי תופת,הלידה עצמה זה כבר הסוף ולאט לאט מרגישים הקלה מסוימת..
    4. מאוד משתנה אצלי בלידה שנייה הזמן של הלחיצות 13 דקות, בלידה השלישית 3 דקות ושמעתי כאלו שנתקעות יותר זמן...

5. יש כאבים של הרחם המתכווץ ( בד"כ בלידה ראשונה לא ממש מרגישים את זה ) בלידה שנייה ושלישית וכן הלאה.... , תפרים אם יש,עייפות וכו'...

6. וואו כאב שאי אפשר כ"כ לתאר אני הרגשתי כאילו אני הולכת למות והגוף שלי מתפרק!!!!
    [URL=http://www.lovetextlive.com]

• קודם כול אני אפתח בזה שהטיפ הכי טוב שלי בעניין הוא לא להיות מקובע על משהוא מסוים כן או לא אפידורל, לזרום עם הגוף, עם התחושות שלך.

אני ילדתי פעם אחת עם אפידורל ופעם אחת ללא אפידורל.

הלידה הראשונה הייתה מאוד ארוכה ועשו לי זירוז עם פיטוצין,. שעה אחרי שנתנו לי פיטוצין החלו כאבי תופת של צירים צפופים, ביקשתי אפידורל כי הבנתי שיש עוד שעות רבות עד הלידה.

לידה שנייה העברתי את רוב שעות הצירים בבית, בהתחלה הצירים היו חלשים ובמרווחים גדולים לאט לאט הצטמצם המרווח בין הצירים ועוצמתם התחזקה, במשך 6 שעות צירים בבית עברתי אותם לבד ( נתתי לבעלי לישון
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• תודה לכן על השיתופים.
    נראה מה יהיה, איך יהיו הכאבים הראשונים. מקווה שאוכל להתמודד עם זה.
    בינתיים נראה לי שאני נכנסת להיריון עודף
  • אז כמו שאמרו לפני, אצל כל אחת זה שונה!
    1. ברוררררר!
    2. מאוד מאוד!
    3. לי יותר כאב הצירי לחץ והלידה עצמה
    4. לי לקחת חצי שעה
    5. כן, תפרים
    6. באמת שזה כאב שאי אפשר להסביר במילים, רק מי שעברה את זה
    יכולה להבין! זה כואב יותר מכל דבר שכאב לי אי פעם (ויש לי כוח סיבולת)
    אבל זה גם הכאב הכי טוב שיש! ברגע שהו/יא יוצא/ת הכאב פתאום מתגמד ואת ברקיע השביעי!

לידה קלה מהירה ובידיים מלאות

• הרגתן אותי

• אני גם חושבת שכל אחת והגוף שלה וכוח סיבולת שלה.

אצלי זה היה ככה:
    כשהיו לי צירים, יחד עם התחושה שאני לא יכולה לנשום אוויר מרוב כאב, אני חשבתי על עינויי אינקוויזיציה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה