חייבת להתייעץ... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בננות, אנחנו בדילמה די חשובה. אשמח לשמוע מה הייתן עושות במקומי...

חודש הבא מסתיימת השכירות בדירה הנוכחית.
    דירה בת 3.5 חדרים (למעשה החצי הוא מחסן) שאנו גרים בה שנה וחצי.
    מטבח, שירותים וסלון למטה, חדרים, מחסן ומקלחת למעלה.
    זה רק נשמע וואו... החדרים אמנם ענקיים אבל הקומה התחתונה והדומיננטית מאד קטנה
    אין לילדודס מרחב למשחק כמעט בכלל.
    והמקלחת מאד מוזרה, צפופה ולא מסודרת כך שאנחנו מתקלחים כמעט על האסלה.

מה שטוב כאן, הוא שהגן של נהוראי 20 שניות מהבית במורד הרחוב
    וסבתא שלי רחוב לידינו כך שיש לי ממנה המון עזרה.
    היא מגיעה בבוקר לקחת את נהוראי לגן וחוזרת לקחת את תהל
    לפעמים מוציאה אותו מהגן, שומרת עליהם שאנחנו יוצאים וגם בשבתות אנחנו מטיילים אליה בד"כ.
    ההורים שלי גם רבע שעה מכאן... מהבחינה הזו אני מאד מרוצה.
    בנוסף, בעלי הבית שלנו מקסימים והשכנים צעירים ונעימים, כולנו בקשר מצויין
    מביאה להם לחמניות שאני אופה, הם מחלקים לנו לימונים ותפוזים מהעץ בקיצור שמח כאן.
    ועד שתהל נולדה וגדלה חיינו פה בנחת ובכיף.

בכל אופן, בעוד כחודש מסתיים החוזה, וחשבנו לצאת לסבב דירות
    כי די לחוץ לנו פה... נהוראי ותהל כבר גדולים ואין סיכוי להשאר עוד חצי שנה
    ראינו היום 2 דירות כאשר אחת נפסלה על הסף והשנייה לעומתה הייתה מקסימה
    מאד מתלבטת אם לסגור חוזה ולוותר על הנוחות והעזרה שיש לנו פה.

מדובר על דירת 3 חדרים מרווחת, חדשה, מסודרת כפי שצריך, ממש תענוג.
    הסכום הוא אותו הסכום כמו שאני משלמת כיום (דוחק לעומת ממלכה)
    אצטרך לשלם רק חשמל שזה בקטנה.
    רק שהשכונה החדשה והמרחק ממשפחתי עושה לי קצת רע כרגע.
    והמחשבה על לארוז... שוב הובלה ושריטות ברהיטים... שוב טלטול כל הבית
    ולנסוע חצי עיר בשביל לשים את נהוראי בגן שפה אני יוצאת עם העגלה
    השאלה אם זה שווה את זה.

אוף, אני ממש בדילמה, כל כוח נעים לי כאן
    מה שבטוח שזה לא ימשך יותר ממספר חודשים כי הצפיפות הזו גומרת עליי...

מה אתן אומרות??? מה הייתן מחליטות?

15 תגובות
עמוד 1
  • למה לא להגדיר את אזור חיפוש הדירות לאזור הנוכחי?
    לעבור, הייתי עוברת בטוח כי לפי מה שאת אומרת צפוף לכם רצח!
    אבל אולי (רק אולי) לא הייתי ממהרת לעזוב את האזור כ"כ מהר והייתי חותמת לעוד שנה עם כופציה לצאת עם הודעה מראש של חודש, כשאמצא דירה באזור לשכירות הייתי עוזבת.
    מה את אומרת?
  • בעבר הוצעה לי הדירה של סבתא רבה שלי, בעלי הבית לא הסכימו שנצא מיידית
    הם רוצים שנחתום בצורה מסודרת לעוד תקופה.
    זוג מבוגרים שאוהב אותנו מאד וטוב לו איתנו, מבינה אותם
    הם מפחדים להשאר עם דירה ריקה... לכן זה קצת בעייתי.

אני אגיד לך מה... אין דירות ברחובות
    נס למצוא כאן דירה סבירה במחיר סביר
    אני מעיינת ביד2 כבר כמה חודשים ועד שאני מוצאת משהו לטעמי
    אני אוכלת קש! גם מחיר, גם גודל, הכל בול הפעם.

ואני אומרת לעצמי בחייאת... עד מתי אהיה בידיים של משפחה?
    זה טוב וזה נעים כשמתאפשר ויש תנאים
    אבל בסופו של דבר אני גרה פה, אני משלמת שכירות, לי לא נוח
    הגיע הזמן לרכוש עצמאות (זה עדיין אותה העיר)
    להפסיק להיות תלויה במשפחה... יש לי רכב ויש אופציה להתניע ולהיעזר גם ככה.

• בס"ד

נשמה יפה ענית לעצמך על השאלה

• נכון ליאתי... תכלס אני רוב היום בבית איתם
    חוץ מהקפצות של סבתא ובייביסיטר פה ושם... ושבת.

גם מתן פה כולה שעתיים בלחץ... והוא הורס אותי מצחוק.
    דבר ראשון שהוא ראה את הדירה הוא זרק לי
    "וואי איזה פינת ישיבה נעשה בחוץ, כמה מקום, נוכל לארח סופסוף את החבר'ה
    לעשות מנגלים, לשבת בחוץ, נביא איזו ספה ושולחן"

ואני

• לא יודעת, אבל לי עזרה של המשפחה נותנת כמה וכמה נקודות בעד להשאר למרות הצפיפות וכל השאר. אולי זה ייראה לכן פחות אמיץ, אבל הייתי נשארת. הלוואי עליי עזרה כזאת.
  • כמה זה רחוק מהסבתא?
    ואני הייתי עוברת

• אם את מרגישה שהגיע הזמן לנתק את חבל הטבור, אז לכו על זה!!!
    פשוט חשבתי שזה משהו שאת לא רוצה בשום אופן.
    אם הדירה עונה על הדרישות מחר הייתי חותמת על חוזה! ולאט לאט
    מסתגלת למצב החדש, סה"כ את באותה עיר ואם תתקעי אני בטוחה
    שהם יעזרו לך!
  • אהמממ שירה זו שאלה לא פשוטה!!!
    הלוואי עליי לגור ליד אמא שאני יכולה ללכת אליה ברגל בשבת......וגם את הרי בשבת הולכת ברגל ואל נוסעת באוטו אז מרחקין בטח שלא תוכלי לצעוד....
    עזרה בימינו עם ילדין כשממהרים לעבודה וצריכין לדפוק שעות זה ממש לא משהו פשוט וזה לא דבר שהייתי מוותרת עליו בקלות.....
    אני למשל גרה ליד כמה אחיות שלי וזה כיף אין כמו לגור ליד משפחה שכשצריך משהו ופתאום מאחרין מהעבודה אז אפשר להעזר בהם......
    גנים ליד הבית זה גם שיקול לדעתי.....זה לא קל להתנייד עם ילדין באוטו אם כי זה שיקול פחות חשוב כי זה לדעתי סביל אנחנו למשל היינו עושים את זה שנים...
    בקשר לצפיפות....כמה צפוף????אם את מרגישה שחנוק לך מידי שאת לא מסוגלת שקשה לך שמעצבן לך שלא נעים לך עם הדירה אז תצטרכי לוותר על הנוחות של המשפחה כי צריך שיהיה גם נעים בבית אבל את כן מרגישה שאולי אפשר כן להסתדר עוד קצת ועוד שנה נניח לשרוד אז תהני כן מהקרבה למשפחה .....
    התשובה שלי לא החלטית כי זו שאלה קשה מה אני כן הייתי עושה ???אני אחת שמאוד אוהבת בית גדול שהכול מסודר במקום שאין בלאגן שאין לכלכוך שהכול מרווח(זה שאני אוהבת זה לא אומר שלכול אחד יש אפשרות) ואם יש אפשרות לעבור לבית יותר מרוווח הייתי עושה את זה.......ומוותרת על הנוחות המשפחתית למרות שכתבתי לך בראשית דבריי שהלוואי עליי אבל אחרי שהתרגלתי שאין לי את זה אני יוכלה להגיד..אבל אם רגילים להעזר במשםחה זה לא קל לוותר על זה אח"כ.ץ.....
  • תודה על התשובות בנות

• תתיעצי עם בעלך זה הכי חשוב.
    שנניכם יחד צריכים לשקול את היתרונות והחסרונות
    אם את ניידת זה מפחית את הדילמה בעיניי.
    בית צריך להיות מקום מפלט נעים נקי ומגונן
    אם את לא מרגישה שלווה בבית ורק עצבים ובאלגן זה ממש לא בסדר
    מה שתחליטי שיהיה בהצלחה!!!!!!!!!!
  • שירה אצלי אפעם לא נוסעים עם בינבות בבית אפילו שיש לנו דירה ב"ה גדולה....דברים כאלו לא בבית רק לגינה וכו....אפילו לא מאוחסים בבית אלא למטה קשורים עם האופנעיים....
    אצלי משחקים עם מכוניות קטנות או כול מיני משחקים וגם רק בחדר ילדין.הסלון שלי לא מיועד למשחקים באמצע שבוע רק בשבת......
    זהו אני לא סובלת לול בסלון...יש לי אבל בקושי עשיתי בו שימוש ...זה חוסם לי ומבלגן ואני לא אוהבת למרות שזה הכי טבעי שיש מרגע שהם זוחלים הם על הרצפה או בחדר ילדים במיטה......

סתם אני לא מביאה לך פתרונות בכלל לא.....להפך....אני רואה עזרה ממשפחה כדבר מאוג גדול אולי כי אין לי :) אני בטוחה שאם היה לי החיים שלי היו נראים אחרת והייתי יכולה להתקדם יותר בעבודה......למשל......
    אהממממ אני כן בעד לקבל קצת עזרה אבל לא להיות תלותיים.....צריל לדעת איך לנתב בין הטיפות זה לא פשוט.....
    גם אנחנו כשהתחתנו בעליי חפר לי בראש שהוא רוצה להיות עצמאי...לא רק במובן של עזרה אלא גם כלכלית וכו...וההורים שלי שיהיו בריאים ושד' יזכה אותם בהרבה פרנסה ויכולת לתת כול החיים..והם נותנים המון מבחינה כלכלית המון.....אבל לאט לאט קלטנו שעזרה מבחינה כלכית זה לא דבר שבא ברגל בכלל...כול עזרה מועילה....אפילו במחיר לפעמים של קצת התערבות....:)
    עזרה פיזית זה גם עזרה חשובה כי מבחינתי זו גם קצת עזרה כלכלית כי לפעמים אין ברירה אלא לקחת ביביסיטר וזה עולה הרבה כסף....
    אל יודעת אני מאוד זורמת עם המשפחה ואפילו אם קצת מתערבים לי אני נותן כבוד ונותנת להם להשמיע את דבריהם ואפילו לפעמים מכופפת ראש.....לא בקטע של השפלות ממש לא ואפילו לפעמים מכבדת ומבצעת...לא במחיר של חדירה לפרטיות אבל אצלי לא חודרים לפרטיות רק במחיר של קצת התערבות...ולא במחיר של העלבות ממש לא......
    אם את מרגישה שסבתא שלך עברה את הגבול שווה להשאיר את היחסים הטובים לזמנים אחרים ואת הטיפול לבנאדם זר........
    אין לך מה לפחד בכלל כי את תסדרי מהכירות איתך את אשת חיל אמיתית ואני בטוחה שתסדרי אולי יהיה לך קצת קשה אבל הזמן יעשה את שלו.....
    לפי מה שהבנתי ממך קשה לך עם ההתערבות של סבתא אז אולי זה באמת הזמן לפרוס כנפיים ולעוף????
    מה מתן אומר??אם מתן רוצה ודווקא הוא רוצה לברוח מהתלות המשפחתית בכלל זה הזדמנות לעשות טוב לבנזוג שזה גם חשוב מאוד....
  • וקנין בעלי... חחחח קראי את התגובה השנייה שלי לשירשור הנ"ל

• האם חיפשתם דירה בקרבת מקום?
    במטרה להיות קרובים למשפחה אבל גם לעבור למשהו נוח יותר
    אני אישית הייתי מעדיפה את העזרה של המשפחה
    השאלה אם יוכלו לעזור לך כאשר תגורי רחוק יותר
    והאם תחליפי גן לנהוראי במידה ותצטרכי
    יום נעים לכולם
  • אני חושבת שאת צריכה להרגיש נוח ונעים בבית שלך, ואם עוד יש עזרה מסביב - זה פלוס, אבל לא הסיבה העיקרית להשאר...

מהכרותי איתך, לא חושבת שתהיה לשכנות החדשות שלך איזושהי בעיה איתך
  • איילושי וישראלית

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה