משיח אני מבטיחה שצירי לידה היית מזהה , אבל יש נשים שגם את זה הן לא מזהות ואז הן יולדות מאוד מהר ואפילו בבית על האסלה כי זה מרגיש להם כמו צורך ליציאה
ולשאלתך תלוי :)
אין מה לעשות כל אחת בנויה מחומר אחר ,כל אחת מרגישה אחרת , אני צרחתי את נשמתי בחדר לידה ,אבל לא מעוצמת הכאב ! זה משהו שאת לא שולטת עליו
אני בדעה שמה שהגוף מנחה אותי לעשות אני עושה ,ואם היה לי צורך לצעוק אז זה מה שצריך לעשות ,ובאמת זה עזר לי ללחוץ נכון עם הוצאת אוויר ולא בפה סגור כמו שהצוות מדריך אותך ... בכלל אני לא אוהבת לסמוך על מישהו אחר כשמדובר על הגוף שלך , נכון שמיילדות יודעות המון והן מאוד מיומנות , אבל זה גוף שלך ורק את יודעת מה נכון לך וכמה כואב לך וכו'
הגוף שלנו מאוד חכם ,יש כל כך הרבה דברים שמעורבים בתהליך הלידה שזה פשוט קסם , יש הורמונים שמופרשים במהלך הלידה שהם משככי כאב טבעיים ,את באקסטזה ...זו התרגשות פשוט מדהימה
אם את פתוחה ומקבלת את הכאב כמשהו מקדם הכאב הרבה יותר קל , אם את משחררת את הגוף ומרפה ,הכאב ממש מוקל ,הלידה מתקדמת מהר ונכון ...
בגלל ההבנה שהגוף צריך את השקט והרוגע ,בלי אדרנלין מיותר בשלב הצירים ניסיתי להיות כמה שיותר בבית ובמיון יולדות לבד ,זה מאוד שיחק לטובתי שהייתה בדיוק החלפת משמרות , זה עזר לי להתרכז אך ורק במה שקורה לי ,גם כשהייתי בפתיחה מלאה נשארתי רגועה ,ניתקתי את עצמי מהעולם ופשוט התרכזתי בלחיצות , לא עניין אותי שאני צועקת ,שאני חצי ערומה ...זה החליש את הכאב פלאים .
בחיים לא תזמנתי צירים ,כשהם הרגישו לי מספיק כואבים הלכתי ללדת :)
איך תדעי מתי ללחוץ ,כשאת בלי אפידורל אין לך ברירה אחרת ,את פשוט תלחצי כי זה מה שהגוף גורם לך לעשות ,זה בלתי נשלט .
מתי מגיע הציר הוא לא מגיע בבום ,זה כמו גלים ,זה מתחיל בקטן ומתגבר ואז שוב יורד . החרדה שלך מאוד טבעית
ועוד משהו , אין באמת קורולציה בין סף כאב ולבין יכולת ללדת ללא אפידורל ,כולנו יכולות ללדת ללא אפידורל ,העניין הוא רצון .