תהיו כנות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כמהזה באמת כואב ללדת?
    ואיך הבחורה ההיא ילדה בלי אפידורל וידעה בדיוק מתי מגיע ציר ומה צריך לעשות
    מלחיץ אותי שלא אדע מה לעשות...איך ללחוץ מתי לא ללחוץ . אמיך לתזמן צירים
    מתי ללכת לבית חולים ועוד מיליון שאלות...

בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
5 תגובות
עמוד 1
  • הצירים הסדירים בהתחלה הם כואבים אך די נסבלים.
    צירי הלידה כשכבר יש פתיחה מלאה הם כואבים מאוד. אבל יודעים שתהיה תוצאה מדהימה וכשהתינוק נולד הכאב נגמר..
    איך אפשר לדעת מתי יש ציר? אני ילדתי ללא אפידורל אז מרגישים הכל, מי שיולדת עם אפידורל-אין לי מושג איך זה מרגיש.
    אם יש ירידת מים הולכים לבי"ח.
    אם יש צירים גם הולכים לבי"ח. את תדעי שזה ציר, אי אפשר לפספס.. צירים שמצריכים פינוי לבי"ח אלה צירים סדירים שמגיעים בפרק זמן קבוע (משהו כמו כל 5 דקות) ונמשכים
    כדקה. ככה לפחות זכור לי..
    לידה זה דבר טבעי, תקשיבי לגוף שלך ותדעי מה לעשות!!
  • לידה זה כואב!!!!!אבל,לכול אחד יש רמות כאב אחרות וזה בהתאם לרמת הסבל של כול אחת..........
    יש כאלו שיש להן סף סבל מאוד גבוה ומסוגלות לסבול ויש כאלו שלא....בגדול אני חושבת שכול אחת יכולה לבדוק את עצמה בנושא ..למשל אם קצת כואב לך הראש את מיד לוקחת אקמול??אם יש כאבי מחזור אפילו קלים מיד את לוקחת משהו...את אחת שמיד ניהית מפוחדת מכול כאב שהוא????????אם כן אני ממליצה לקחת אפידורל כי לידה זה כואב....מה לעשות זה הגזרה משמיים "בעצב תלדי בנים......" נכון שיש כאלו שזה עובר להן מהר ולידות אצלן זה מחשק ילדים...אבל הן מעטות מאוד..........

אני אישית אחת שמאוד סובלת בשקט.......ואני חושבת שיחסית סף הסבל שלי די גבוה אבל בכ"א לקחתי אפידורל כי הלידות שלי מתמשכות הרבה זמן ולא היה לי כוח לסבול.......
    ךמרות שאני בטוחה בעצמי ב100% שגם בלי אפידורל הייתי יולדת כמו גיבורה ועוברת את זה ושוכחת....כמו כולם...זה הטבע שטבע בנו הקב,ה שנשכח הכול......

כשיש אפידורל די קשה לדעת מתי יש ציר ומתי אין...אני אפילו לא הרגשתי לחץ..ולכן זה היה לי עוד יותר קשה...ולכן בשבלב הזה ביקשתי להוריד את האפידורל.....
    אפידורל זה קסם במיוחד שלפעמים יש לפני שעות של כאבים והוא פשוט משתיק אותם.......
    אני בעד לא לסבול אם יש אפשרות...ולכן אני לוקחת מצד שני אצלי יש לו גם לא מעט חסרונות....
    בקשר לצירים-לידה ראשונה לוקחת בד"כ הרבה זמן...ולכן איו למהר ללכת...צריך לתזמו צירים כול 5 דקות ואז אם יש צירים כול 5 דקות במשך שעה ללכת......אני אחת מאוד פחדנית ולכן עוד לפני שעברה שעה כבר התיצבתי...אם את פחדנית אין ברירה ......
    אני זוכרת את עצמי בהריון הראשון עם השאלות האלו......
    אחרי הלידה הראשונה קיבלתי תשובות כמעט לכול השאלות....
    כול לידה עם ההתנהלות שלה....
    את צריכה לשנן לעצמך בראש כמו שני שיננתי לעצמי..."הכול שטויות זה עובר בסוף ותיהיה לי מתנה גדולה....."
    עד כמה שזה נכון.........
  • אני לא אוהבת כשאומרים - כשזה יהיה ציר את תדעי
    אני לא ידעתי
    היו לי כאבים ונסבלים ובגלל שאמרו לי את תדעי זה כאב שונה והכאב לא באמת היה שונה אז לא ידעתי
    היו לי צירים מיום רביעי אחר הצהרים אחד לכמה שעות ובחמישי המשיך
    בשישי בבוקר כבר יצא הפקק הרירי לאט לאט והרגשתי כאילו שיש לי דלקת בדרכי השתן עם כאבי מחזור
    היו צירים במוניטור ולא באמת הרגשתי אותם, הם היו עמומים.
    בשבת בצהרים ילדתי

את לא יכולה לדעת לקראת מה את הולכת
    אני שמעתי נשים צורחות את נשמתן ובלידה לא הוצאתי הגה מהפה
    את רק יכולה לשמוע סיפורים של נשים אחרות ולהבין פחות או יותר על מה מדובר
    בכל בית חולים יש צוות רפואי שיעזור לך ןידריך אותך
  • זה מאוד אישי.
    אני ילדתי פעמיים בלי אפידורל ואני יכולה לומר, שאם הלידה לא נמשכת יותר מידי, אפשר לעבור את זה.
    בלידה הראשונה לא הייתי בטוחה שאוכל ללדת ללא אפידורל כי החזקתי מעצמי כרגישה לכאב (כאב ראש למשל מפיל אותי).
    אבל לידה זה כאב שונה וזה משהו אחר לגמרי.
    בקיצור - אי אפשר לדתע מראש וצריך לזרום עם הגוף ועם האינטואיציה.
    מאוד ממליצה לקחת דולה
  • משיח אני מבטיחה שצירי לידה היית מזהה , אבל יש נשים שגם את זה הן לא מזהות ואז הן יולדות מאוד מהר ואפילו בבית על האסלה כי זה מרגיש להם כמו צורך ליציאה
    ולשאלתך תלוי :)
    אין מה לעשות כל אחת בנויה מחומר אחר ,כל אחת מרגישה אחרת , אני צרחתי את נשמתי בחדר לידה ,אבל לא מעוצמת הכאב ! זה משהו שאת לא שולטת עליו
    אני בדעה שמה שהגוף מנחה אותי לעשות אני עושה ,ואם היה לי צורך לצעוק אז זה מה שצריך לעשות ,ובאמת זה עזר לי ללחוץ נכון עם הוצאת אוויר ולא בפה סגור כמו שהצוות מדריך אותך ... בכלל אני לא אוהבת לסמוך על מישהו אחר כשמדובר על הגוף שלך , נכון שמיילדות יודעות המון והן מאוד מיומנות , אבל זה גוף שלך ורק את יודעת מה נכון לך וכמה כואב לך וכו'
    הגוף שלנו מאוד חכם ,יש כל כך הרבה דברים שמעורבים בתהליך הלידה שזה פשוט קסם , יש הורמונים שמופרשים במהלך הלידה שהם משככי כאב טבעיים ,את באקסטזה ...זו התרגשות פשוט מדהימה
    אם את פתוחה ומקבלת את הכאב כמשהו מקדם הכאב הרבה יותר קל , אם את משחררת את הגוף ומרפה ,הכאב ממש מוקל ,הלידה מתקדמת מהר ונכון ...
    בגלל ההבנה שהגוף צריך את השקט והרוגע ,בלי אדרנלין מיותר בשלב הצירים ניסיתי להיות כמה שיותר בבית ובמיון יולדות לבד ,זה מאוד שיחק לטובתי שהייתה בדיוק החלפת משמרות , זה עזר לי להתרכז אך ורק במה שקורה לי ,גם כשהייתי בפתיחה מלאה נשארתי רגועה ,ניתקתי את עצמי מהעולם ופשוט התרכזתי בלחיצות , לא עניין אותי שאני צועקת ,שאני חצי ערומה ...זה החליש את הכאב פלאים .

בחיים לא תזמנתי צירים ,כשהם הרגישו לי מספיק כואבים הלכתי ללדת :)
    איך תדעי מתי ללחוץ ,כשאת בלי אפידורל אין לך ברירה אחרת ,את פשוט תלחצי כי זה מה שהגוף גורם לך לעשות ,זה בלתי נשלט .
    מתי מגיע הציר הוא לא מגיע בבום ,זה כמו גלים ,זה מתחיל בקטן ומתגבר ואז שוב יורד . החרדה שלך מאוד טבעית

ועוד משהו , אין באמת קורולציה בין סף כאב ולבין יכולת ללדת ללא אפידורל ,כולנו יכולות ללדת ללא אפידורל ,העניין הוא רצון .
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה