בירור לגבי תוצאות חלבון עוברי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לך

אני בת 34 וזה הריון שלישי שלי ויש לי בת בדרך
    עברתי את כל הבדיקות עד למי שפיר כאשר בשקיפות עורפית קיבלתי תוצאה של 1:10000 סיכון לתסמונת דאון
    ובסקירת המערכות הופניתי למי שפיר עקב שני סמנים רכים שהם מוקד אקוגני בלב (שהיה לי בכל ההריונות) וגם ציסטות צוואריות ..
    עשיתי גם חלבון עוברי (התבחין המרובע) וקיבלתי את התוצאה יום אחרי שעברתי את בדיקת מי השפיר.
    התוצאה הייתה מוזרה בעיני מכיוון שכל הערכים שנבדקו היו בטווח הנורמה והסיכון לתסמונת דאון היה 1:10000 אבל קיבלתי שיש לי סיכון לטריזומיה 18 של 1:4 וזה לא נראה לי הגיוני מכיוון ששני הסיכונים מחושבים על בסיס אותם ערכים שהם בטווח הנורמה?!!

אני יודעת שאין מה לעשות חוץ מלחכות לתוצאה של מי שפיר אבל סקרנית לשמוע אם זה נראה לך הגיוני או לא?
    כמו כן קראתי על הטריזומיה והבנתי שיש הרבה מאפיינים לתסמונת זו שאולי היה אפשר לראות כבר בסקירה??
    תודה רבה
    מונא
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

צריך לראות את הבדיקה עצמה בכדי להתייחס ברצינות
    טריזומיה 18 מלווה במומים קשים ברוב המקרים כך שניתן לזהותה בסקירה

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה