-
היי מאמוש מה אתכם?
תראי, זה לא אסור, זה מנהג.
אנחנו לא נהגנו לחכות 40 ימים וכבר אחרי הברית הוצאנו.
-
מאמי , זה מנהג!!!
אני יצאתי כבר שניה אחרי שהשתחררתי מהבית חולים
ואת יודעת ,בגיל 3 שבועות היינו בחופשה בירושלים בבית מלון טיילנו בכותל ובעיר העתיקה ,אכלנו במסעדות בשוק מחנה יהודה
תצאי ! תהני ! את ממש לא צריכה להיות סגורה בבית ! מה את רוצה לקבל דיכאון ??? עזבי אותך שטויות ,את לא חייבת שכל האנשים המנוזלים ידחפו את האף שלהם לעגלה עם התינוק ,הוא יכול לישון בחדר נפרד ואת תהני לך מקפה ועוגה .
-
אני הוצאתי את ניקיטה מהבית פעם ראשונה כשהיא הייתה בת 4 ימים, בחושך, לדעתי סתם אמונות תפלות למי שמשעמם/מאמין.
-
אני גם לא מאמינה בשטויות האלה....
יצאנו בכייף טיילנו וניצלנו כל יום בחופשת לידה.
מי ישתגע 40 יום בבית? למה מ קרה?????????
-
בנות
אני ממש מפחדת
אני רוב היום לבד
בעלי חוזר בערב
וגם אמא קופצת לבקר בערב
אבל רוב היום אני לבד
מתחילה להרגיש תסמיני דיכאון
-
מילא בערב לא לצאת גם ככה קר
אבל במשך היום?? מזג האוויר ממש טוב
תצאי איתו לטיול בשמש אם יש רוח אז במקומות סגורים
בקניון תלבישי אותו טוב עם כובע שמיכה מחממת
ואל תישארי בבית
-
זה מאד טבעי בובה. זה דכדוך אחרי לידה שקיים אצל רוב הנשים
צריך להיות עם דגש על דכדוך שלא יהפוך לדיכאון
אבל זה נורמלי וטבעי, וזה יעבור.
לי מאד עזר לצאת עם אמהות/חברות לקניון, קפה, להיות בחברה
לצאת עם בעלול להתאוורר פעם בשבוע
לדבר, לפרוק, לשתף, להיות בפורום או ברשתות חברתיות
תרגישי טוב
-
כשאומרים 40 יום, מתכוונים לשעות החשכה ולא לשעות הבוקר.
בבוקר אפשר לצאת איתו ואפילו מומלץ
-
לגבי הבכי זה בסדר ככה זה אמור להיות ,קוראים לזה בייבי בלוז !
חשוב שתצאי לטייל , יש שמש נעים בחוץ הילד ישן בעגלה ,את תשתי קפה בנתיים ,גם בערב ,תעטפי אותו טוב טוב ותצאי לאוויר צח עד שבעלך חוזר , תראי קצת אנשים ולא 4 קירות . כשהיו אומרים לא להוציא 40 יום בחושך ביום או מה שזה לא יהיה היה לנשים מליון סבתות שעזרו , דודות ואחיות , עכשיו הזמנים השתנו , נשים הרבה יותר בודדות ואם לא תצאי תקופה כה ארוכה תשתגעי בבית . תהני ,תעשי חיים ,התקופה הזו לא חוזרת
-
אני לא מוציאה את אגם הקטנה בשעות הערב, רק בשעות היום. אבל גם זה לא כל יום .
אם יש יומולדת לסבתא וזה באמת מבית לבית אז את יכולה ללכת לשעה קלה. (אם זה לא רחוק)
לקחתי אותה לאחי הביתה כעבור שבוע וחצי והיינו שם מספר שעות, חזרנו בחושך.
אתמול טיילנו בערך 4 שעות בחוץ, היה קצת קשה כי זה כלל האכלה והחלפת חיתול אבל גם את זה שרדנו
אם את מאמינה בעניין הזה של 40 יום אז זה בעיקר בלילה ולא ביום. (אני גם מאמינה בזה, בעיקר כי המערכת החיסונית שלהם לא קיימת בתקופה הזו)
ואם את מרגישה שאת לא עומדת בלחץ - זה בסדר. מותר לבכות לפעמים.
קחי את כל העזרה שאת יכולה לקבל, חברים משפחה ומי לא
אני אצל ההורים ויש לי עזרה במהלך היום ובכיתי המון בשבועיים הראשונים
-
אוראלי מותק את חייבת להתאוורר!
אבל אל תצאי עם התינוק למקום עם הרבה אנשים
אנחנו נמצאים בתקופה שיש הרבה אנשים מקוררים
חבל שהתינוק ידבק מהם כשהוא לא מספיק מחוזק במערכת החיסון.
את יכולה לצאת איתו לגינה ליד הבית, לשבת על ספסל להינות מהשמש היפה
ולעשות סיבוב. רק לא במקום עם הרבה אנשים כמו קניון, בית סגור על זה לא הייתי ממליצה.
אני לא עם ניסיון עדיין! אבל אני חושבת שאני צודקת.
את בתקופה הכי טובה! בית חדש, תינוק... תהני מזה
תקבעי עם חברה תסתובבו יחד עם התינוק... תרגישי טוב!
-
אחרי לידה בהחלט יש תקופת דכדוך במיוחד שאת נמצאת רוב היום לבד עם התינוק..
זה טבעי וחולף את מלאת הורמונים והרבה סימני שאלה.
בואי לא נשכח שזו לידה ראשונה ואין לך ניסיון לא תמיד מבינים את התינוק וזה מתסכל.
תדעי שזה נורמלי לחלוטין לפעמים ההורמונים משבשים הכל עד שהמחזור מגיע (זה יכול לקחת חודשייםז)
חבל שתבזבזי את החופשת לידה בבדידות ובכי.
תשתדלי כן לצאת ללכת להפגש להסתובב לטייל
ברמת לקבל כל עזרה שמציעים לך והכי חשוב לישון בכל הזדמנות
-
זה בהחלט מנהג אמרו לי לא להוציא בלילה , אבל ביום יצאתי כל הזמן צריך לנצל את ה״קיץ״ באמצע החורף כל יום כזה אני חוגגת ומטיילת עם הקטנה ... צאי צאי אפשר להשתגע בבית !!!!
אביבית
-
א. שאנשים יגידו! בריאות הנפש שלך חשובה יותר מכל מנהג שלכי תדעי בכלל מה המקור שלו (בטוח גבר המציא אותו..) וברצינות, כמו שמאיה אמרה, המנהגים הללו שייכים לתקופה של שבטיות שלא קיימת עוד, ולכן בעיני את ממש לא צריכה להסתגר ולהתבאס לבד. אני יצאתי עוד באותו יום שחזרנו מבית החולים (אני היפרית, לא מסוגלת לשבת בבית כל היום, אני אשתגע!)
ב. הבכי ומצבי הרוח רק מעידים שאת נורמאלית!!! כווווולן מרגישות ככה אחרי הלידה, וכמעט כולן ישר מתחילות לחשוב: מה לא בסדר איתי? למה אני לא מאושרת עד הגג? וכו וכו.. זה לא את, זה ההורמונים, תני לגוף להירגע ולהתנקות, לא סתם מדברים על משכב לידה של 6 שבועות, הגוף והנפש עברו טלטלה, החיים השתנו מקצה לקצה, זה דורש הסתגלות. את בסדר, הכל בסדר, תנוחי הרבה, תאכלי טוב, ולאט לאט זה יתאזן...
ג. שולחת המון חיבוקים... זו תקופה מבלבלת אבל היא עוברת מהר
-
אין שום מקור מהתורה שאסור להוציא 40 יום מהבית, כי עובדה שאם יש ברית/מסיבת בריתה, אז כן מוציאים מהבית... כל העניין הוא שאלו ימים רגישים עבור היולדת והתינוק, כי הכל עוד טרי וזו המלצה של להישמר מלצאת בחוץ בחושך, כי אז יש כאילו יותר סכנה.
אני הוצאתי מהבית מבלי שום בעיה ואני מגיעה ממשפחה דתיה ואני חרדית וכולם אמרו לי שזה סתם שטויות.
l]
-
צאי מהבית! זה יעשה לך טוב!
אני כל יום מוציאה אותו לשמש ויושבת ומתמוגגת מהשמש!!
לגבי מה שאת עוברת, זה טבעי. אני כבר אחרי לידה שלישית ומרגישה בדיוק כמוך.
שונאת כשמגיע הערב, מתעצבנת על בעלי כשהוא אחרי העבודה הולך לקנות חלב ולא חוזר ישר הביתה... וכו' וכו'..
חשוב שתמשיכי לדבר על זה, וצאי לנשום אוויר! זה יעשה פלאים!