-
היי,
בד"כ אחרי הפלה אחת לא בודקים את כל הדברים האלה, אבל זה מעולה שבדקו לך! אחרי הפלה בודדת אומרים שזה מקרי ולא כ"כ מתייחסים. אצלי אחרי הפלה אחת שעברתי לא בדקו כלום, במקרה גיליתי אחרי שכבר ילדתי על הקרישיות יתר שיש לי. עכשיו בהריון אני מזריקה בגלל זה קלקסאן כל יום, מה שלא עשיתי בהריון הקודם, ואיכשהו בנס הכל היה בסדר.
כל הכבוד לרופאה שלך!
-
איך גילו את הקרישים? עשית בדיקת טרומבופיליה?
l]
-
לא מומלצת בדיקת קרישיות יתר, למי שעברה רק הפלה ספונטנית אחת. ברוב המקרים הבדיקה תראה על קרישיות יתר.
רק מי שעברה כמה הפלות רצופות, יש מה לחשוש.
-
רחלי, מה הכוונה?
למה שהבדיקה תראה על קרישיות יתר אם אין קרישים בדם?!!!
l]
-
נכון באמת לא ברור-בחיים לא שמעתי על מישהי שעברה הפלה אחת שעשו לה את הבדיקות הללו...זה ידוע שלכול אישה יש סיכוי די גבוה לעבור הפלה אחת בחייה....אולי תשאלי את הרופאה שלך למה היא עשתה לך את כול הבדיקות האלו????
אגב-אני נכנסתי להריון ראשון ובשבוע 7 היתה לי הפלה-ללא גרידה חודש אחרי ההפלה נכנסתי להריון שוב.ושנה אחרי שנה היו לי 2 ילדים רצופים...
אח"כ נסיתי להכנס להריון שנתיים אחרי הלידה של הבת ונכנסתי מיד אחרי חודש ושוב הפלה אבל בשבוע 6 מאוד מוקדם.....ואז לקח לי חצי שנה להכנס להריון שוב.....
אומנם קצת נלחצתי אבל ממש לא ברמות שחשבתי שאני צריכה לבדוק את הנושא...לא יודעת מי הרופאה שלך אבל אני מטופלת באופן קבוע אצל סגן מנהל מחלקה ככה שאני לא חולקת עליו ......וגם שלקח לי קצת זמן עדיין הוא לא היה בלחץ וטען שלגוף לפעמים קשה לחזור לעצמו אחרי לידות והפלות ועם קצת סבלנות והרבה אמונה זה יבוא..........
וזה בא........בזמן ובחודש הכי לא צפוי!!!!!!!!!
אז למרות שאני ממש לא במצב שלך כעת ואני רואה הכול במבט לאחור עדיין עברתי את מה שאת עברת(באיזה שבוע זה היה ?היתה גרידה???מי עשה??כמה זמן לקח לך לחזור למחזור רגיל?) ואני יוכלה להגיד לך במשפט אחד:תיהי ברוגע ולא בלחץ
כול הבדיקות האלו לחצים מיותרים....
-
אני שמחה שהיא שלחה אותי לעשות את הבדיקות
פעם בחיים צריך לעשות בדיקות מקיפות, בפרט שמדובר בדם ואני עשיתי הכל באהבה...
ויכול להיות שבאמת היה לה דחוף לברר את זה, כי ההפלה היתה בשבוע 16
עם ציטוטק (פלטתי את העובר בשירותים...) ואת השאר בחדר לידה ואז הכניסו אותי לגרידה לשאריות...
(אוייי איזה סיוט!! כמה בכיתי... כמה כאבתי... אויי אלוקים!!!
l]
-
אני לא חושבת שצריך לחקור ולנבור במה שהיה, אלא אם כן זה תופעה שחוזרת על עצמה...
כשיש רצף של הפלות כדאי לבדוק מה הבעיה ואיך ניתן לטפל.
הרבה נשים עוברות הפלה לפחות אחת במהלך תקופת הפיריון
לא תמיד יש לזה הסבר או סיבה
-
אה אוקי נכון שכחתי אצלך זה היה בשבוע מתקדם.....שבוע 16 זה בהחלט הריון מתקדם ובאמת זה נראה דבר שדורש בירור כדי לדעת להיות מוכנים להריון הבא בכדי לשמור עליו בעז"ה......
אין לי מושג מי הרופאה שלך ...ואם היא טובה.אני בהריונות הפלות וכאלו רק אצל רופאים פרטיים שווה לי ההוצאה הזו......אם את רוצה אני ממש יכולה להמליץ לך בחום על כמה שהן מומחים גדולים בפריון ובהריונות...
ותמיד ץמיד תמיד לזכור להיות "ברוגע" בשמחה ובאמונה......ולבטוח בהקב"ה !!!
זה לא קל אני בטוחה עברת טראומה לא פשוטה אבל אני בטוחה בטוחה בטוחה שאוטוטו זה מגיע!!!!רק להאמין....!!!
וגם עוד משהו תזכרי לא להלחיץ את בעלך....כי זה מצב כ"כ רגיש להם שאנחנו חוות כ"כ הרבה שהם אוכלים את עצמם לא פחות מאיתנו וזה לא מוסיף הרבה להצחלה בתהליך ובטח לא בזוגיות...
אם את רוצה אני יתכתב איתך במייל
-
ברור שהרופאה שלחה לבדיקות כי ההפלה התרחשה בשבוע 16. 80% מההפלות מתרחשות בשליש הראשון (עד שבוע 12 מקסימום ורובן לפני כן).
לי היתה הפלה אחת בשבוע 7. הפלה טבעית ללא גרידה.
+ 2 היריונות כימיים שמבחינת הרפואה אלה לא נחשבים היריונות כי הם מסתיימים בשלב מאוד מוקדם. (בדיקה ביתית הראתה היריון. היה איחור במחזור של שבועיים ואחרי שבועיים הגיע מחזור כאילו כלום לא קרה..). הרופא לא שלח לבירור ואמר שקורה.
בעיקרון כל אישה שלישית חווה לפחות הפלה 1 וזה לא דבר כזה נדיר...
בשורות טובות
-
תודה בנות... נכון, יהיה בסדר, אנחנו רק בני אדם ומי אנחנו שנתכנן את החיים? תודה על כל יום שבא במתנה... על מה שיש ואין
l]
-
הפלה בשבוע כ"כ מתקדם באמת דורשת בירור מעמיק! קרישיות יתר זו אחת הסיבות הסבירות. לא מגלים קרישים בדם, עושים בדיקה גנטית של כמה גנים שקשורים בזה ופעילות של חלבונים שמשתתפים בתהליך של קרישת הדם. חס וחלילה שיהיו קרישים, זה מסוכן מאוד. אם מגלים קרישיות יתר, אסור לקחת גלולות ועוד כל מיני מגבלות שהרופא יסביר.
מאחלת הריון תקין בקרוב!!!
-
-
שלחתי
l]