בדיקת GBS - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר ערן
    אני נמצאת בשבוע 37 להריוני השני.

הרופאת נשים נתנה לי הפניה לבדיקות דם שגרתיות לעשות בשבוע 36 ואני ביקשתי ממנה גם בדיקה לGBS.

כשקיבלתי את התוצאות של הבדיקות ראיתי שרשום Vaginal swab examination
    ונבדקו הדברים הבאים:
    Epithelial cells , Fungus , WBCs , Trichomonas , Gram Stain.

בהריון הקודם היה רשום מפורשות GBS והיה רשום NEGATIVE.

שביקשתי מהרופאה הפניה חדשה לבדיקת GBS כיוון שהבדיקה שנתנה לי לא מתאימה, היא אמרה שזה בדיקה של משטח וגינלי ושזה בודק גם אם יש GBS . ואם היה לי GBS זה היה רשום.
    אני מעט מוטרדת שהדבר בכלל לא נבדק....לאחותי היה GBS באחד ההריונות שלה, ולכן אני גם מאוד מודעת לנושא ולא רוצה לקחת סיכונים מיותרים.

ההגיון שלי אומר שכל דבר שנבדק צריך להופיע בתוצאות של הבדיקות בין אם הוא חיובי או שלילי...
    אבל מכיוון שאינני בעלת ידע רפואי יכול מאוד להיות שההגיון שלי שגוי.

אשמח למענה, כדי לדעת האם להתעקש בכל זאת לקבל בדיקה ספציפית ל GBS

תודה מראש
    וסליחה על האורך
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אכן, משטח וגינלי רגיל לא בודק GBS. הוא יכול לזהות GBS אבל יעילותו נמוכה משמעותית. זו צריכה להיות בדיקה מכוונת ל - GBS משום שאז הבדיקה במעבדה נעשית באופן מתאים לזיהוי של GBS (על פני קרקע גידול מתאימה לחיידק באופן ספציפי יותר)
    הבדיקה ומטוש הבדיקה הם אותו דבר, אבל ההפנייה למעבדה צריכה להיות ספציפית ל - GBS

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה