מתחילים ביום ראשון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    אני לא מאמינה שזה אמיתי ואני כותבת את השורות האלו, אני לא מאמינה שזה אנחנו ושזה קורה לנו, אבל כמו שאמרה איילת ב״פלפלים צהובים״ כולם מוכי גורל...כנראה גם אנחנו.
    ביום ראשון נתחיל ivf באלישע עם פרופ׳ שחר קול. אני מתחילה מזריקות פרגובריס ומשם נמשיך הלאה לעוד שלל זריקות של דקפפטיל, צטרוטיד וכמובן לקינוח אביטרול.
    אני בת 29 , הוא קצת יותר, אני בריאה לחלוטין, מחזור סדיר, ביוץ סדיר. לו יש ספרית זרע מאוד נמוכה עם מורפולוגיה נמוכה עוד יותר (ספירה 400אלף ו 6 %) כמובן שמדובר ב איקסי בלבד (icsi).
    אינספור שאלות רצות לי בראש:
    האם יכאבו הזריקות
    האם אשמין מהזריקות
    האם יצליחו ויהיו מספיק ביציות
    האם השאיבה עבור בשלום
    האם יופרו מספיק ביציות,
    האם ההחזרה תעבור חלק
    האם אצליח לתפקד אחרי ההחזרה
    האם הם יקלטו
    מה הסיכויי בכלל שהם יקלטו
    האם נצליח
    כמה נצטרך לעבור עד שנצליח
    ברור לי שאין תשובות לכל זה, הכל עניין של תהליך ולכל אחד זה הולך אחרת ולעולם אין ברפואה שני מקרים זהים בדיוק.
    אנחנו בעיקר מקווים לטוב ביותר.
    שיהיה לנו בהצלחה.
10 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל שיהיה בהצלחה! ברוכה הברה לשהות קצרצרה!
    אני אענה לך בקצרה.. לוקח קצת זמן להכנס לעניינים - מה איך וכמה להזריק, אבל די מהר זה הופך לרוטינה של זריקות, בדיקות דם וא"ס, את צריכה לסמוך על הרופא ולזרום עם ההנחיות שלו.
    הזריקות לא כואבות - זה אולי קצת מציק, אבל כואב זה לא (לפחות לא לי..)
    השמנה - ממש לא מחייב, יש קצת מצב רוח אבל זה לא בהכרח מהזריקות.. נוח להאשים אותן..
    בהתחלה מתחילים בד"כ ממינונים נמוכים יותר, אז אולי בפעם הראושנה לא יהיו לך "המון" ביציות אבל תכלס - מספיק אחת!
    השאיבה וההחזרה - זה ממש לא סיפור, כל אחת מגיבה אחרת להרדמה, אבל במצב תקין את אחרי פחות משעתיים מגמר השאיבה יכולה ללכת הביתה וההחזרה היא ממש הליך פשוט.
    סיכויי הצלחה? זה משתנה.. אבל יש סיכויים יותר טובים מאשר הזרעות (שאני מבינה שפסחת עליהן)
    אז לקחת אויר, זאת ריצת מרתון, לא ספרינט.. אני אמרתי לעצמי-שאני לא הראשונה ולא האחרונה.. אז כנראה זה אפשרי!
    אני היום בהריון בשבוע23 אחרי 2 שאיבות (ו5 הזרעות) 4 החזרות, וגרידה אחת בשבוע 12..
    שיהיה הרבה בהצלחה!
  • מסכימה לגמרי עם טל, השד לא נורא כל כך , באמת עדיף לפנות להפריה מאשר לבזבז זמן על הזרעות (אני עברתי 4 ) ו עוד דבר אתם לא "מוכי גורל " הרבה אנשים עוברים טיפולי פריון (מה לעשות לא לכולם מצליח טבעי יש אנשים שכל הבדיקות שלהם תקינות לגמרי ועדיין לא מצליחים להקלט באופן טבעי. גישה חיובית זה מה שהכי חשוב. מאחלת לך בשורה טובה בזמן הכי קרוב.
  • מקסימות! אני רוצה שהשבועות רק יחלפו, לפתוח עיניים בפורים (אז בערך יגמר מחזור ראשון) ולצחוק מול המראה שעשינו את זה. שגרת החיים העמוסה שלי מלחיצה אותי מאוד כי אני נוהגת המון שעות ועובדת המון שעותואני חוששת שזה יהרוס הכל. באמצע יש לי גם אירוע משפחתי וצריך לדעת להסתיר הכל, להתלבש יפה (אני אוכל בכלל להידחס לתוך בגד כלשנו מרוב נפיחות בבטן???), לנעול נעלי עקב (מותר בכלל אחרי החזרות לנעול עקבים או שאסור לזעזע את הגוף?)
    מעולם לא הרגשתי כל כך אחראית על הגורל של עצמי...(ואומרת את זה מישהי שהייתה קצינה ביחידה קרבית חחחח :))
  • היי מתוקה! קודם כל זה טבעי כל החששות והפחדים. גם אצלי הבעיה זהה. אצלי הכל בסדר ברוך ה׳ ואצל בעלי הזרע עם תנועתיות נמוכה מאוד. אחרי 4 הזרעות עברנו לivf. לפני שהתחלנו את הטיפול הייתי מעבירה את כל היום במחשבות איך זה קורה לנו ומה זה הסרט הזה שנקלענו אליו. היום אחרי טיפול ראשון והמתנה וציפייה לתוצאות, אני יכולה לומר לך ולהרגיע אותך שזה לא נורא כמו שזה נשמע. המילה הפרייה היא מפוצצת ומפחידה. תכנסי לתהליך רגועה כמה שאפשר ותשנני תמיד שהשד לא כזה נורא. אמן ואמן שתסיימי הכל בטיפול הראשון, שיהיה הרבה בהצלחה, אנח בטוחה שכולן פה מחזיקות לך אצבעות! חיבוקיםםםםםםם
  • מקסימה! ספרי קצת איך זה עבר ואיפה את עושה?
  • צפונית יקרה, (גם אני צפונית חחח)
    אחזור על מה שכולן כבר אמרו... צריך לשנות לזה את השם.
    כל התהליך עצמו באמת שלא כזה נורא ולא צריך להבהל ולהלחץ ולהתאכזב.
    אתם לא מוכי גורל..... אתם פשוט עוד זוג שאלוהים רוצה שיעריך יותר את מה שהוא עומד לקבל...

זה תהליך בכלל לא נורא, הזריקות לא כואבות, הכל רץ בתוך שגרה מטורפת והזמן פשוט טס.
    אני בת 30, בעלי יותר. ואנחנו מהסים כבר שנה ותשעה חודשים.

נכון שיש עליות ומורדות. ולפעמים יותר קל ולפעמים פחות. כמו בכל מסע בחים.
    אבל סך הכל....... העולם לא חרב עלינו והמשכנו בחייים אחרי השוק של הפעם הראשונה.

ההשמנה היחידה שלי היא מתוך אכילה רגשית ולא בגלל הזריקות.
    נפיחות העא זמנית בכמה ימים של החודש.
    את יכולה ללכת על עקבים ולהיות יפה גם עם הטיפולים!!

הכל מתחיל ונגמר בהרגשה שלך ושלכם כזוג. תהיו חיוביים.. תנו אחד לשני הרבה כוחות. תעשו הרבה מנוחות וימי כייף אחריי שאיבות ובזמן שמחכים לתשוהות.
    והכככככככל יהיה בסדר!!

אנחנו - כאן בשבילך ומחזיקות לך אצבעות שבקרוב מאוד תעברי לפורום הסמוך!!

ליטלילי

• ליטלילי אני חייבת להגיד לך שאת פשוט מדהימה!! כל החיזוקים שאת נותנת כאן לכולן, כל הכבוד לך!

צפונית, אני בת 28 אוטוטו, נשואה שנתיים. בשנה הראשונה חשבתי שזה סתם מתעכב ושזה ממש תיכף יגיע... אחרי שנה של נסיונות התחלנו בדיקות וגילינו את הבעיה בזרע. קשה לי לתאר לך איך הרגשתי. אחרי שבועיים בערך התאפסתי על עצמי והתחלתי את הדרך. עברתי כמה הזרעות שאם זה היה תלוי בי הייתע מוותרת כי בשבילנו זה סתם היה בזבוז זמן ועכשיו עברנו להפריה. אנחנו גרים במעלה אדומים אז הטיפולים הם בהדסה עין כרם בירושלים. מי כמוני פחדה מהשמנה (גם ככה אני לא מקל) ומהזריקות אבל אני יכולה להבטיח לך שזה לא כמו שזה נשמע, ויהיה בסדר!! לכולנו!! אז שיהיה בהצלחה, אני גיליתי את הפורום לאחרונה ואני די חדשה כאן אבל זה ממש עוזר ותומך. בהצלחה
  • בהצלחה ועל הסבב הראשון בעזרת ה' את נקלטת וכך גם כולנו!!
    בהצלחה
  • תודה לכולן!
    עוד מגוון שאלות מוזרות, נשבעת שהן מוזרות, אבל יש לי מחסור מטורף באינפורמציה בראש...בחיים לא עברתי שום ניתוח אז אני קצת בשוק.
    האם מותר לבוא עם לק? בניתוח קיסרי אני יודעת שצריך להוריד לק כדי לראות אם האצבעות מכחילות, האם להוריד לפני שאיבה בגלל ההרדמה?
    האם יש המלצה מסויימת מה ללבוש אחרי השאיבה? יש תחתונים חד פעמיות האם מדממים הרבה ויש צורך לקנות כאלה?
    האם כדאי ללבוש אחרי בגדים רפויים שלא ללחוץ על הבטן (גם בשאיבה וגם בהחזרה)?
    תודה ענקית והרבה כוחות לכולכן, אתן נדירות.
  • היי,

גם אני מצטרפת לכולן ומאחלת לך המון בהצלחה!
    זה באמת לא כ"כ מפחיד, לי מה שהכי הפריע זה הצום :)
    את ממש לא צריכה להוריד לק. את יכולה לבוא עם בגדים נוחים אבל לא חובה.
    אני לא הרגשתי בכלל כאב - לא לפני ולא אחרי ולכן לא היתה לי חוסר נוחות.
    גם לא היו לי דימומים כך שאת ממש לא צריכה תחתון מיוחד - במקסימום לשים תחתונית.
    אני הרגשתי לא משהו אחרי שעתיים בערך בגלל ההרדמה, אז אני ממליצה לך לא לאכול יותר מידי אחרי אלא משהו קל, ולקחת את הזמן שלך בהתאוששות ולא להיות גיבורה כמו שאני ניסיתי ואז בדרך הביתה היתה לי בחילה והקאתי.... אבל יש נשים שלא מרגישות רע אחרי.
    מבחינת ההחזרה - סיפור קצר ביותר ולא כואב בכלל. ממליצה לך ביום של ההחזרה לנוח - לא כי הרופא אומר אלא כי נראה לי הגיוני.
    בקשר לחלק שלפני ה IVF:
    - לי לא כאבו הזריקות, רק מחסום פסיכולוגי קל לפני הדקירה הראשונה שהיה לי קשה לדקור את עצמי.. אבל עבר צ'יק צ'אק
    - אני לא השמנתי בכלל ולא השתנתי בכלל - אבל זה אינדיבידואלי
    - אם הכל בסדר אצלך ואת צעירה, אין סיבה שלא יהיו מספיק ביציות - אבל זה גם תלוי בטיפול ההורמונלי שאת מקבלת
    - השאיבה תעבור בשלום!
    - לגבי הפריית הביציות - אני מאמינה שיהיה בסדר כי יקחו מבעלך את החבר'ה המצטיינים :)
    - ההחזרה תעבור חלק!
    - תתפקדי בלי בעיה אחרי ההחזרה כי לא מרגישים כלום. אבל כפי שאמרתי - כדאי לנוח
    - הם יקלטו!!! תמיד צריך להאמין!
    - הסיכויים לאשה בריאה שעושה IVF הם כמו של זוג שאין לו בעיה - 25% סיכויי הצלחה למחזור
    -תצליחו, וכמה זמן שזה לא ייקח תמיד תזכרי את המטרה ותמיד תזכרי שבסוף זה מצליח, גם כשנראה שחור וגם כשקשה. תזכרי שיש אנשים עם בעיות כמו שלך ועם בעיות קשות יותר שהצליחו, וגם את תצליחי!

בהצלחה!!!!!!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה