מי שעברה לידה שניה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי שתי שאלות -

1. האם בלידה השניה שלכן פחדתן יותר ביגלל שהייתן מודעות לכאב?
    2. האם הלידה השניה שלכן הייתה פחות זמן מהראשונה?

תודה לענות

9 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי בלידה שניה לומדים להכיר יותר את הגוף
    ולדעת מה זה ציר ועובדים על שחרור הגוף
    ולא מתכווצים מפחד....
    המון דמיון מודרך ואת לומדת להבחין בין דברים ולא
    לרוץ לביה"ח מיד עם צירונים...
    בלידה שניה אני הגעתי בפתיחה של 4 אחרי הפקק הרירי
    ותוך שעתיים הייתה לידה

]

• אני לא קנה מידה כי אני פחדנית אש
    פחדתי מאד כי כבר ידעתי לקראת מה אני הולכת (הלידה עם נהוראי היתה מתישה)
    כבר בבדיקת דופק בכיתי שאני מפחדת מהלידה

• אולי אני לא מדד להרבה
    אבל בלידה השניה חיכיתי לכאב הזה ! לא רציתי לקחת אפידורל ,רציתי לחוות את הכל ,ידעתי שאני מסוגלת לעמוד בהכל ,בראשונה לקחת אפידורל בפתיחה 5 ,לא הייתה לי ממש סיבה לקחת ,לא ממש כאב לי ,הכאב היה בהחלט נסבל
    הלידה השניה בהחלט הייתה פחות זמן -בלידה הראשונה הפקק הרירי יצא ב5 בבוקר וב16 נכנסתי לחדר לידה עם פתיחה 5 וקיבלתי אפידורל ב21 כבר הייתה פתיחה מלאה ועד 11 בלילה אף אחת לא נכנסה ליילד אותי , לי לא היה מושג כי לא הרגשתי כלום לא קישרתי לחץ שאני מרגישה לצירי לחץ . .
    בלידה השניה ירידת מים ב5 בבוקר ב7 בבוקר הייתי במיון יולדות וב8:37 אחרי מוניטור ארוך ומיותר כמעט ילדתי בחדר קבלה ותוך חמש דקות מהרגע שהטיסו אותי לחדר לידה כבר נולד לי תינוק שלי
  • מבחינה סטטיסטית הלידה השניה היא המהירה ביותר, אני העדפתי למשוך צירים בבית כמה שיותר והגעתי עם פתיחה מלאה
    מירי

• 1. לא...
    2. לידה שניה הייתה יותר מהירה, אכן
  • אני לפני לידה שניה ויכולה להגיד שמחכה לזה, להתרגשןת שאחרי.
    עד כמה שאני פחדנית מטבעי מכל פרוצדורה רפואית ולפני
    הלידה הראשונה מאוד פחדתי כי לא ידעתי לקראת מה אני הולכת, הפעם אני לא מרגישה פחד. הרגשות השולטים הם סקרנות, ציפיה וכו וממש לא פחד.
  • ילדתי פעמיים בלי אפידורל.
    הפחד הכי גדול שלי בכל ההריון השני היה ללדת בדרך (כי הלידה הראשונה הייתה יחסית קצרה - הייתי שעתיים וחצי בחדר לידה).
    לשמחתי הלידה התחילה בירידת מיים והגעתי לבית חולים ללא צירים (למרות שלא היה כל כך נעים לחכות ביית חולים לצירים - עדיף בבית).
    גם בלידה השניה הייתי שעתיים וחצי בחדר לידה - עד הלידה, לא כוול הטיפול אחר-כך.
    מה שכן - היה הרבה פחות זמן צירים. היהי ציר אחד. אחרי שעה עוד אחד ואז כל חמש דקות. לקח 5.5 שעות מהציר הראשון עד הלידה (בלידה הראשונה היה איזה 14 שעות).
  • אני לא יכולה להגיד שפחות פחדתי רק היה לי הרבה יותר בטחון שאני אוכל לשרוד ויהיה לי תינוק מתוק בידיים.
    היה הרבה יותר קל- חוויה מתקנת בפירוש!!! (אבל זה לא אומר כלום כי בלידה של בת שבע סבלתי מה שלא סבלתי בכל הלידות האחרות)

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • לידה ראשונה חלום אפידורל לא הרגשתי כלוםםםם
    היה 5 דק לחיצות והילדה יצאה ללא תפרים

לידה שנייה הגעתי בפתיחה של 3 ועוד ביקשו ממני להסתובב שעה
    עליתי לחדר לידה בפתיחה של 4 שעה וחצי אחרי קיבלתי אפידורל
    שפתאום הפסיק לעבוד הרגשתי צירים אחרי 3 צירים הילד יצא והרגשתי את כל הלידה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה