יש לי שם Highly Sensitive Person - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כבר שנים שחשדתי שמשהו אצלי לא אצל כולם ,שיש בי משהו שונה, חוץ מהרקע שלי והעבר שלי ,היום סופית נפל האסימון יש לי רגישות גבוהה .
    סוף סוף יש הסבר לזה שהרבה פעמים אני יודעת דברים ואין לי מושג איך , פשוט יודעת. סוף סוף אני מבינה איך זה קורה שכאילו אני קוראת מחשבות ,או מרגישה מה קורה עם בן אדם אלפי קילומטרים ממני ,ההרגשה שקורה משהו ...סוף סוף אני יודעת שזה אמיתי ,שאני לא מדמיינת . וזה משפחתי -גנטי ,אמא שלי ,אני ,אחותי כולנו עם רגישות גבוהה .
    למזלי למדתי לחיות בשלום עם כל התופעות שנלוות לזה , ועכשיו נשאר ללמד את איתמר לחיות איתם בשלום ,גם הוא כנראה עם רגישות גבוהה . כהרגלי אני לוקחת רק את הטוב מהכל וגם אותו אני אלמד לקחת רק את הדברים הטובים ...
16 תגובות
עמוד 1
  • http://www.sensitive-life.co.il/articles/is-your-sensitivity-working-for-you

זה פשוט אחד לאחד עליי !
    כנראה שזו הסיבה שברחתי להיות אחות מוסמכת
    מדהים לגלות פתאום שיש לתופעה שלי שם
  • נשמע מעניין הקרא כשאוכל
    ותמיד זה מוקל כשיש שם לתופעה
  • קראתי חלק מהדברים מאפיינים גם אותי
    גם לי אומרים שאני רגישה עובר ואכפתית מידי ועוד
    מעניין
    תודה
  • אז אולי תעזרי לי....?

• צפתי במה את צריכה עזרה ? :)
    ודובונית , תאמיני לי זו תופעה מאוד רחבה 20 % מאוכלוסיה זה המון !!!
    עליתי על זה בגלל הרבה דברים
    אף פעם לא נהניתי במסיבות ,אני ממש סובלת ,רע לי במוזיקה רועשת ,יש מלא בגדים שממש מציקים לי במיוחד תויות על הבגדים ,תחתונים...אני תמיד שמה לב לפרטים קטנטנים שאנשים אחרים אפילו לא רואים וכבר התעייפתי מלהסביר את עצמי , תמיד התביישתי לדבר ליד אנשים אחרים ,אף פעם לא הרגשתי בנוח בחברה ,רק עם אנשים מוכרים ואולי כאלה שהם כמוני.אני לא אוהבת מגע , לא אוהבת שמחבקים אותי ,לא אוהבת שמנשקים אותי ...אני תמיד דרוכה בגוף .לפעמים קמה בבוקר ויודעת שמשהו יקרה , זו אינטואיציה חזקה , לפעמים אני יודעת מה קרה ,לפעמים אני יודעת שאראה בן אדם מסויים, לפעמים אני יודעת מה ישאלו אותי ומה התשובה לשאלה עוד לפני שזה קרה . בלימודים נגנבים ממני ,אני עונה למורים עוד לפני ששאלו את השאלה .
  • לא מצליחה לשלוח לך מייל....
    מה המייל שלך?

• הצלחת
  • צפתי , שלחתי לך מייל חזרה
  • כן ראיתי חחח
    תודה

• גם אני כזו! לא במדוייק אבל בערך.

כנראה בגלל העבר
    את מסתכלת על בנאדם בעיניים וקוראת אותו
    למדתי לראות עיניים ולא אנשים
    ידעתי בדיוק מתי חברה שלי זקוקה לכתף ומתי מחייכת מזוייף
    זה מדהים וגם מעיק לפעמים
    אני לוקחת ממש קשה דברים

• גם אני איתך באותה סירה, גם אני בנאדם רגיש :)
    הבן הגדול שלי גם כזה, הוא אובחן שנה שעברה כילד שיש לו spd ( הפרעה בויסות החושי) אצל זה הגיע למצב של ממש הפריע לתפקוד היומיומי. Spd נלווה הרבה פעמים עם רגישות רגשית, אנחנו כבר כמעט שנה בטיפול...
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• פילפלת ,קראתי שאנשים עם רגישות גבוהה מאובחנים בטעות כסובלים מהפרעות קשב וריכוז ,משום שבשבילם הם בגירוי יתר תמידי . המרחב האישי שמאוד חשוב שבארץ די פולשים כל הזמן גם לבן אדם שאין לו רגישות גבוהה זה לפעמים מפריע .
    אני מאוד נרתעת כשמישהו נצמד אליי יותר מידי או נוגע בי בזמן השיחה
    אני חושבת שעם השנים לימדתי את עצמי לסנן חלק מהגירויים וגם לי זה הפריע בחיים כי גם לא הייתה לי תמיכה ולא היה מי שיעזור לי .
    אבל אני אלמד את איתמר לקחת את הדברים הטובים ! האינטלגנציה הרגשית שהיא מאוד מפותחת אצלו ,האמפתיה לאחרים ,הוא פשוט מרגיש מה מתרחש סביבו , כבר בגיל מאוד צעיר הוא ידע לזהות אם משהו לא בסדר ,מישהו כועס,עצוב .
    אלמד אותו שזה נורמלי להיות כפי שהוא ,משהו שאני לא כל כך זכיתי בו ,הרגשתי תמיד חריגה ושונה מכולם .

שירה ,אני ישר חשבתי עליך כשרשמתי את זה .
    אני שמתי לב שאני נוטה ליצור קשר עם אנשים שדומים לי ,להרגיש אותם אפילו מעבר למסך ,יש כאן כמה אנשים כאלה שגם בלי לראות אותם אני מרגישה אותם
  • זה מאוד נכון הרבה פעמים מאובחנים כ add או adhd בטעות במקום spd. אני יכולה לומר שמהצד הבן שלי היה נראה כאילו סובל מהיפראקטיביות אבל זה נבע מהרגישות לכול דבר שסבב אותו ולא מהיפראקטיביות. היום אנחנו אחרי טיפול של כ 8 חודשים של ריפוי בעיסוק ותסמיני ההיפר נעלמו כלא היו.
    עכשיו אנחנו מטפלים ומחזקים אותו בפן הרגשי.
    דרך אגב גם הוא, כמוך, לא היה יכול לסבול מגע ( היה מוכן לעיתים רחוקות לקבל חיבוק או נשיקה מאיתנו ההורים) היום גם זה כמעט נעלם והוא בא מיזמתו לקבל נשיקות וחיבוקים ( דבר שלא יכולתי לחלום עליו בעבר) ....
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• זה משהו שעד היום אני ממש סובלת בו , ממש כולי מתכווצת כשמישהו מחבק אותי ,זה יוצר בי רגש וגם הרגשה של אי נוחות ...
  • מאיה מבחינת המגע גם אני כזו ומאד מנסה לשחרר את עצמי
    עבדתי על זה בשיחות קשה מאד.
    אני עד היום עושה למתן טירור בקטע הזה
    וחבל לי מאד, אלוקים העניק לי אותו כתרופה, הוא מאד חם
    גם המשפחה שלו בניהם חמים וקוצי פוצי
    תמיד זה עשה לי בחילה

• כשעליתי לארץ וראיתי שכולם כל הזמן מתנשקים כשנפגשים פשוט סירבתי לעשות זאת גם , לחצתי יד במקום :) וגם אני שונאת את זה , זה גורם לי לאי נוחות ממש קשה בגוף
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה