-
הנקה זאת בחירה לא קלה אבל היא שווה את זה...
זה קשה בחודשיים הראשונים בעיקר בגלל הקפיצות גדילה והרצון שלהם להיות קרובים לאמא כל הזמן.
לפי דעתי אולי כדאי שכן תצאי...לא להרבה זמן...תאכילי תחליפי וכהקטנה ישנה תצאו לאיזה שעה-שעתיים.
לפעמים קצת אוויר לנשימה מקל...
-
על מה מצפון? בולשיט
-
אני לא אגיע לחודשים של הנקה, מהרבה סיבות. לכן לא נראה לי שייצא לי לחוות את השלב היותר קל של הנקה.
וקנין, לא יודעת.. זה כנראה מנגנון שמופעל אוטומטית כשעוברים למצב אמהות:(
~~ענת~~
-
קודם כל חיבוקים. אין לך מה להרגיש אשמה, זה באמת קשה בהתחלה. אם יש לך הרבה חלב, תשאילי משאבה טובה מיד שרה, ותוך כמה דקות יהיה לך מנה שתאפשר לך לצאת להתאוורר. אם את רואה ששאיבה זה לא בשבילך (לדעתי זה תלוי בעיקר בטיב המשאבה) פעם ב- לתת מטרנה זה לא נורא! זה לא הכל או כלום, אל תוותרי על כל ההנקה בשביל יציאה אחת לכמה זמן. אוטוטו היא תתחיל עם מרווחים גדולים יותר בין ארוחות ואז יתאפשר לך לצאת אחרי שתאכילי אותה.
-
תאכילי אותה ותישאבי בקבוק אחד וצאי לבלות
זה מה שאני עושה
חייב את זה לנפששש אחרת נתחרפן
על מה מצפון???
לפני יומיים לא יצא לי חלב אחרי התעקשות שלי וצרחות אימים שלה
נתתי לה בקבוק אחד של סימילאק
היה לי קשה ובכיתי אבל מה נעשה??
השאיבות זה שטויות 20-15 דק ויש לך מנה של 100
-
את בסדר ואת נורמלית
את אוכלת את עצמך ,מה לעשות ,ככה זה אמהות
גם אני אכלתי את עצמי כשאיתי אכל בקבוק ולא ציצי ,רצתי כמו משגועת כמה שיותר מהר הביתה כדי להניק ,שאבתי 4 חודשים כל יום !!! השארתי את איתי עד 4 עם חלב שאוב ואכלתי את עצמי שאם הוא לא ירצה לינוק אני מתה .
זה לא קל לתת משהו אחר ,כשאת יודעת שיש לך את הכי טוב , והאמת אני חושבת שכדאי לך להתחיל כבר עכשיו לשלב אם את לא מתכוונת להמשיך לתקופה של כמה חודשים ,כדי שתכיר את הבקבוק ואז יהיה לך יותר קל לסיים הנקה .
אבל רק שתדעי לך שתמיד אפשר להמשיך להניק לפחות פעם ביום והתרומה היא עצומה גם מהנקה בודדת
-
הבנות אמרו הכל
חיבוק
-
-
ממי זאת החלטה שלך בלבד ומה שלא תחליטי, הכי חשוב שתהיי שלמה עם זה.
מה שאני יכולה להגיד לך עליי, זה שכשהתחלתי להניק את בתי הגדולה (הנקה מלאה וללא שאיבות) אמרתי לעצמי שלא נראה לי שזה יימשך הרבה זמן, אבל כל עוד אני יכולה אני אמשיך. חשבתי שזה בעייתי שהיא צמודה אליי לכל מקום, לאירועים, יציאות עם הבעל ולכל מקום, אבל בסוף זה נמשך הרבה זמן!! ואפילו נהניתי מאוד לקחת אותה איתי לכל מקום, בהתחלה זה קשה עם ההנקות בחוץ כי הם יונקים הרבה זמן אבל בהמשך כל הנקה היא 3-5 דקות ולא יותר ובפרקי זמן יותר ארוכים. אז אני מבינה שאת לא מתכננת להניק הרבה זמן, אבל את יכולה להגיד לעצמך שכל עוד את יכולה, תמשיכי, תמיד יש אופציות נוספות.
-
אני משלבת הנקה וסימילאק ואין לי עם זה בעיה היום. היו לי ייסורי מצפון קשים אבל האי ידיעה בכמויות שהם אוכלים לא התאימה לי, אני נותנת לה 3 -4 ארוחות הנקה ועוד 2-3 ארוחות של סימילאק.
אין שום הבדל עם הגזים. לא מרגישה משועבדת ומאוד מאוד נהניצ אפילו יותר מכאשר זה היה הנקה מלאה. יוצאת מתי שבא לי יש בקבוק, בלילה אם קשה לי לקום בעלי קם, הרבה יותר טוב לי ככה וממש שיפר את הקשר ביני לבין הנסיכה.
מבינה את המצפון אבל כמו שאמרו לך פה ארוחה אחת שווה המון.
מניקה כשהחזה מלא, אם לפעמים הוא לא מלא ובא לי להניק אז מניקה אותה ומשלימה לה עם סימילאק.
אגב היא בת 6 שבועות וב"ה המצב שלה מעולה, עלתה ממש יפה במשקל (1.2 מאז הלידה) אז אל תדאגי ולכי אם מה שמרגיש לך.
-
התלבטות לא קלה לא אוסיף הרבה לא פשוט להחליט זה נכון אבל באמת יש ילדים שגדלים עם תמל והכל בסדר אל תרגישי רע...
ואני הנקתי עד גיל שנתיים כשחצי שנה ראשונה בערך היא ינקה כל שעה וחצי שעתיים ומעולם לא הצלחתי לשאוב מנה נורמלית מעולם
הכל זה מה שמתאים לך בהצלחה
-
הכי חשוב שתהיי שלמה עם עצמך...ואם את תהיי רגועה, זה מה שתשדרי לקטנטונת.כמו שהבנות כאן רשמו לך, תנסי לשאוב...ואם לא מצליחה לא סוף העולם.
אני הנקתי את הגדולה עד שנה ועשרה חודשים ואת הקטנה עד עשרה חודשים, אבל כלום לא שווה אם זה לא מתאים לך!
בהצלחה!