עזרה מהאימהות דחוף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי זקוקה לכמה עצות טובות,
    הילדה שלי בת 6 שבועות, אוכלת חצי הנקה וחצי סימילאק, היא פולטת די הרבה (כמה פעמים אחרי האוכל ולפעמים כמה שעות אחרי האוכל) אחרי מרבית הארוחות (יש ארוחות שהיא לא פולטת).
    בלילה שעבר היא נחנקה מפליטה (לא סגורה אם נשמה או לא) ואני רוצה למנוע את הפעם הבאה.
    אז ככה אחרי אוכל אני מחכה איתה על הידיים חצי שעה ולפעמים גם שמה אח"כ בטרמפולינה, שמתי לה ספר מתחת למזרן המיטה, מחכה לגראפס, ובכול זאת זה קרה.
    מה עושים?
    הרופא אמר אין מה לעשות אני לא מקבלת את זה.
    בנוסף יש לכן המלצה על רופא ילדים פרטי באזור פ"ת?
    ושאלה אחרונה היא מנוזלת ממש כבר 4 שבועות, מי מלח כול יום, שואבת לה נזלת ומנקה לה וזה לא עוזר, יש רגעים שממש קשה לה לנשום בגלל האף, עצות דחוףףףףף?
    תעזרו לי לישון מתה מפחד
    תודה רבה

19 תגובות
עמוד 1
  • היי מותק, מה קורה?

אני באותו סיפור עם תהל
    כל פעם מחדש הנזלת המעצבנת הזו גומרת עליי
    מנוזלת נורא והיום הקיאה על כל כולה.

מעולה כל מה שאת עושה
    להגביה את המזרן, גרעפסים, לחכות כמה דקות במצב מאוזן אחרי אוכל
    מקלחות אדים, מה עם אינלציה פשוטה?
    מעולה גם מי מלח ופומפיות אף
    יש גם שמן אקליפטוס שמעולה לייבוש הנזילה.

ממליצה לך לתת לה לישון על הצד
    זו תקופה איכסה עם הנזילות האלו
    לא מצליחים לישון מהחששות, שיעבור בקלות

• אגב ידוע שמטרנות ומוצרי חלב מגבירים את הליחה והפליטות
    אבל היא מאד קטנה כך שאני לא יודעת אם שווה לעבור זמנית לצמחית

• אומרים שלא לתת לישון על הצד כדי שלא תתהפך... אני גם רוצה לשים אותה על הצד נראה לי היגיוני, זה בטוח?

• קשה לי להאמין שתתהפך בשלב הזה
    תשכיבי אותה על הגב עם הטייה מעט לצד.
    זה עדיף על כל פנים...

ותהיי כמובן צמודה לוודא שהכל בסדר
    תרגישו טוב

• אפשר גם לגלגל מגבת קטנה ולשים מאחוריה כדי שלא תתהפך
    בנוסף הייתי בודקת אפשרות של ריפלוקס. זה מה שהיה לי עם גל ועד שעלינו על זה זו הייתה חצי שנה של סבל (פלטות מרובות, הקאות, אינהלציות). הטיפול הוא פשוט.
    ולמה את צריכה רופא פרטי?
    באיזו קופת חולים את?
  • אני בקופתחולים כללית, לא יודעת הרופאה שלי נראית לא מחוברת
    היינו במיון ולא אמרו שזה ריפלוקס והרופאה אומרת שזה לא זה בגלל שהיא לא משתנקת
    אני לא מכירה רופאי ילדים בכלל

• אני במאוחדת אבל אנסה לחפש לך בכללית.
    בילינסון הוא של הכללית ויש שם רופא ילדים מצויין אבל אני לא יודעת איך אפשר ללכת אליו
    קוראים לו דר׳ דוידזון. אולי תשאלי במרפאה אם הביטוח שלכם מכסה התייעצות עם רופא ממומחה וככה תוכלי להגיע אליו.
    גם אצלנו אמרו שזה לא ריפלוקס.. עשינו צילומי ריאות וטיפול לברונכיטיס כרוני ומה שאת לא רוצה. ובסוף שאלתי ״מה התופעות לוואי של התרופה לריפלוקס?״ והרופא אמר שאין
    אז החלטתי לנסות... גם אם זה לא זה אני חושבת שזה עדיף מצילומי ריאות... (אני מניחה שיש תופעות לוואי אבל לא משמעותיות). אקיצר- תוך שבוע היה לי ילד חדש!
    אני לא אומרת לרוץ ולתת תרופות אבל בהחלט לחשוב על כל האפשרויות
  • א. ממליצה לך להפסיק עם המשאבה של הנזלת, זה רק מעודד ייצור של עוד נזלת.. מי מלח ולחכות שיירגע
    ב. גם לבת שלי יש רפלוקס די חמור. התייעצתי עם רופאת הגסטרו שלה לגבי השינה, והיא אמרה שעדיף להשכיב על הגב, כאשר המזרון מוגבה. אנחנו גם מטופלים תרופתית לרפלוקס, ואחרי חקר רציני על הטיפול הזה אני יכולה להמליץ לך לא לתת אם הקטנה לא סובלת מאד מההקאות, ואסביר לך מדוע: רפלוקס הוא מצב בו תוכן הקיבה (שהוא חומצי בד"כ) עולה חזרה לוושט בשל אי בשלות של הסוגר שבין הושט לקיבה, החומציות הזו עלולה לצרוב ואף לגרום לדלקת בושט. תרופות לרפלוקס (זנטק, לוסק ודומיהם) הם סותרי חומציות, כלומר, הן כלל לא מטפלות בהקאות אלא רק בצרבת הנלווית אליהן. איך תזהי אם התינוקת שלך סובלת מכך? אין מצב שתפספסי.. זה צרחות תוך כדי האוכל, רעב בלי יכולת לאכול בגלל הכאבים.. נשמע שאתם לא שם.. מה שאני בכל זאת יכולה להמליץ זה מקסימום הנקה, וכשלא- שווה להתייעץ עם רופא ילדים או גסטרו ילדים (מצטערת, אני במאוחדת, לא יודעת לעזור לך, אבל בטוחה שיש..) לגבי הסמכה של התרכובת כך שיקשה עליה את המעבר חזרה לושט.
    בגדול, כל עוד היא מתפתחת בסדר, הרופא הטוב ביותר הוא הזמן...
    סליחה על החפירה, אם אוכל לעזור עוד מנסיוני, אשמח.
  • אוקי, אז אפסיק עם המשאבה בינתיים ורק מי מלח, אני אקנה גם השבוע מכשיר אנהלציות.
    יש לכן טיפים אבל איך אני מונעת את מה שקרה עם הפליטה בפה וחנק?
    הלילה לא ישנתי, הסתכלתי עליה כול הלילה, פחדתי ממש לתת לה אוכל (מזל שהיא לא ככ היית הרעבה ואכלה ממש מעט בלילה).
    אמא של גל, הרוא שהמלצת עליו דר׳ דוידזון, מה הניסיון שלך איתו? הוא קשור לכללית? מה השם הפרטי יש כמה כאלה
  • האמת שאני מכירה אותו מאז שאני תינוקת. הוא היה רופא מתמחה שטיפל בי בפגייה
    ואחכ שנים היה הרופא שלי.
    כשילדתי את גל היו קצת סיבוכים אז לקחתי את גל אליו והוא טיפל בו מדהים.
    הוא מומחה ילדים בבילינסון
    http://hospitals.clalit.co.il/hospitals/Rabin/he-il/Customer-Information/Our-Doctors/Pages/DR-S-Davidson.aspx
    מקווה שהקישור יעבוד.
  • דבר נוסף ששכחתי לכתוב לגבי טיפול תרופתי ברפלוקס זה שיש לו מחירים, החומציות שאמורה להיות בקיבה מגנה על דרכי העיכול מחיידקים ודלקות, ולכן סתירה שלה גורמת לתינוק להיות יותר פגיע.
  • גם לבת שלי יש בעיות הקאה. עד גיל שנתיים הקיאה מספר פעמים ביום ובתקופה שחלה (שזה רוב חייה) הקיאה בי סוף. אני לא זוכרת לילה בתקופה של עד גיל שנתיים וחצי שלא הקיאה משינה. שני דברים שקרו באותה תקופה שיפרו את המצב בחודשים האחרונים
    0 א הפסיקו לגמרי אבל הפחיתו את ההקאות בלילות):
    1- אבאמיס לטיפול באלרגיה נזלת, בהמלצת רופאת ילדים ורופאת ריאות.
    2- ניתוח להוצאת פוליפ גדול מאוד.
    הבת שלי הקיאה עד גיל שנתיים וחצי אוכל לא מעוכל שאכלה כעשר שעות לפני ההקאה. היא הגיעה למצב שהיא באחוזון המשקל פחות מאפס במינוס איפשהו.
    אין מומחה שלא ביקרנו אצלו (גסטרו, דיאטנית, מעבדת שינה, אלרגיולוג, שורת רופאים הקשורים לגסטרו משולבת ביום אחד בבי"ח דנה, שורת רופאים משולבת בבי"ח דנה של אף-אוזן-גרון, בדיקות דם הבודקות רגישויות לחלב ולגלוטן מספר פעמים, בדיקות לגילוי פרזיטים, רופא ריאות, פרופסור בתל השומר מטעמינו ואף אחד לא ידע לטפל בעניין- ובסוף זה טיפול באלרגיה לנזלת שכבר גמלנו אותו ממנה (הוא עם סטרואידים) וניתוח פוליפים מהיר וקל.
    אני מציעה לך בחום להגביה את המזרון עם ספר תחת איזור הראש ולהשכיב אותה בצד ולא על הגב- איתה גם פחדתי להשכיב על הבטן כדי מנוע לחץ שעלול להוביל הקאה.
    בקשר ללילות- אין ברירה אלא לבדוק אותה מידי פעם- אני לא הייתי מוותרת על הבדיקות האלה ואם אין עדיין בייביסנס כדאי להשיג אחד כזה.
    בהצלחה!!!
    [center]
  • אני לא הולכת לכיוון של ריפלוקס.
    אנחנו עברנו את התופעה וזה גרוע יותר.
    פולטת זה טבעי, אחרי אוכל מכמה סיבות כמו אכלה יותר מדי
    ובין הארוחות זה גם טבעי
    כל עוד לא מדובר בכמויות ולעיתים קרובות מאד.

היא גם מצוננת, הכל סתום, ליחה גורמת להמון פליטות וגם הקאות
    וזה מעולה כי הכל יוצא.

היא גם קטנה, וזה מאד נורמלי הפליטות בהתחלה
    זה לא שבגיל חצי שנה זה קורה הרבה (כמו שקרה אצלנו)

כמה היא פולטת? מבחינת כמות?

אני מציעה כן לבדוק, להתייעץ, להבדק ולשלול
    אבל כמו שאמרתי בכלל לא נראה לי שמדובר בזה.

תעדכני

• אולי פשוט תחליפי לה מסימילאק למטרנה?
    אני עברתי למטרנה וזה ממש משפר לה את העניינים.
    בכל מקרה תמשיכי עם המצב מאונך אחרי אוכל לפחות 20 דק' וגם ההגבהה של המזרן זה טוב

שיהיה בהצלחה

• זהו שהיינו אצל הרופאה היום שוב, היא טוענת שזה ממש לא ריפלוקס אלא כמויות גדולות של אוכל בבת אחת (120 CC) מבקבוק (שאמת שהיא מסיימת את זה תוך 10 דק בערך וזה ממש מהר, משתמשת בבקבוק של מאמ), אני גם לא חושבת שזה ריפלוקס היא לא מקיאה אלא פולטת כמויות כמו כף או 2 כפות אחרי אוכל, אין לה השתנקויות.
    לגבי המשקל שלה היא שוקלת 4.6 בשישה שבועות עלתה 1.5 ממשקל לידה, אז היא לא מאבדת משקל בכלל, אני גם חושבת שזה כמויות גדולות של אוכל בבת אחת.
    אי אפשר לפצל לה למנות קטנות יותר כי היא צורחת ממש אם לוקחים לה באמצע ואם זה לא מספיק לה, היא אוכלת 5 ארוחות ביום (זה ככה בערך מאז שהיא נולדה, הילדה אוהבת לישון חחח)
    התקנו ביום אנג'ל קר (מקווה שהוא לא עושה פאדיחות), הגבהתי יותר את המיטה, ומתחילה להשכיב אותה על הצד, מקווה שהיום אני כן ישן
  • כן, כמו שחששתי.
    מקווה שלפחות הצינון הזה יעבור.
    תרגישו טוב

• אין לי הרבה נסיון, אני אם טרייה

מנסיונה של אחותי: בייביסנס
    לי יש גם
    רק איתו אני ישנה בשקט
    ובנוסף, אימי לימדה אותי, להשכיב לישון רק על הצד
    לא על הבטן כמובן
    וגם לא על הגב
    על הצד ואז אם פולטים הכל יוצא להם בנוחיות ולא נחנקים
    שלא נדע

יש משהו שמוכרים כדי לדאוג שתמיד התינוק יהיה על הצד
    ויש לי את זה גם
    אלו מן שתי דפנות כאלה משני צידי התינוק
    אני שמה את זה כתומך לגב וככה התינוקי לא מתהפך לגב
    הבן שלי ישן על הצד ככה ארבע שעות רצוף, מתעורר לאוכל ועוד ארבע שעות שינה
    זה אחלה

חברה השאילה לי וזה מומלץ בחום (נראה כמו שני קירות קטנים או שני משולשים תלוי איזה את קונה כי ראיתי בחנות שיש כמה אופציות)
  • באיזה חנות קנית את זה?

• אם היא אוכלת כל כך מהר, אולי פשוט החור של הפיטמה גדול מדי?
    תוודאי שיש לך פיטמה S 0-6
    הרבה חברות נותנות M 0-6 עם הבקבוק וזה גדול יותר...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה