-
תראי, הסיבה העיקרית לבכי שלהם, זה שהם צריכים להתרגל לעולם... זו טראומה רצינית, הם לא מבינים מה קורה, מה עושים להם, מה רוצים מהם, אין להם מילים לתרגם את כל הסערה שעוברת עליהם.. תחשבי עד כמה זה קשה... מה שלדעתי עוזר זה הרבה מגע וחום, לדוג' במהלך היום- תני לו לישון עלייך! אם את צריכה ידיים- שימי אותו עלייך ישן במנשא. את זה הבטחון שלו, זה לא פינוק, זה צורך.. אם הוא יונק יפה ויש חיתולים רטובים, כנראה שהוא לא רעב, אין צורך להוסיף.. והכי חשוב- זו תקופה שאוטוטו עוברת, הם מתפתחים ותופסים עצמאות. הרבה חיבוקים בינתיים..
אגב, מה עם כאבי בטן? יש מצב שזה העניין?
-
לדעתי יכולות להיות שתי סיבות עיקריות ביחד או לחוד.
הסיבה הראשונה כמו שאת חושבת שכמות האוכל לא מספיקה- את זה את יכולה לבדוק באמצעות שאיבה של החלב והאכלה בבקבוק מדוד בו את יכולה לבקר את כמות האוכל שקיבל. אסור להאכיל כמות גדולה מידי היא גורמת לאי נוחות בבטן של התינוק.
הסיבה השנייה היא הגזים. זהו הזמן של הגזים שגורמים לאי נוחות בבטן ויש כל מיני דרכים להתמודד עם אי הנוחות הזו, לפחות חלקית:
יש כל מיני טיפולים תרופתיים לגזים- סימיקול, גרפוטר ועוד.
יש את העיסויים- לעסות את הבטן בכיוון השעון בעדינות, לקפל בעדינות את הרגליים בכיפוף לכיוון הבטן ולסובב בעדינות רבה את הרגליים ימינה או שמאלה.
להשכיב על הבטן.
בגיל הזה התינוק זקוק למגע של אמא ומותר להרים אותו בטן אל בטן, או לקפוץ על כדור פיזיו (בישיבה כמובן) כשהתינוק שוכב עם הבטן על אמת היד.
התינוק שוכב על אמת היד והרגליים של האם מתכופפות ונעמדות- מתכופפות ונעמדות (כמו קפיצה בלי להרים את הרגליים לאוויר). ואפשר להטות תוך כדי את הגוף ימינה ושמאלה.
בטח יש עוד שיטות- אבל באלה השתמשתי עם שלושת הילדים שלי.
בהצלחה!!!
[center]
-
הוא רק בן 3 שבועות
מה שהוא הכי צריך בגיל הזה זה חום ואהבה
הרבה על הידיים. אין מה לעשות
זו טראומה לצאת מהרחם לעולם - אם ברחם היה שוחה כל היום במים חמימים לא יודע מהי תחושת רעב או חיתול רטוב - היום הכל אחרת
לא סתם אומרים שהשלושה חודשים הראשונים לחיי הילד הם הטריימסטר הרביעי של ההריון - הסתגלות התינוק לעולם
בדיוק עכשיו כשחשבתי לעצמי איזה יופי אגם אוטוטו בת חודשיים וכבר יכולה לשכב לבד ולהעסיק את עצמה היא בוכה ורוצהה שאני ישעשע אותה...
אל תתייאשי, זה עובר
-
האם שעה וחצי שהוא יונק הוא עוצם עיניים והיניקה הופכת לחלשה ? רוב הסיכויים שהוא פשוט משתמש בך כעריסה אנושית עם חימום ואוכל זמין ומציצה שעוזרת לו להרדם ...שאיבה זה לא !!! לא !!! לא!!! מדד! לכמות חלב שיש לך ולא כדאי בכלל לבדוק עם בקבוק ! האינדיקציה היא כמות פיפי וקקי ועליה במשקל ! זה הקסם בהנקה ,להפסיק להיות פריק קונטרול ולנסות למדוד הכל ,אם את לא בטוחה לגבי תפיסה או יניקה יעילה הכתובת היא לא בקבוק אלא יועצת הנקה !
ותכלס ,יש פשוט תינוקות שבוכים יותר ,זה לא תמיד רק שינה חירבון ואוכל ...
-
יכול להיות שהוא סובל מכאבי בטן,גזים?
ובעיקר צריך חום ולהיות קרוב לאמא =]
-
בטטה אדומה יקרה
אני גרה לא רחוק ממך
אם את רוצה תמיכה מורלית או כל דבר
בחברות בכייף ואפילו בסודיות
את יותר ממוזמנת ליצור קשר בפרטי בכייף ובשמחה
אל תתביישי מי מתבייש מתייבש חבל
לא מנסים לא יודעים
-
תודה בנות בכלל לא חשבתי על הקטע של טראומה בשבילם.
הטיטולים מלאים בפיפי ויש גם לא מעט קקי...ככה שנראה לי שהחלב שלי כן טוב .אז למה בטיפת חלב אמרו אחרי כל הנקה לתת בקבוק שאוב אני לא מספיקה כל היום גם ציצי וגם לשאוב.... אני מרגישנ שהוא כן עולה במשקל ...הלחיים שלו התמלאו שבוע הבא יש לי תור נראה כמה עלה...פשוט תמיד לאחרים יהיה מה להגיד כמו אוי הוא נורא רזה...החלב שלך לא מספיק בשבילו תוסיפי לו סימלק..לא בריא על היידיים כל היום. משפטים של חמתי ...מרגיזה!
ואגב שהוא יונק אני רואה את הפה שלו עובד ואחכ נוזל לו חלב מהצדדים ובגלל שאני עם פטמת סיליקון אז אני רואה גם חלב על הפיטמה.
תודה בנות יקרות...!!
דובונית טובת לב ..לקחתי לתשומת ליבי . תודה!
בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
-
תודה בנות בכלל לא חשבתי על הקטע של טראומה בשבילם.
הטיטולים מלאים בפיפי ויש גם לא מעט קקי...ככה שנראה לי שהחלב שלי כן טוב .אז למה בטיפת חלב אמרו אחרי כל הנקה לתת בקבוק שאוב אני לא מספיקה כל היום גם ציצי וגם לשאוב.... אני מרגישנ שהוא כן עולה במשקל ...הלחיים שלו התמלאו שבוע הבא יש לי תור נראה כמה עלה...פשוט תמיד לאחרים יהיה מה להגיד כמו אוי הוא נורא רזה...החלב שלך לא מספיק בשבילו תוסיפי לו סימלק..לא בריא על היידיים כל היום. משפטים של חמתי ...מרגיזה!
ואגב שהוא יונק אני רואה את הפה שלו עובד ואחכ נוזל לו חלב מהצדדים ובגלל שאני עם פטמת סיליקון אז אני רואה גם חלב על הפיטמה.
תודה בנות יקרות...!!
דובונית טובת לב ..לקחתי לתשומת ליבי . תודה!
-
תתעלמי מכווווולם.. רק את אמא שלו ולכן את מרגישה אותו הכי טוב. מסכימה עם מאיה- שחררי לחץ, הוא אוכל, אין צורך למדוד כל דבר..
למה את עם פטמת סיליקון?1
-
מסכימה לגמרי עם הבנות
יכול להיות גזים
יכול להיות שההנקה היא בכלל מוצץ
יכול להיות שהוא זקוק לחום ומגע
יכול להיות שסתם בא לו פינוקי
יכול להיות שזה האופי שלו
ויכול להיות הכל ביחד.
מה שכן, אל, אל תקשיבי ואל תשימי על כל הנשמות הטובות למיניהן
שמעודדות אותך לשלב בקבוק
לא להרים שיתרגל או כל המצאה אחרת
תעשי רק מה שליבך והאינטואיציה האמהית החזקה שלך אומרת
את האמא, את יודעת ואת נהדרת
-
אז למה לא אמרת מקודם!
מה את מקשיבה לחמתך? חחחחחח
אל תתרגשי משום דבר שהיא אומרת, הדעה הרווחת בפורום שלנו זה שחמות זה דבר חסר רגישות ושאין צורך להתייחס אליו...
-
כולכן כל כך מקסימות!!
תמרה אני עם פטמת סיליקון כי בביח היועצת אמרה לי שהפטמה שלי שקועה אמרה לקנות פטמת סיליקון ...ניסתי אחרי כמה זמן גם בלי הוא הצליח לתפוס אבל לקח לו טיפה זמן...
זה לא כזה טוב פטמת סילקון? זה פחות נוח כי עד שאני מלבישה אותה הוא מתעצבן אבל מה שכן אין לי סדקים
-
אם זה פחות נוח והוא מצליח בלי, אולי שווה לך לנסות בלי. נשמע שזה רק מכביד עלייך.. לגבי סדקים יש את המשחה של לנסינו, מעולה! זה עניין של כמה ימים וזה עובר..