אולטראסאונד דופק, מוקדם מדי? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

ביום ראשון אני אמורה להיות בשבוע 6+6, למרות שיש לי מחזור ארוך של 32-33 יום, כך שבטח אהיה רק בשבוע 6+2. הייתי אצל הרופא שלי לפני עשרה ימים ובגלל שהוא ראה באולטראסאונד רק שק ללא עובר הוא שלח אותי לבטא נוספת לבדוק הכפלות ואמר לי שההריון נראה צעיר יותר בשבוע ממה שהוא (מה שהגיוני בגלל המחזור הארוך). הבטא הוכפלה בשבוע פחות יום מ2300 לכמעט 18000 והוא אמר שזה סימן מצוין ואמר לי לבוא בראשון הקרוב לבדיקת דופק.

יש לי הרגשה שזה מוקדם מדי ושעוד לא יהיה דופק, במיוחד אם אני אכן אהיה מבחינת אורך המחזורים רק ב6+2. אני מניחה שזה שלא יהיה דופק יכניס אותי לסרטים ולהרגשה שההריון לא מתפתח טוב. אז אני כל הזמן מחפשת סימנים לזה שהוא מתפתח טוב, כמו הבחילות וההקאות שלי וכמו הבטא הגבוהה שהוכפלה, אבל אני ממש מפחדת להתאכזב ביום ראשון...
8 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    תראי- אני לא רופאה או משהו, ובכלל בענייני היריון אני בעצמי עדיין בתחילת הדרך (שבוע 13).
    מה שאני כן יכולה להגיד שיכול לעודד, הוא שאני עשיתי את האולטרסאונד הראשון בדיוק בשבוע 6 פלוס כמה ימים, זה למעשה היה הזמן שבו בכלל גיליתי שאני בהיריון, כך שזו היתה הבדיקה הראשונה שעשיתי בכלל. והיה דופק, והיה שק ברור, והכל היה מאוד חד משמעי..
    ובטח הבחילות וההקאות היו מאוד חד משמעיות.
    אז זה המקרה שלי, מצד שני- יכול מאוד להיות שעדיין לא יראו דופק, אבל יש את כל הסימנים האחרים, ואז תהיי סבלנית ותעשי עוד אולטרסאונד אחרי כמה ימים.
    באופן כללי היריון זה דבר שדורש כל כך הרבה סבלנות.. אוחחח...
    מחזיקה לך אצבעות!
  • גם כשאני הייתי אצל הרופא נשים בפעם הראשונה אחרי שעשיתי פיפי על משהו כמו 10 מקלונים (ובכולם הופיעו הפסים המיוחלים-מה שאומר שזה כמובן הריון..) הוא ראה כתם שחור, הוא לא אמר לי שזה שק ולא כלום, פשוט זה היה ממש מוקדם וההריון היה מאוד צעיר, וגם אצלי כנראה הביוץ היה מאוחר (אני נכנסתי להריון במחזור השני אחרי שהפסקתי נטילה של גלולות במשך 8.5 שנים, כך שממש לא זכרתי אם המחזור שלי סדיר..) הרופא פשוט אמר לי לקבוע תור לאולטרסאונד. כשהגענו לבדיקה הכל היה תקין ובסדר והיה דופק-ולפי אורך העובר נקבע גיל ההריון שהיה ביום הבדיקה 6+1 (למרות שחשבתי שגיל ההריון שונה בגלל המחזור האחרון בעצם ולא לפי מועד הביוץ..), אז מאוד יכול להיות שכבר בבדיקה הקרוב. יבחינו אצלך בדופק. :)

• עשית פיפי על מקל ויצאו לך 2 פסים?
    עשית בדיקת דם והבטא מראה כי את בהריון?
    את הריון אל חשש
    אם לא יראה דופק כי זה מוקדם מדי, אז יקרא לך שוב לבדיקה נוספת
    אל תחשבי שלילי ואת תראי שהכל בסדר.
    ואולי תופתעי וכן יראה דופק?
    שמעי, אני עשיתי אולטרסאונד ראשון בשבוע 6+ משהו וגם לא ראו דופק, אז היא זימנה אותי לתור נוסף אחרי שבוע והיה
    לא עבר לי בכלל בראש שאולי תהיה איזושהי בעיה, פשוט קיבלתי את העובדה שזה מוקדם מדי ולכן לא רואים.
    למה את מכניסה לעצמך מחשבות כאלו לראש?
    יש הריון והכל בסדר. אם עשית בדיקה מוקדם מדי אז יזמנו אותך לבדיקה נוספת.
    זהו
    בהצלחה!

• אני בכלל לא עושה בדיקת דופק בשבוע 6, רק בשבוע 8, כי אז אפשר לעשות על הבטן ולא וגינלי (כמו גם שאר הבדיקות רק דרך הבטן, בגלל הפלה שעברתי בדיוק אחרי אולטרהסאונד וגינלי, שבטוח לא היה הסיבה, אבל ...). לא חייבים לבדוק דופק כל כך מוקדם, אפשר לחכות עוד קצת, לתת זמן לעובר לגדול קצת. בלי לחץ, הריון זו תקופה מאוד ארוכה, צריך הרבה סבלנות, מה שצריך זה זמן.
    הכל יהיה בסדר!
  • אני בשני ההיריונות עשיתי בדיקת דופק בדיוק בשבוע 6. ובשניהם הכל היה ברור, ראו דופק, שק היריון וכו'.
    (אגב המחזור שלי היה כמו שעון כל 28 יום)
    סימנים כמו בחילות, ריחות, הקאות וכו התחילו בשבוע 7, אבל יש נשים שלא מרגישות כלום. לא לכולן יש את התסמינים האלה.
    השאלה כמה את במתח וכמה את יכולה למשוך ולא לגשת לרופא. לדעתי את יכולה כבר לגשת..
  • אז הלכתי לאולטראסאונד ולדברי הרופא יש דופק ברור וחזק :-)

מה שכן, כמו בפעם הקודמת העובר נראה צעיר בחמישה ימים ומתאים לשבוע שש ויומיים ולא לשבוע שבע, מה שמסתדר עם מחזור של 33 יום ולא של 28. בעוד שבועיים אני צריכה ללכת למרכז בריאות האישה לאולטראסאונד לקביעת גיל ההריון ואז כנראה נשנה את תאריך הוסת האחרונה.

מה שכן הוא לא אישר לי להפסיק עם הפרנטל, למרות שזה גורם לי להקיא ורשם לי פראמין להקאות
  • איזה יופי! שימשיך כך!
    אני רוצה להמליץ לך על תרופת פלא נגד בחילות והקאות שנקראת Doxylamine 10mg + Pyridoxine 10mg, זה שילוב של ויטמין B עם עוד מרכיב שאושר ע"י FDA לשימוש בהריון. בארץ אין את התרופה הזאת מסחרית, אבל מעבדות של סופר פארם רוקחים אותה בהזמנה. פשוט צריך לבוא עם מרשם לסופר פארם ולהזמין. בתחילת ההריון הקאתי בלי סוף והתרופה הורידה לי את ההקאות ב-50%, שזה לא מעט, יכולתי פתאום לתפקד. עד עכשיו אני עם התרופה, זה משפר את ההרגשה הכללית, מפחית בחילות.
    פראמין עוזר רק לזמן קצר, בשביל לעצור הקאות חריפות, לא יעיל לאורך זמן. תשאלי את הרופא שלך על התרופה כתבתי.
  • ראשית כל מזל טוב
    דבר שני גם אני סובלת כמוך מבחילות נוראיות והשבוע קניתי מחנות טבא כדור טבעי גינגרנול וזה פשוט פלא פלאים !!!!

בשורות טובות :))
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה