שאלת מקווה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כמה זה לא בסדר במיקרה שאישה אחרי טבילה במיקווה ולא מקיימת באותו יום יחסי מין?
    אני יודעת שיש פה הרבה דתיות אז אשמח לתשובה

11 תגובות
עמוד 1
  • אני הבנתי שאין חובה לקיים יחסים באותו יום..
    במקרה שעוד לא הבאתם ילדים אז עדיף..
    אבל יש מקרים נגיד של״ע הבעל באבל או חולה ולא יכול לקיים יחסים אומרים שכן לטבול בזמן שצריך כדי שתוכלו להתנהג בקרבה ...

• בעיקרון עדיף לקיים כי ליל הטבילה הוא מאד חשוב וקדוש
    אבל אם מסיבה בריאותית או שהבעל לא בבית ברור שזה בסדר
    אם בעלך לא בעיר באותו הערב מומלץ לישון עם חולצה שלו או סכין מתחת לכרית.

• כמו ששירה המקסימה אמרה!

• יש מלא דברים שאני לא מבינה בדת...
    שירה למה סכין?

בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
  • חולצה או סכין זה מנהג, אל תלחצו לי אבל זה מבחינת המזיקין.
    http://mikve.net/content.asp?pageid=95

לא תמיד מבינים, לפעמים הולכים באמונה עיוורת
    אני קוראת את ההלכות ומספיק לי

• אני מאוד אוהבת את הדת ,חושבת שיש המון דברים מקסימים ,אבל אני לא אלך בצורה עיוורת אחרי כל דבר ,אני צריכה למצוא הגיון בדברים , וחלק מהדברים כבר לא מתאימים לזמנינו . אני מפרשת את האמונה באלוהים בצורה שמתאימה לי .
    לגבי שמירת הטהרה אני חושבת שיש בזה המון קסם והגיון ,לכן אני מאמינה שמתישהו גם אני אשמור ,כשאסיים אם ילדים -אחרת לא יהיו לי יותר ילדים חח אהיה עקרה הלכתית ...
  • לגבי סכין או חולצה מתחת לכרית זה מנהג ולא הלכה (אגב שאני לא מכירה).
    ההלכה אומרת שאפשר לוותר על קיום יחסים ביום המקווה בתנאי שהבעל מסכים לכך. אם הבעל מסכים (ולמה שלא יסכים ויקשה על אשתו?!) אז אין שום בעיה לא לקיים יחסים באותו היום.
    אנחנו בני אדם ולא מכונות ובטח הכוונה היא שאישה לא צריכה לקיים יחסים בכוח או בניגוד לרצונה.
  • בס"ד

רבי נחמן אומר "איפה שנגמר השכל שם מתחילה האמונה "
    לישון אם חולצה של בעלך או עם סכין וכן זה בגלל מזיקים
    לפעמים צריך לזרוק את השכל הכל עניין של אמונה
    שיהיו בשורות טובות

• תלוי בסיבה מדוע לא רוצים לקיים יחסים. הכי כדאי לשאול רב נראה לי אבל בעיקרון מומלץ מאד מאד כן להיות היחד כי זה לילה מיוחד וכו. כמובן שאם יש סיבה בודאי שניתן לדחות.
    לא שמעתי על החולצה וסכין, טוב לדעת

• חולצה וסכין זה מנהגים ולא הלכות, חשוב להפריד בין השניים...
  • לפי הבנתי, יש לך קושי בקיום יחסים ביום הטבילה, רק שתדעי שהמון נשים מתקשות באותו הקושי, כנראה שהעיפות מההכנות לטבילה , מכבידה.

מאידך, בעלך מחכה כבר הרבה זמן...

צריך לדבר על זה בצורה פתוחה, ואם מאוד דחוף לו, תני לו רק לגמור בפנים...
    וכמובן בהבטחה שיש לו למה לצפות בימים הבאים...

בהצלחה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה