-
גם אצלנו זה פחות או יותר ככה...
נהוראי היה נשאר הכוכב של המשפחה.
אחים שלי רצים אליו שאנחנו באים,
המשפחה מתמוגגת ממנו מהדיבור והשאר...
ועד עכשיו תהל הייתה צמודה אך ורק אליי
אבל שהקטנים מגיעים לגיל מסויים, גם עם מקבלים מנת יחס
מלפני חודשיים כולם התחילו להתלהב מתהל, שהיא עושה את ההצגות שלה
שהיא למדה להחזיר ולעמוד על שלה
ולפעמים סתם כך מסניפים אותה או אוכלים אותה בנשיקות.
אני חושבת שכרגע 4 חודשים זה פחות "מעניין"
ובד"כ כמו אצלנו מנסים להעניק את הצומי לילד שמבין ומקנא
זה תלוי בין כל משפחה אבל אין ספק שהבכור תמיד נשאר ה-בכור.
-
נועה היא נכדה ראשונה משני הצדדים
וגם נינה ראשונה מהצד שלי של המשפחה (גם מצד אמא וגם אבא)
וזה החשש הכי גדול שלי בהריון הזה :s
-
אגמי שלי נכדה ראשונה מהצד של בעלי אבל נכדה שניה מהצד שלי
ההורים שלי מתלהבים ממנה בדיוק כמו שמתלהבים מהנכדה הגדולה (הפרש של שנה וחודשיים ביניהן)
אמא שלי תמיד אומרת: "אמרו לי שאני אתלהב מהנכדה שתבוא מהבת שלי יותר מהנכדה שתבוא מהבן שלי וזה באמת נכון"
עכשיו כשאתן אומרות, מעניין אותי לדעת אם יהיה יחס שונה לילדים הבאים שנביא בעתיד....
-
אני פשוט חושבת, שוב, שזה לא מרוע. אלא מחשש שהגדול יקנא.
המשפחה שלי מדהימה ואוהבת ותמיד מתייחסת לנהוראי יותר מלתהל ממש עד לפני תקופה
אפעם לא נעלבתי כי אמא שלי תמיד אומרת שהוא מבין הכל ומקנא וזה טבעי
שצריך להתייחס אליו יותר כל עוד תהלי עדיין קטנה ולא מבינה.
השאלה אם כך זה גם אצלכם...
-
לדעתי אמא שלך צודקת...
צריך לתת לו כמה שיותר תשומת לב שלא יפתח איזה טינה או כעס לא מוסברים כלפי תהל שגנבה לו את תשומת הלב פתאום....
וזה גם באמת הגיל לדעתי... 4 חודשים זה עוד גיל שיש לדודים/סבאסבתא פחות עם מה להתעסק... הם פחות מגיבים... כשהם מתחילים לעשות אינטראקציות עם הסביבה אז זה כבר נהיה מעניין...
הללוש ודינוש היפים שלי
-
אצלינו זה לגמרי ככה ,לי זה לא הפריע ,למרות שחמי דווקא הפתיע עם הילד הזה , הוא רוצה להחזיק אותו ,משחק איתו ,עם איתמר היו צריכים לדחוף לו את הילד וגם אז הוא היה ממש נרתע . עכשיו הוא לבד ניגש ומרים את איתי . אז ממנו הופתעתי לטובה . אצל חמותי ,איתמר תמיד יהיה הנכד הכי הכי !!! אפילו שיש הפרש של חודשיים בין איתמר לבין בן דוד שלו היא יותר קשורה אל איתמר כי הוא פשוט גדל שם . וגם האופי שלו אחר -יותר מביע רגשות . בכל מקרה כשאיתי יגדל עוד אני בטוחה שיהיה לו את המקום שלו ואת התשומת לב שלו מהסבא והסבתא ,הוא לא פראייר ,הוא כבר בגיל הזה יודע איך למשוך תשומת לב
-
תראי הגדול שלך עוד קטן ומעניין.. וגיל 4 חודשים זה גיל יפה אבל היא עדיין קטנה.. או טו טו הם ייקשרו גם אליה. אני מכירה את זה מהאחיינים שלי.
חוצמזה כמו שנאמר כאן , זה טוב. כי מן הסתם היא דורשת יותר תשומת לב מההורים אז זה אחלה שלפחות הסבים והסבתות מפנקים אותו ונותנים לו את כל תשומת הלב, זה מה שהוא צריך כרגע..