סקר- טעימות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • באיזה גיל התחלתן? באיזו תדירות? מה נותנים? איך מכינים? מה לא נותנים?...
7 תגובות
עמוד 1
  • בשניהם התחלתי סביב 4-5 חודשים
    בשניהם התחלתי מבננה בפעם הראשונה ואחרי זה בטטה
    נתתי לא ממש קבוע ,בגיל 5 חודשים איתי יותר זרם עם האוכל ואז כבר היה אוכל קצת יותר מכפית למשל ולקראת חצי שנה אכל כבר מנה שלמה של מרק עם בשר וכל הירקות

איתמר זרם על התחלה ובגיל 5 חודשים כבר אכל מנה שלמה
    נתתי אבוקדו
    כל הירקות במצב מאודה או מבושל ואז עם המים של הירקות טחנתי אותם ,בשר הוספתי ממש בסוף רצוי הודו -יותר ברזל
    אני נותנת הכל -תותים -מוצרי חלב ,תפוזים ,קטניות,הכל מהכל , וגם מתובל , נותנת מהאכול שלנו . איתי אוהב פשטידות למשל -ברוקולי ,בצל, כרובית וכו'

פשוט תזרמי איתה , גם אם עושה פרצוף עדיין תמשיכי להציע לוקח להם להתרגל לטעם לפחות אחרי 10 פעמים ,ולא להתרגש אם היא עושה תנועות של הקאה ,או לא פותחת פה , לא להתייאש
  • היא דווקא מתלהבת מאוכל.. סליחה על הבורות, כבר 15 שנה בערך שלא נגעתי בעוף/בשר ודומיהם... איך מכינים את זה? בסוף טוחנים בפוד פרוססור או סתם עם מזלג?
  • טוחנים כמובן
    אפשר לבשל את זה יחד עם הירקות , אבל חכי זה בסוף כי זה הכי קשה לעיכול ,קודם המעי צריך להתרגל ואז מקשים עליו עוד קצת
  • מתחילים ב-4 חודשים
    לא נותנים דבש על גיל שנה, חלב עד שנה
    ביצה עד חצי שנה, או מוצרי חלב עד 8 חודשים.

אני התחלתי מירקות כי אח"כ עוברים לפירות והם מתוקים וטעימים יותר
    אז קשה להם לחזור לירקות.

כל יום נותנים ירק אחר, לשלול אלרגיה חס וחלילה, 2 כפיות כל יום
    מבשלים במים בלי תבלינים, ומרסקים עם מעט מים מהבישול להסמכה
    ביום הראשון גזר
    ביום השני גזר + תפו"א
    ביום השלישי גזר + תפו"א + בטטה וכן הלאה...

שמסיימים הכל, טוחנים מרק עם כל סוגי הירקות שניסיתם
    אפשר להוסיף עוף או בשר ולטחון הכל יחד
    בהמשך להוסיף גם קטניות או אורז/קוסקוס/פסטה...

עם הפירות אותו הדבר, אני לא בישלתי
    פשוט גירדתי בפומפיה דקה והוספתי מיץ תפוזים להסמיך
    אח"כ אפשר להוסיף טחינה ופתיבר...

• שירה ,אין כבר הגבלה למוצרי חלב -בגלל שזה דל בברזל רצוי קודם להרגיל לבשר וכו' וכמובן לא ממותק
    ומתור הכל מהכל כבר מהתחלה ,אין יותר הגבלה של גיל חוץ מדבש שהוא רק בגיל שנה ! חלב אפשר להכניס לפשטידות למשל ,אבל לא כשתיה כי זה דל בברזל

http://www.health.gov.il/hozer/bz25_2012.pdf
  • סבתא שלי אומרת שהכל חרטה ומותר הכל
    הם האכילו את הילדים מגיל חודשיים עם הכל מכל וכולם בסדר
    אני יודעת שיש מלא שינויים תמיד בהוראות משרד הבריאות
    אבל אני מחכה, יש הרבה מאכלים בריאים שקודמים
    מוצרי חלב זה בכלל לא בריא כמו שחושבים...

• בדיוק היום הייתי בהרצאה על תזונה לתינוקות...
    משרד הבריאות אומר שבגיל 4 חודשים ניתן להתחיל עם טעימות - לא יותר מ 3 כפיות של ירק טחון
    כל פעם שמתחילים עם משהו חדש להמשיך איתו 3 ימים ברצף על מנת לוודא שאין תגובה אלרגנית וגם חשוב - לתת בשעות היום, כך שאם חלילה משהו יתפתח אז נוכל לזהות וזה לא יקרה בזמן שהקטן ישן...
    ואחרי שמסיימים עם הטעימה להציע 2-3 שלוקים של מים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה