בדיקת dna עוברי בדם האם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות .
    אני בהריון ראשון שבוע 9 :)
    הרופאה שלי הציעה לי לבצע בדיקת dna עוברי , זוהי בדיקה לגילוי תסמונת דאון שעלותה 4300 שח.
    אני מתלבטת אם לבצע את הבדיקה .
    מה דעתכן? מכירות את הבדיקה? בצעתן אותה??

מחכה לחוות דעתכן .
    תודה רבה והמשך שבת נעימה :)
14 תגובות
עמוד 1
  • אני עשיתי עם הבן הקטן שלי שנולד לפני חודש וחצי. אני בכל מקרה היתי צריכה לעשות מי שפיר בגלל הגיל . הבדיקה יצא בסדר גם הילד ברוך ה' 55555
    http://www.holdthatpic.com/
  • למה היא הציעה לך לעשות את הבדיקה הזו?
    שקיפות עורפית וחלבון עוברי לא מספיקים לה?
  • כחלק מהסבר על כל הבדיקות שצריך לעשות היא הציעה לי בנוסף גם את הבדיקה הזאת . היתרון של הבדיקה שהסיכויים הגילוי הם למעלה מ99%.
    אני מתלבטת אם לבצע את הבדיקה , אבל תוהה לעצמי אם זו הוצאה מיותרת .
    אני בת 26 , כמו שאמרתי הריון ראשון בלי מחלות רקע כלשהן .
  • היי,
    אני עובדת בתחום של בדיקות גנטיות, ואם מדובר בבדיקה שעושים בתל השומר לא הייתי רצה לעשות אותה. היא ממש לא אמינה, נותנת הרבה false positives, מה שיחייב אותך לעשות מי שפיר גם אם לא התכוונת. תתיעצי עם עוד רופא אולי.
  • לפי מה שהוסבר לי זוהי בדיקת דם פשוטה שנלקחת בכמה מרפאות ונשלחת למעבדה בארה"ב.
    אני אתיעץ עם עוד רופא באמת .
    תודה רבה בנות על ההתייחסות :)
  • אם השקיפות והחלבון יצאו בסדר אז למה לך לעשות עוד בדיקות לעוד גילויים? כשאני שקלתי איזה בדיקות לעשות פשוט חשבתי לעצמי מה אני אעשה במידה וחלילה תהיה תשובה חיובית לבדיקה שכזו? בגלל ששום בדיקה לא ודאית במאה אחוז החלטתי שאני לא מעוניינת בשום בדיקה מעבר למינ' ההכרחי.

• מדובר כנראה בבדיקה הזאת:
    http://www.pregnicare.co.il/

כתוב שאפשר לבצע את הבדיקה עד שבוע 24, ככה שאת יכולה לעשות קודם את הבדיקות של שקיפות וסקר ביוכימי, וחלבון עוברי ולהחליט על פי התוצאות האם את רוצה לעשות אותה. בכל מיקרה, הבדיקה הכי אמינה היא מי שפיר כשרואים את כל הכרומוזומים של העובר ולא רק שברי כרומוזומים כמו בבדיקות מהסוג הזה.
  • היא רק אמרה שקיימת בדיקה כזו ולא שאת צריכה לעשות אותה - אני הייתי מוותרת
    תעשי את השקיפות עורפית וחלבון עוברי ומספיק.
    חבל לשלם אלפי שקלים לבדיקה של אולי.
    ובמידה ויימצא חלילה שלעובר יש תסמונת דאון, תוותרי עליו?
    שמעי, את כולה בת 26, הריון תקין עד כה, אין שום סיבה לחשוב על דברים כאלו.
    אני גם הייתי בת 26 כשהייתי בהריון והכל יצא תקין בסופו של דבר.
    אם היית יודעת כמה חשש ל... היו לי במהלך ההריון היית יוצאת מדעתך. בסופו של דבר לא היה ולא נברא ויש לי תינוקת יפה ונבונה והכי חשוב - בריאה!

• http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4408118,00.html

אלו הבדיקות הקיימות היום בשוק.
    אני עשיתי את זו שנקראת "פנורמה".
    מאוד שמחה שעשיתי אותה, כי היא חוסכת לי את בדיקת המי שפיר שממש לא רציתי לעשות (יש לציין שאני בת 36).
    בהריון הראשון לא עשיתי אפילו מי שפיר והספיקו כל הבדיקות הסטטיסטיות. אז אני לא יכולה להמליץ לך אם כן לעשות או לא.

בהריון הנוכחי שלי, התוצאות של הבדיקות הסטטיסטיות יצאו ממש לא טובות (בגלל הגיל כמובן) ומאוד הרגיע אותי שכבר ידעתי שהכ בסדר מהבדיקה הזו.
    אכן יש בה מקרים של false positive ואז צריך לעשות מי שפיר, אבל ממה שאני הבנתי עוד לא היה מקרה שך false negative שזה הכי חשוב. זה אומר שעוד לא היה מקרה שהבדיקה אמרה שהכל בסדר ובסוף היה לא בסדר.

דרך אגב, אני ממש בהלם שהיא המליצה לך בכלל, כמעט כל הרופאים שאני פגשתי, חוץ מזה שביצעתי אצלו את הבדיקה, לא המליצו עליה בכלל (אולי כי היא לוקחת להם את הפרנסה של המי שפיר? או שהיא חדשה מידי והם לא יודעים אם לסמוך עליה...) אפילו ניסו לשכנע אותי לעשות מי שפיר למרות התוצאה הטובה של הבדיקה.
  • אני עשיתי את הבדיקה הזאת כתחליף למי שפיר שהמליצו לי לעשות, בגלל ממצאים רכים שנמצאו בסקירות (נעלמו בהמשך וטוב שכך).
    עם חלבון ושקיפות והגיל תקינים - לא הייתי זורקת סתם כסף... הבדיקה הזאת עדיין נורא יקרה בארץ (בהשוואה למשהו כמו 250 דולר בארה"ב).
    שיהיה קל ותקין!

~~ענת~~
  • תודה על העזרה בנות..
    אני חושבת שהיא הציעה לי כדי שאדע את כל האפשרויות המוצעות לי .
    אני חושבת שאקשיב לעצתכם ולא אמהר לבצע את הבדיקה אלא אם טפו טפו טפו אכן יהיה צורך לפי תוצאות השקיפות העורפית והסקר הביוכימי.

המוןןן תודהה :) כייף שיש פה תמיד מענה !!
  • שיהיה לך המון בהצלחה!

• היי,
    אני גרה בארה״ב והבדיקה הזו עולה 800$
    עשיתי את את הבדיקה בהריון הנוכחי,
    רק משום שהיו לעובר ממצאים חריגים באחד האולטרסאונדים - ציסטה במוח.
    הבדיקה היא אכן בדיקת דם פשוטה,
    שתפקידה לגלות פגמים בכרומוזומים מסוימים (כרומוזום 12, 13, 18 אם אני לא טועה).
    עשיתי רק בגלל הממצא החריג,
    אחרת לא הייתי עושה בכלל.
    לדעתי, אם אין חריגה בשקיפות העורפית ובבדיקת חלבון עוברי
    (ובנוסף אין במשפחה ילדים/מבוגרים עם בעיה גנטית),
    אין צורך לעשות.

אגב, אצלנו הסתדר הענין ב״ה
  • יופי אני שמחה לשמוע :) זה הכי חשוב
    אני החלטתי לעשות את הבדיקות הרגילות ואם חס וחלילה ימצא משהו חריג אעשה את הבדיקה הנוכחית .

שיהיה לכן סופש נעים בננות !!
    עזרתן לי מאוד

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה