אבעבועות רוח - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות,
    רובכן לא מכירות אותי אבל אולי תוכלו לעזור.
    יש לי חברה, בהריון עם תאומים, שבוע +14. בגן של הבן שלה יש עכשיו התפרצות של אבעבועות רוח.
    היא מעולם לא חלתה בזה ואיען לה נוגדנים. הבנתי שזה מאוד, מאוד מסוכן אם היא תדבק וחס וחלילה יכול להסתיים בהפלה.
    אולי מישהי מכן עברה את זה, או שאולי מכירה מישהי ויכולה לחלוק איך היה ומה היה.
    חברה שלי נמצאת בלחץ מטורף, זה הריון שהגיע אחרי טיפולים קשים והוא יקר מאוד, מאוד.

תודה רבה

8 תגובות
עמוד 1
  • דבר ראשון - לא להלחץ!
    זה באמת הדבר הכי חשוב שהיא יכולה לעשות .
    אחר כך - שתחפש את פנקס החיסונים שלה ותבדוק האם עברה חיסון כשהייתה ילדה.
    ובתחילת ההריון הרופאה אמורה לשלוח אותה לעשות בדיקת דם שמגלה נוגדנים למחלה בגוף.
    לי היה סיפור דומה עם אדמת - לא חליתי במחלה ועשיתי בדיקת דם לפני ההריון לגילוי נוגדנים. ובתחילת ההריון הרופאת נשים שלי שלחה אותי לעשות שוב את אותה הבדיקה ואז יצא שיש לי את המחלה עכשיו, כשאני בהריון בשליש הראשון.
    עברתי סדרת רופאים ומומחים והגעתי גם למומחה במחלות זיהומיות שיבדוק את הנושא שלי...
    בסופו של דבר מכיוון שחוסנתי כשהייתי ילדה לא היה סיכוי שאחלה, או שתהיה סכנה לעובר שלי.
    והמזל הוא שבאמת מצאתי את פנקס החיסונים שלי שהוכיח שעברתי שני חיסונים בתור ילדה.
    לכן עצתי היא שתמצא את פנקס החיסונים שלה...
    בהצלחה והמון בריאות

• היא נבדקב ולא נמצאו אצלה נוגדנים בגוף מה שאומר שהיא לא חלתה בילדותה וגם לא חוסנה.
    לא יודעת מה היה שם, אבל כנראה שלא עשו לה את בדיקת הדם הזו לפני שנכנסה להריון.
    כרגע לא ניתן לקבל את הזריקה.

תודה

• בן כמה הבן שלה? האם הוא מחוסן?
    בגדול לפני ההריון אכן לא עושים בדיקת נוגדנים לכל המחלות רק לכמה מסויימות ,כמו אדמת CMV וכו' הייתי ממליצה לה לגשת לרופא נשים שלה לפני שהיא נלחצת כל כך ומתייעצת מה לעשות ,אולי לבדוק נוגדנים למחלה עכשיו אם יש לה משהו שמעיד על המחלה , לעקוב אחרי זה , ואולי אפשר אפילו לקבל IVIG
  • ורק לציין שרק 0.55 % מהעוברים בשליש הראשון נדבקים מהאמא ,שזה אחוז ממש קטן , ואפשר גם לקבל אציקלוויר ,אפשר לעקוב אחרי ההריון יותר מקרוב כולל MRI למוח של העוברים וכו' ...
  • הבן שלה בן 1.10
    בגלל שההריון שלה גם ככה הריון בסיכון אז זה מלחיץ.
    יש לה סקירה ראשונה שבוע הבא ועד אז הלחץ שלה לא עוזר.
    מעניין למה הרופא שלה לא אמר לה שיש בדיקות שניתן לבצע.
    אמרו לה שהיא חייבת לעשות בדיקת מי שפיר עכשיו וגם אז לא בטוח שיוכלו להבחין בבעיה כמו עיוורון למשל.

תודה מאיה.

• הכל תלוי מתי התרחשה ההדבקה והאם היא התרחשה בכלל ,והאם יש נוגדנים כבר.
    רוב הסיכויים בגלל שהבן שלה מחוסן לפחות במנה אחת של MMRV אז הסיכוי שלו להדבק הוא קלוש וכנל שלה ממנו ,לכן הייתי מורידה את הלחץ קצת ,האם זה וודאי שהבן שלה נדבק? בכל מקרה לפי המחקרים אכן המצאות של אבעבועות רוח במי שפיר לא אומר הרבה
    באישה הרה עם מחלת א.ר ניתן לעקוב אחרי התפתחות העובר על ידי אולטרסאונד החל מחמישה שבועות לאחר מועד ההדבקה אצל האם, בחיפוש אחרי ריבוי מי שפיר, הידרופס, הסתיידויות במוח ובכבד, ציסטות במוח, מעי אקוגני ופיגור בהתפתחות. בדיקת MRI עשויה לגלות היפופלסיה צרבראלית שלא ניתן לראותה באולטרסאונד21.

אבחון הדבקת העובר ניתן על ידי נוכחות MIg כנגד א.ר בדם עוברי; בדיקת נוספת היא נוכחות DNA נגיפי או PCR במי שפיר אך אין מספיק ידע על רגישות וסגוליות השיטה ועדיין לא ברור האם נוכחות הנגיף מנבאת הופעת מחלה וחומרתה, כך שבשלב זה אין הנחיות לבצע בדיקות פולשניות אלו21. שלבקת חוגרת אצל אישה בהריון, סיבוך מאוחר של נגיף הא.ר, הנובע מהתלקחות הנגיף הרדום, לא מהווה סיכון להדבקת העובר27.
    http://www.themedical.co.il/Article.aspx?itemID=2434
  • Eski, את רופאה או אחות?
    מה זה כל המידע הרפואי הזה???
    חצי ממה שאמרת לא הבנתי בכלל...
    סחטן עלייך!

• לא רופאה ,ועדיין לא אחות באופן רשמי :) רק אחרי המבחן הממשלתי אהיה (3.4.14) וחוץ מזה המידע הוא מחיפוש יעיל באינטרנט באתר עם מידע רפואי :)) ותירגמתי את זה לפני זה למונחים פשוטים יותר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה