פלסנטה סירקומוולטה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד״ר, אני בת 27, בהריון ראשון. אני בשבוע 15+2, אתמול עשיתי סקירת מערכות ראשונה/מוקדמת, הכל היה תקין, אבל הרופא ציין שיש לי placenta circumvallete-הוא הסביר לי שהדפנות של השלייה לא צמודות לדופן הרחם באופן הנכון או הרגיל, דפנות השלייה לא צמודות לרחם והן גם לא נצמדו לדופן שמנגד-כמו מן ״חוט״ או ״חוצץ״ שיכול להפריע לעובר. רוב השלייה צמודה לרחם באופן בטוח והרופא לא אמר שיש איזשהו סיכון להיפרדות השלייה. להיפך-הוא ממש הרגיע ואמר שהכל בסדר, ולא להילחץ מזה , ושמצב זה לא מסכן את העובר או ההיריון.
    לפי מה שקראתי באינטרנט (ואני יודעת שזה ״אסור״-כי כל מה שכתוב באינטרנט מלחיץ הרבה יותר ובדרך כלל שלא לצורך..) זהו מצב ממש לא סימפטי שיכול לגרום לסיבוכים. כבר קבעתי תור לרופא נשים שלי, אבל עד אז יש לי עוד כמעט שבוע שבו אני אהיה בלחץ-ואני אשמח אם תרגיע אותי קצת.
    האם יש סיבה לחשוש?
    האם אני צריכה להיות מודאגת יות מהרגיל בגלל המצב הזה?
    מה עליי לעשות בינתיים? ברמת היומיום, כלומר, ישנם דברים שאפשר או אי אפשר לעשות?
    האם זהו מצב שיכול לסכן את ההריון או העובר?
    ואם כן-איך אפשר להימנע מסיכון זה?
    האם אני יכולה להמשיך לעבוד כרגיל? (חשוב לי לציין שכרגע אני ממלצרת-אני לא סוחבת דברים כבדים, אבל המשמרות הן די ארוכות, בסביבות ה-6 שעות..)

תודה מראש,
    מקווה שתשובותך ירגיעו אותי קצת..

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אכן יש שיעור גבוה יותר סיבוכים אפשריים במהלך ההריון בגלל מבנה שלייה שכזה.
    הסיבוכים האפשריים הן הפרדות שלייה, מיעוט מים ולידה מוקדמת
    אך חשוב להגיד שני דברים:
    - רוב השליות הנראות כך, אינן באמת כאלו
    - הסיבוכים המתוארים הם נדירים מאוד, וזה בעיקר מה שצריך להרגיע אותך

למעט מעקב הריון צמוד יותר ובדיקות תכופות יותר מהרגיל, אין הרבה מה לעשות.
    לגבי מנוחה ושמירת הריון יש גישות שונות לכל רופא ואני משאיר זאת להחלטה והמלצה של הרופאה שלך.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה