אחרי פגישה עם הרופא.. מבולבלת ומתוסכלת... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב אז הלכנו היום לפגישה עם הרופא.. (ביקש להגיע אליו אחרי חודשיים)
    הוא הציע לנו שאם הטיפול הבא לא יעזור כדאי שנעבור להפריה..

בכיתי לו בפנים..התפרקתי... לא שלטתי בעצמי... הוא ביקש שאני אדבר עם העובדת סוציאלית במקום כדי שיהיה מישהו מקצועי שיעבור איתי את התקופה...

כמובן שלטיפול הבא הוא מוסיף עוד כמה תרופות ותמיכה כי הגוף שלי הגיב לא טוב.. (מרוב ההלם לא הקשבתי למה)

הוא היה נהדר, מאוד אנושי ומעודד... מאוד מקצועי..

שאלתי אותו אם אפשר אחרי 4 הזרעות ולא אחרי 3 כי זה נראה לי קרוב כל כך והוא אמר שכן שהוא לא שולל ושפשוט אחרי ההזרעה השלישית האחוזי הצלחה יורדים...

אני מפוחדת ומבולבלת מאוד.. לא יודעת מתי לעבור להפריות אחרי שלוש או ארבע.. איך מחליטים..?!

בנוסף אולי אני אצטרך גם לקחת הפסקה בגלל שנופל לי בפסח..

עובר עליי מהבוקר יום מהגיהנום.. שום דבר לא מסתדר..

מישהי יכולה לספר לי על ההפריות ואיך היא קיבלה/החליטה לעבור?

מה כבד בטיפול ואיך לעזאזל מתמודדים כל פעם עם העומס הנפשי הזה?

המילה אחת HELPPPPPPPPPP

אפרסקית
14 תגובות
עמוד 1
  • טוב קודם כל את חייבת להיו רגוע אני יודעת שזה קשה אבל המצב מחייב,
    אותנו ישר שלחו להפריות אז לא ממש היה תורך לקבל החללטה,רק כדי להמתיק את הכדור המר סיכוי הצלחה להקלט בהפרייההוא 40 אחוז ומעלה לעומת הזרייה שהיא רק 17 -20 אחוז. תחזיקי מעמד והלוואי ולא תצטרכי לעבוראלה פשוט תקלטי
  • שלום לך מותק...אצלנו הזרע לא תקין הרופא הציע שנעשה טיפולי ivf או לעשות הזרעות כמובן שעשיתי שיעורי בית קראתי באינטרנט על כל התהליכים של ivf בגלל שאצלנו בעיה יחסית חמורה אצל בעלי אז אמרתי לרופא שאני רוצה הפריה ולא הזרעה
    תראי מה שנכון לך לעשות ומה מתאים לטיפול שלך...בטיפולי הפריה דרוש כוח נפשי תמיכה מצד הבעל אופטימיות ...אני מציעה לך לקרוא באינטרנט על כל התהליך ..והיה בסדר מאמי לא להילחץ היה בסדר הזמן עובר ממש מהר.. שהיה לך בהצלחה מותק רק בשורות טובות
  • היי אפרסקית,

אני התחלתי טיפולי IVF לאחר 3 הזרעות.
    אחרי הטיפול השלישי לקחתי הפסקה ארוכה של כמעט חצי שנה כי פחדתי נורא מהטיפול.
    היום אני אחרי טיפול IVF ומחכה לבטא עוד שבוע וקצת.
    אני אחת שמפחדת מזריקות והזרקתי לעצמי.
    אני בטוחה שכל אחת יכולה לעבור את זה.
    את פשוט חייבת לחשוב חיובי ולהירגע.

מה שבטוח אני הצטערתי ועדיין מצטערת שנתתי לפחד לדחות את התהליך ולא עשיתי אותו ישר.

שיהיה המון בהצלחה
  • היי מתוקה,

כל כך מזדהה עם התחושה הזאת כששומעים בפעם הראשונה בקול רם שצריך הפריה. ההתפרקות והבכי, בעיקר ההרגשה שהאדמה נפתחת מתחת לרגליים.

הדבר היחידי שאני יכולה להגיד לך- עוברים את זה והרבה הרבה יותר בקלות ממה שאת חושבת.

תחשבי על זה כצעד ענקי לקראת המטרה!

אל תפחדי

• היי,

אז אני קצת לפני הפריה ראשונה.

עברתי 10 הזרעות (!) מהן רק 3 עם הורמונים כי לא הייתי מוכנה לקחת הורמונים ודחיתי את הקץ. היום אני קצת מצטערת על זה שלא התקדמתי יותר מהר ובזבזתי זמן. אני אומרת שגם ככה אני מזריקה הורמונים אז לא עדיף כבר ללכת על תהליך שהסיכויים שלו גבוהים הרבה יותר? אני אישית איך שהרופא הציע הפריה ישר הסכמתי ואני כבר מתה להתחיל אפילו שיש כמובן מלא חששות.
    בכל אופן את והבעל צריכים לעשות הרבה בדיקות אז מציעה לך להתחיל כבר עכשיו אפילו אם תחליטי לעשות עוד הזרעה שכבר יהיה לך הכל מוכן ולא תצטרכי להמתין אם חלילה לא תצליחה עד אז.

בהצלחה
  • היי אפרסקית, אני נפגשת שבוע הבא עם הרופא, גם כן אחרי חודשים הפסקה, גם לי נראה שהוא ישלח אותו להפריות (עשינו 2 הזרעות סה"כ) אני גם מאוד מפחדת אבל מאמינה שהטיפול הזה יכול רק לעזור לנו ולקרב אותנו לביבי..
    שולחת לך חיבוק אוהב והרבה הרבה בהצלחה!!
    אני לא הייתי מחכה לעוד הזרעה..
  • בנות תודה רבה על העידוד

טלי- הרופא לא דיבר על עוד בדיקות.. לבקש ממנו כבר עכשיו?

שיר - שולחת לך חיבוק בחזרה ובהצלחה בפגישה.. תעדכני מה אמר..

שתדעו שהכי קשה לי מכל התהליך זה הנפשי..

אתן יודעות חייבת לשתף אתכן אני כזאת פרפקציוניסטית ,שאפתנית וטיפוס מאוד דומיננטי.. חברותית ומלאת שמחה ואהבה.. כל דבר שאי פעם נגעתי בו עשיתי על הצד הטוב ביותר ופתאום.. מתקשה בתחום כזה רגיש.. כזה טבעי...להביא ילד... אוףף.. הרגשי אשמה.. המחשבות של מה לא בסדר אצלי הכי הרבה מציקות לי.. אפילו אוכלות אותי מבפנים לאט לאט...

אני מנסה להיות חזקה ולהסתדר עם כל יום שבא באמת שאני מנסה.. אבל יש רגעים שאני פשוט זועקת לשמיים מרוב כאב..

לצערי יש לי רק את המקום הזה לשתף בכאב שלי..
    אפרסקית
  • הי אפרסקית,
    אני עברתי 2 הזרעות, ובמפגש עם הרופאה בשבוע שעבר היא כבר התחילה להכין את הקרקע להפריה.
    אני חושבת שאין פה החלטה נכונה. מה שעובד אצל אחרים לא בהכרח מתאים גם לך. אז תעשי לפי תחושת הבטן שלך, בין אם זה עוד הזרעה או הפריה או הפסקה. זה סך הכל הבדל של חודש. תחשבי על עתיד ותדמייני את עצמך עם ילד ביד - חודש יותר או חודש פחות זה לא הבדל גדול.
    אבל באותו זמן תתחילי לחקור יותר על הפריה. לפני שהתחלתי הזרקות נורא פחדתי. אבל כשאני בתוך זה, זה ממש לא נורא. אני חושבת שזה נכון להרבה דברים - ככל שאת מכירה יותר זה פחות מפחיד.
    אז תהיי חזקה.
  • היי מאמי

אני עברתי ל ivf אחרי הזרעה אחת בלבד...

אמרתי את זה כאן הרבה - השד לא נורא. זה רק השם המפוצץ והשוני ה"שלילי" היחידי הוא השאיב (שהיא לא נוראית בכלללללללל ועוברת מהר. וזה זמן לנוח )

תיראי את כל הצדדים החיוביים - הסיכויים עולים והדרך לבייבי תתקצר.

הכל יהיה בסדר אחריי פעם אחת כבר רואים שזה לא כלכך מפחיד ומלחיץ והכל בסדרררררררררר

בהצלחה אהובה, אנחנו כאן לכל שאלה או חיבוק!!

ליטלילי

• לשאלתך - הייתי מבקשת כבר עכשיו כי חלקן לוקח זמן עד שמקבלים תשובות.
    הרוב זה בדיקות דם לך ולבעלך כל מיני דברים כמו איידס, צהבת ועוד מחלות זיהומיות - בדיקת איידס לדעתי לוקחת הכי הרבה זמן, כמה שבועות אולי אפילו חודש.
    בדרך כלל דורשים גם בדיקת שד אצל כירורג שד - לפעמים לוקח מלא זמן עד לתור - אצלנו לפחות יש די עומס על התורים. הבדיקה עצמה היא בדיקת מישוש פשוטה ואם הרופא לא בטוח הוא שולח לאולטרסאונד - גם לזה יכול לקחת זמן עד שמקבלים תור. רוב בתי החולים דורשים את הבדיקה כי רוצים להיות מכוסים. הרופא שלי לא נתן לי לעשות ואחרי זה ביקשו ממני ונכנסתי ללחץ להספיק לעשות בזמן כדי לא לפספס חודש.
    בנוסף כמה שאני יודעת לפני הפריה מבקשים צילום רחם - אני מניחה שכבר עשית, כי בדרך כלל הרופא מבקש לפני שעושים הזרעות עם הומונים. אם כבר עשית אז לא צריך שוב, הם מסתמכים על הבדיקה שיש.
    בדיקות דם ושד מאוד פשוטות ולא פולשניות. זה לא יגרום לך שום נזק אם תעשי, אז אני הייתי עושה לכל מקרה כדי למנוע סחבת אחר כך.
    ועוד תקחי בחשבון שלפחות הרופא שלי (ואני יודעת שעוד רופאים אמרו ככה) אמר שאם עושים הזרעה עם הומונים אחר כך צריך חודש הפסקה לפני הפריה. אז לקחתי את זה כשיקול וויתרתי על הזרעה נוספת כדי לא לחכות אחר כך וגם הרגשתי שאני באופן אישי בהזרעות לא אצליח ולא רציתי סתם להעמיס הורמונים על הגוף.
    שיהיה בהצלחה, תבחרי מה שאת מרגישה בנוח איתו ואם את לא מרגישה מוכנה נפשית להפריה, חכי. גם לי לקח זמן להבשיל לזה, פשוט הרופא שלי אמר לי מראש שאם 3 הזרעות עם הורמונים לא יצליחו נילך להפריה אז היה לי זמן להתכונן נפשית.
  • תודה יקירות!
    לקחתי בחשבון כל מה שאמרתן כאן..

ליטלילי -הרופא אמר בדיוק מה שאמרת שהסיכויים עולים להרות בהפרייה. מקווה שאני אגיע ליום המיוחל של בטא יפה מהר..

טלי - יצרתי קשר עם בריאות האישה - צריכים לחזור אליי אני כבר אבקש את כל הבדיקות החסרות.. בעיקרון חסרות לי איידס צהבת וכל האחיות שלהן .
    שד אצל כירורג עשיתי גם אולטרסואנד שד עשיתי - ברוך השם הכל תקין.
    צילום רחם גם עשיתי ואת כל הבדיקות של לפני הזרעה.
    אפרסקית
  • היי,
    אני עברתי לivf אחרי 4 הזרעות.
    לפני חודש זו הייתה הפרייה ראשונה ואין לך מושג כמה חששתי ופחדתי וכמו שליטלי אמרה השד באמת לא כזה נורא.
    מקווה שבסבב הבא יתפוס.
    מחזיקה אצבעות בשבילך...שתיקלטי כבר בטיפול הראשון ומי יודע אולי עוד לפני.

הילי
  • אפרסקית זה עניין של הרגשה..
    לי היה חשוב לנסות קודם הזרעות. בפעם הראשונה נקלטתי בהזרעה רביעית..
    בפעם השנייה לקח יותר זמן. אם את צריכה יותר זמן תבקשי. תעשי עוד הזרעה שניים ככל שתצטרכי. הייתי מקשיבה רק לעצמי
  • הי אפרסקית,

אני מאמינה שכל אחת צריכה ללכת עם מה שהיא מרגישה , אין נכון ולא נכון.

אני גם חששתי כמוך. וכשסיימנו שלושה מחזורים של הזרעות והרופא דיבר איתנו על הפריות, אני אמרתי לו שאני לא מעוניינת. הוא אמר לי שגם ככה ביקשתי הפסקה בטיפולים, אז שניקח אותה, וניפגש איתו לשיחה, והוא יחשוב מה עוד אפשר לעשות...
    לפגישה איתו מעולם לא הגעתי, ועברתי המון עם הנפש שלי בשמונת החודשים שעברו מאז ועד שניגשתי להפריות.
    היום אני בסבב ראשון של הפריה, ממתינה לבדיקת בטא בעוד שבוע וקצת , ואת יודעת מה ? זה לא נעים אבל גם לא נורא . כמו שליטלי אמרה.

מה שכן הייתי ממליצה לך בחום לקבל תמיכה נפשית מעובדת סוציאלית או פסיכוטרפיסטית, דיקור או מה שזה לא יהיה .... זה הרבה יותר קל לעבור את זה ככה .

בהצלחה

תן לאהבה שלך להוביל אותך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה