סקר קטנטן... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז אני עוד בהתאוששות מהטראומה שעברתי, אבל לאט לאט מקווה שהכל יסתדר.

תגידו - לא ביצעתי בדיקות גנטיות...
    בגלל שאמרו לי שעובר שמפסיק להתפתח זה בגלל שהוא לא היה תקין, אני לחוצה מאוד!
    אתן עשיתן בדיקות גנטיות? כי הבנתי שמלא לא עושים וזאת לא בדיקה חובה וזה המלצה....
    קרה למישהי הפלה בעקבות עובר שהפסיק להתפתח ואז הריון תקין?
    וואי אני ממש בחרדות למרות ש 4 רופאים אמרו שזה לא קשור אליי ואל בעלי חלילנ וזה פשוט משהו בעובר השתבש....
19 תגובות
עמוד 1
  • מתוקה שלי , את יכולה להירגע ..... הכל בסדר ... באמת !

באמת אין קשר בין אחד לשני . קודם כל אם זה מלחיץ אותך את תמיד יכולה ללכת ולעשות את הבדיקות האלה...
    דבר שני יש לי חברה שנכנסה להריון, שהיה תקין לחלוטין, נולדה לה ילדה מדהימה ובריאה ברוך השם... היא מנסה להיכנס להריון נוסף כבר שנה , היא אחרי הפלה בחודש שישי כי היתה בעיה עם העוברית ...

וחברה נוספת, ניסתה להיכנס להריון ראשון, בשבוע 12 אמרו לה (בסקירה הראשונה) שזה לא תינוק אלא מוטציה , לא עלינו.... היא ביצעה הפסקת הריון . בפעם השניה שהיא נקלטה אני חושבת שזה נפל לבד ממש בהתחלה , בפעם השלישית היא הביאה ילד בריא לעולם. כל זה ללא כל התערבות רפואית. כשהילד היה בן שנה וקצת היא שוב הפסיקה לשמור וצ׳יקצ׳ק. נכנסה להריון שני תקין שהתסיים בלידה של תינוקת בריאה ...

תהיה רגועה . הכל בסדר !

תן לאהבה שלך להוביל אותך
  • אם זה מרגיע במשהו, אני עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות והכל יצא תקין וכידוע העובר שלי הפסיק להתפתח..
    אין קשר אחד לשני.. המון הריונות מסתיימים ככה וצריך להודות על כך שהגוף שלנו יודע לסיים הריונות לא תקינים..
    אני בטוחה שבקרוב מאוד נחבוק ילדים בריאים..

אוהבת!
  • היי, אני דווקא חושבת שבדיקות סקר לנשאות של מחלות התלויות במוצא הן חשובות מאוד.
    אני ובעלי אשכנזים עם שורשים מאותו אזור. עשינו את כל הבדיקות הגנטיות שקיימות אפילו מחוץ לקופ"ח + בדיקות לבעיה ספציפית שיש אצלי
    זו יכולה להיות הזדמנות מצוינת בשבילך כרגע לעשות. מה גם שהמחירים של הבדיקות האלה ירדו משמעותית בזמן אחרון
    נשיקות ו
  • לא התכוונתי חלילה שהבדיקות לא חשובות.
    כאמור גם אני עשיתי את כולן (גם אלה שלא בסל)
    אני פשוט אומרת שזו לא האינדיקציה לעובר תקין כרומוזומלית
  • אז זהו שאני ובעלי מעדות המזרח (אני עיראקית והוא פרסי) והבנתי שיש בדיקות ספציפיות לעדות המזרח וזה פחות קריטי מאשר עדות אשכנז...

אני כל הזמן בחרדות ועכשיו הבדיקה הזאת שמהדהדת לי בראש...
    אני די מפחדת לעשות אותה, פשוט רוצה להאמין שהכל בסדר והכל מאת ה' יתברך...

מה אתן אומרות?
    אני בתמימות חשבתי העיקר להיכנס להריון וזהו, כמה שזה לא ככה...צרעך להתפלל 9 חודשים מלאים....
  • לדעתי תעשי את הבדיקות..
  • היי
    לדעתי תעשי אבל שוב כמו שעדי אמרה אלה לא מחלות שגורמות לעובר אי תקינות במידה כזאת שהוא לא שורד אלא בדרך כלל מה שגורם להפלות אלה יותר בעיות כרומוזומליות ספונטניות ולא גנטיות
  • אני כשיתי בדיקות גנטיות יחד עם זאת לדעתי אין קשר בין הדברים,
  • רוב הבדיקות אם לא כולן נועדו לאתר אפשרות לעוברים לא בריאים שכן עשויים לשרוד ולהיוולד ילדים חולים, הבדיקות האלו כמעט ולא כוללות בעיות גנטיות שגורמות למות העובר.

כל הרעיון מאחורי בדדיקות הסקר זה למנוע לידה של ילד חולה, מחלות שגורמות למות עוד לפני הלידה לא מצריכות בדיקה בעיני הרפואה כי ממילא לא יקרה כאן מצב של לידת ילד חולה.

אני אישית עשיתי את כל בדיקות הסקר + בדיקת קריוטיפ לי ולבעלי - את הבדיקה נשלחנו לעשות אחרי 3 הריונות כימיים שנפלו לבד... הכל יצא תקין לחלוטין...

ישנן המון מוטציות שיכולות להתרחש בעובר באופן מיקרי אפילו ששני ההורים לא נשאים של מוטציה, וזה מה שקורה לרוב, ואז בפעם הבאה רוב הסיכויים שזה לא יקרה והכל יהיה בסדר.
  • לא תמיד יש קשר בין בעיה גנטית להפלה. זה יכול לנוע מהפרדת שליה בגלל סיבה מסויימת ועד לבעיה בקרישיות דם. ופרט לכך יש עוד אלף מחלות גנטיות שלא ניתן לגלות בכלל.
    אני עשיתי רק את הבדיקות הגנטיות הכי מומלצות שלי וזהו. לדעתי אין מה לעשות את שאר הבדיקות אלא אם כן יש הפלות חוזרות.
    אין לך מה לחשוב על מה עשית או לא עשית נכון. לפי סטטיסטיקה 1 מתוך 5 הריונות נגמרים בהפלה ולפעמים אפילו לא יודעים שהייתה הפלה.
  • אולגלית,
    הבדיקות שבודקים בבדיקות הגנטיות לא קשורות בכלל להפלות.. הן לא בדיקות כרומוזומליות אלא בדיקות שמחפשות נשאות של מחלות..
    והן לא הבדיקות שאותן עושים אחרי הפלות מרובות..

זו כמובן החלטה של כל זוג אילו בדיקות יעשו אבל המחשבה של "אם לא הפלתי כמה פעמים אז אין סיבה לעשות את הבדיקות" היא הכוונה לא נכונה..
  • עדי צודקת , אני גם עשיתי בדיקות גנטיות לפני הפריה , והם יצאו תקינות , הכוונה לבדיקת כרומוזומים , וקרישיות יתר , אם את קרישיות אפשר לעשות אחרי פעמיים של מקרה מצער , אז בדיקת כרומוזומים מאד יקרה , עושים אותה במימון מדינה רק אחרי 3 ואבל באופן פרטי היא עולה 1060 לכל אחד מבני זוג.

/]
  • עשיתי בדיקות גנטיות בהריון עם הגדול שלי שכבר בן 7.5 . 5 שנים מסיבות כאילו ואחרות לא ניסינו ( בעיות הבריאות שלי ). נקלטי מהר אבל היתה הפעלה עם כדורים בשבוע 9 אולי (לא היה דופק ) . אמרו להמתין חודשיים שלושה ולמרות הגיל אחרי 4 חדשים נקלטי שוב . כרגע קטנציק בן חוד וחצי . בריך השם בסדר גמור .
    http://www.holdthatpic.com/
  • אנחנו עשינו מה שהמליצו לא מעבר... עפ"י העדה.
    אגב לפני הטיפול הרופא גם שאל אותי אם עשיתי.. לדעתי זה חשוב ואין קשר להפלות.
  • פוקה התשובה הזו לא בשבילך כי פעם אחת לא מעידה על כלום. זו תגובה לתגובות אחרות שנכתבו פה. בדיקות גנטיות במקרים של הפלות חוזרות ועוד איך קשורות לבעיות כרומוזומליות. אצלנו גילו בעיה כרומוזומלית שהובילה להפלות חוזרות. אם העובר לא תקין ולצערי הסטטיסטיקה לרעתנו אזי העובר נופל... חס וחלילה לא טוענת שכך אצלך פוקה. פעם אחת לא מעידה על שום דבר. אני כותבת את זה לכל הבנות שמטעות כאן וטוענות שאין קשר להפלות חוזרות אז יש קשר ועוד איך. אל תטעו אנשים אחרים.
  • בתיה היקרה,
    ראשית אני מצטערת על המסע הקשה שלך..
    שנית, יש הבדל תהומי בין בעיות כרומוזומליות לבין בעיות גנטיות.
    בעיות כרומוזומליות (שבהחלט גורמות להפלות חוזרות) קשורות לבעיות בכמות או בתצורת הכרומוזומים בתאי העובר. דוגמה למחלה כרומוזומלית היא תסמונת דאון.
    מחלות גנטיות שנבדקות בסקר גנטי הן מחלות שעוברות בתורשה אך אינן קשורות לכרומוזומים. למשל, סיסטיק פיברוזיס או גושה. מחלות אלה, קשות ככל שיהיו, לרוב לא יגרמו להפלת עובר אלא להולדת ילד חולה לא עלינו.
    בהחלט אחרי הפלות חוזרות יש מקום וחובה לבצע בירור כרומוזומלי, אך אין לכך קשר לבדיקות הסקר הגנטי. אישה יכולה לא להיות נשאית של שום מחלה גנטית ולייצר עוברים עם בעיה כרומוזומלית ולהפך, להיות נשאית של מחלות גנטיות אך לייצר עוברים תקינים לחלוטין כרומוזומלית.
    בעיות גנטיות שגורמות להפלות קשורות למוטציות בגנים שגורמים לרוב לקרישיות יתר. גם זה לא קשור לסקר הגנטי שמבצעים לפני הפריות.
    מצרפת כאן לינק עם קצת הסברים
    http://genopedia.co.il/index.php/%D7%94%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%92%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%94%D7%9F

כולן כאן מדברות מניסיונן וכמובן שכוונתה של אף אחת היא להטעות..
  • את ממש לא צריכה להלחץ מזה!
    זה לא קשור לבדיקות הגנטיות - לצערנו זה דבר נפוץ....

לאמא שלי הייתה הפלה טבעית בהריון הראשון ועוד שניים בין לבין אבל הביאה בלי אף בעיה 5 ילדים לעולם. ממה שהבנתי זה בעיקר נפוץ בהריון ראשון בגלל שהגוף גם לא תמיד מוכן לזה - וזה הדרך של הטבע לעזור לנו.

כמה שזה קשה זה עדיף שזה מה שיהיה מאשר שיוולד חס וחלילה ילד לא בריא...

זה שהיית בהריון זה כבר התקדמות!! (:

מקווה שלא תדעי עוד מזה - ואל דאגה בקרוב הריון בריא, חזק ועם ילד יפייפה ובריא.

אגב - אני עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות (משהו כמו 14 בדיקות - והכל יצא תקין ב"ה, בדיעבד - אני לא חושבת שזה דבר חשוב כ"כ אלא אם כן יודעים על הסטוריה משפחתית במשהו ספציפי ורק במקרה כזה כדאי)
  • עדי את שוב צודקת לזה בדיוק מה שאני התכוונתי. ובתיה יקרה אף פה לא מטעה פה. אני דיברתי על בדיקת קריוטיפ שזאת בדיקה של כרומוזומים (ולא בדיקה גנטית) שאותה עשיתי באופן פרטי. ובדיקת קרישיות יתר .

/]
  • אוקיי, הבנתי למה התכוונתן. יש בדיקות גנטיות לילוי מחלות ספציפיות ויש בדיקת כרומוזומים. אבל פוקה שאלה לגבי העובר שהפסיק להתפתח ולא דווקא לגילוי מחלה אלא גנטיקה בתור גורם להפלות ולהפסקת התפתחות עובר. וזה כן קשור לכרומוזומים ולאו דווקא למחלות. לא משנה, העיקר שהבנו אחת א השנייה. ופוקה שוב זה לא אומר כלום!! לפעמים יש בעיה עם עובר ספציפי ואין קשר אלייך או לבעלך. מאחלת לך שבקרוב תחבקי ילד/ילדה או שניים.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה