הגשתי תלונה לפניות הציבור של קופת חולים כללית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מיכל שלום,
    שמי שירה ואני בהריון השלישי שלי, בשבוע 20.
    אני כותבת אלייך בסערת רגשות.
    אני בת 36, מנהלת במשרד רו"ח, אישה בריאה ופעילה. כמו-כן, מדובר בהריון ספונטני שמהלכו עד כה, תקין.

    פניתי לרופאת הנשים שלי על מנת לקבל אישור אשר קבוע בחוק שאמור להינתן על ידי רופא מומחה בגניקולוגיה ומיילדות, שאין מניעה רפואית שאעבוד שעות נוספות.
    להלן ציטוט הסעיף הרלוונטי בחוק:

    עבודה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית ועבודת לילה
    10. (א) עובדת שהיא בחודש החמישי להריונה תודיע על כך למעבידה, ומשעשתה כן, או משנודע על כך למעביד בדרך אחרת, לא יעבידנה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית מהחודש החמישי להריון ואילך, אף אם היה רשאי או הותר לעשות זאת על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א–1951; הוא הדין לגבי עבודת לילה, אם העובדת הודיעה למעבידה בכתב, כי אין היא מסכימה לעבוד עבודת לילה.
    (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), רשאי מעביד להעביד עובדת בהריון, בשעות נוספות או במנוחה השבועית, אם העובדת הסכימה לכך בכתב ומסרה למעבידה אישור רפואי של רופא מומחה ביילוד ובגינקולוגיה, כי אין מניעה להעבידה בשעות נוספות או במנוחה השבועית, ובכפוף לתנאי האישור.
    (ג) מעביד לא יעביד עובדת שילדה בעבודת לילה, או במנוחה השבועית אף אם היה רשאי או הותר לו לעשות זאת על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951, במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה, אלא אם כן הסכימה העובדת לכך בכתב; הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על סוגי מקומות עבודה שנקבעו בתקנות ועל שירותים, על מקומות, על עבודות ועל תפקידים, הכל לפי סעיף 2(ג).
    (ד) בסעיף זה, "עבודת לילה" – עבודה ששתי שעות ממנה, לפחות, הן בתחום השעות שבין 22:00 ובין 06:00.
    כאמור, ביום שלישי האחרון ביקשתי את האישור מהרופאה שלי - ד"ר דינבורסקי. היא לא הסכימה לספק לי את האישור בטענה שאינה בעלת מומחיות מתאימה לקבוע אם אני יכולה או לא יכולה לעשות שעות נוספות. ונתנה אישור שההריון תקין. אישור זה אינו מספק מבחינת דרישות החוק.

    היום ניגשתי למנהל המרפאה וביקשתי ממנו את האישור. גם הוא לא הסכים באותה טענה ונתן לי אשור דומה לזה שנתנה הרופאה. הוא ציין שאני צריכה ללכת לרופא תעסוקתי בתל-אביב (שם אני עובדת) ולקבל ממנו את האישור המתאים. מדובר בטרטור נוסף שאני צריכה לעבור שלא נדרש לפי האמור בחוק.

    ברצוני לציין מספר עובדות:
    1. הסעיף הרלוונטי בחוק המצויין לעיל מופיע גם באתר שלכם.
    2. בהריוני הקודם קיבלתי אישור לביצוע שעות נוספות מרופא אחר באותה מרפאה.
    3. בשנה האחרונה מספר לא קטן של נשים ממשרדי קיבלו אישור כאמור מרופא הנשים שלהן ללא בעיה מיוחדת. חלקן שייכות לקופ"ח כללית. מכך אני מסיקה שאין מדיניות אחידה בנושא.
    4. ברצוני לציין שאני מבינה את מטרת החוק שהיא למנוע מצב בו נשים בהריון מחוייבות על ידי מעסיקים לבצע שעות נוספות בניגוד לרצונן. יחד עם זאת, אני יכולה להבטיח שזה לא המצב במקרה שלי. כאמור אני מנהלת במשרד רו"ח. אף אחד לא מכריח אותי לבצע שעות נוספות. גם הוסבר לשני הרופאים שלא מדובר בכמות רבה של שעות. רק באפשרות שמצד אחד לא אהיה חייבת להספיק לעבוד בשעה מסויימת כאשר ברצוני לסיים משימות נוספות ומצד שני לא אשים את המשרד שלי בסכנה להפרת החוק אם אעבוד שעות נוספות. בנוסף, בגלל שהמשרד שומר חוק, אין לי אפילו אפשרות לדווח על שעות נוספות אם וכאשר יבוצעו ולכן ככל שאבצע, גם לא אקבל עליהן תשלום....

    בהתאם לכל האמור לעיל, אני מרגישה מטורטרת ובמצב של חוסר אונים גדול מול המערכת.
    מקווה שניתן יהיה להפיק עבורי את האישור המבוקש ללא צורך בטרטור נוסף.
3 תגובות
עמוד 1
  • את האמת פעם הראשונה שאני רואה את זה ואני עובדת גם במקום מסודר בבנק . עשיתי פעם בשבוע שעות נוסופות עד שבוע 32 להריון ואף אחד לא ביקש שום דבר . כנגד שבגלל הסוכרת קיבלתי המלצה מרופא מומחה על השמירה ישר נשלחתי הביתה , באלי לסדר ולהעביר את הדברים באופן מסודר כי זה היה ספונטני - מנהל ראשי ביקש שיסיים כמה שיותר מהר רק כדי שלא יעברו על החוק .
    מעקרות שלי עם רפאים הם מאוד דואגים מתלונות על רשלנות היא לכך הם לא יקחו אחראיות ויתנו לך אישור על שמם שמותר לך . הם לרוב תמיד יציינו עובדה שלשבל הזה הריון תקין וכו .
    http://www.holdthatpic.com/
  • הכל התחיל מבחורה אחת שעבדה במשרד וילדה מוקדם (תחילת תשיעי אם אני לא טועה) ותבעה את המשרד שילדה מוקדם משום שעבדה שעות נוספות.
    עכשיו כל עובדת שמגיעה לחודש 5, חייבת להביא את האישור הנדרש לפי החוק כדי שתוכל לעבוד שעות נוספות.
  • זה בדיוק הסיבה שגם רופאים לא רוצים לקחת אחראיות . יתנו אישור , יהיה בעיה תמיד תהיה משהי שתתבע גם אם לא יצא מזה כלום יהיה כאב ראש גדול . אצלי הבעיה היתה שסיכר היה עולה במצבי לחץ ובעבודה שלי תמיד יש לקחות מעצבנים . אני בדרך כלל לא מתעצבנת בכלל אלא גף כן היה מעלה לחץ דם וסוכר אז שלחו אותי לשמירה עם אינסולין ולא לקחו סיכוי כי חוששו שסטרס תוביל להרעלת הריון . המצחיק היה שלידה גרמה לסטרס וכבר אחרי לידה התפתחה רעלת הריון.
    http://www.holdthatpic.com/
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה