בנות בבקשה זקוקה מאד לעצות - - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות אני בבעיה , ומדובר בבן אדם יקר ללבי שזאת אמא שלי , שלא תבינו לא נכון מדובר באישה חרוצה עובדת מאד קשה גם בעבודה וגם בבית ,בשלנית מעולה , הבית שלה תמיד מבריק ומצוחצח , אבל כל חג פסח וראש השנה אני לא יודעת איך להתמודד איתה , אני ובעלי כבר כזוג כמעט 6 שנים ביחד נשואים כמעט 3 שנים ,זה פרק ב בחיים שלי אחרי הרבה סבל שעברתי בגיל צעיר , גירושים מכעורים מאבא של בן שלי ובכלל הרבה בלאגנים , אז ככה בהתחלה שאני ובעלי הנוכחי היינו חברים אז היינו עושים ערב חג אחד אצל הורים שלי וערב חג אצל הורים שלו (פעם זה ראש השנה אצל הורים שלי ואז לילה סדר אצל הורים שלו או להפך ) שתבינו הורים שלי חוגגים חגים לפי מסורת ,אם זה ברכות של חגים , אוכל בשפע ,ובכלל אוירה של חג (במיוחד שזה מדובר בחג פסח ) אמא שלי מכשירה את בית לקראת חג , הכל נקי וכשר , המקרר מוכשר ,שזה הפך הגמור מחמותי היא בקושי מנקה לקראת החג ,שלא לדבר על הכשרה של מטבח , וכמובן האוכל "לא טעים " ולא מגוון על שולחן , הם לא אוכלים חמץ אבל זה לא מה שאני רגילה בבית שלי , אז אני מאד אוהבת להיות בלילה סדר אצל הורים שלי , זה מה שהיה עד עכשיו ,ולפחות הייתי סופגת רק את ראש השנה אצל חמותי ש גם בחג הזה אין אצל חמותי הברקות , ושתבינו היא צריכה לארח רק אותי ואת בעלי , אח הגדול שלו גר רחוק ולא מגיע כל חג, אמא שלי גם צריכה רק לארח אותי ואת בעלי , אחותי הקטנה עושה חגים בדרך כלל עם חמותה ששם הכל לפי ספר שלא לדבר על כמות האוכל שהיא מכינה , טוב הם משפחה גדולה , בו שלי בדרך הולך בחג לאבא שלו , לפעמים עושה את חג איתנו , סליחה שיצא ארוך עכשיו אני מגיעה לנקודה מאד כואבת לי , השנה ראש השנה לא עשינו אצל אמא שלי , היא ביקשה במפורשות את זה ממני , אמרתי טוב בן אדם עייף נשחרר אותה מזה , שתבינו אמא שלי שזה מדובר אפילו באירוח של 4 אנשים מכינה אוכל לצבא שלם , הייתי אצל חמותי , חזרתי לא מרוצה ועם כאבי בטן . עכשיו אמרתי לעצמי את פסח אני רוצה להיות עם הורים שלי ואני לא נוסעת שעה נסיעה בשביל לסבול , אבל ככל שחג מתקרב היא שותקת ולא מזמינה אותנו , למה היא מעמידה אותי במצב כזה , היא יודעת שאני לא אוהבת את אוכל של חמותי ,שכקשה לי שם , אני צריכה לפרגן לחמותי על אירוח אם לב כבד , לחכות לסיום ארוחה . אחותי אומרת לי תביני אותה שאתם באים היא נכנסת ללחץ , רוצה לרצות את בעלך לבשל כמה שיותר אוכל , שהשולחן יהיה מלא והיא עושה את כל זה לבד אף אחד לא עוזר לה , אבא מכין את חרוסת , בזמנו אמרתי לה אמא אל תבשלי הרבה שאנחנו באים ,תקחי דוגמא מחמותי , היא אומרת לי אני לא כמוה , אם אני מארחת זה צריך להיות בצורה מכובדת ולא חפיפניקית . אז מה גם החג הזה אני צריכה לנסוע לחמותי , למה לא כואב לה עלי , שתבינו מבחינת חמותי אין לה בעיה שנגיע גם ככה היא לא עובדת קשה ועוד חמי מאד עוזר אפילו במעט שהיא עושה. מה אני עושה בנות ? אני מאד פגועה ממנה , היא לא אמרה את זה במפורשות לא להגיע אבל רמזה לאחותי שתעביר לי את מסר , מה לעשות בנות איך להסביר לה ? אולי להציע לה עזרה בבישולים ? ביקשתי ממנה כבר בעבר לא להכין הרבה.
11 תגובות
עמוד 1
  • למה שאת לא תפני לאמא שלך ותשאלי אותה מה קורה עם ערב החג?
    תשאלי אותה - את רוצה שנבוא אלייך או שאת מעדיפה לנוח ושנלך לחמתי?
    ויש לי הצעה נוספת, אולי לא תראי אותה בעין יפה.
    למה שלא תזמיני את ההורים שלך לחמתך ואז כולכם תהיו ביחד בחג?
    הרי את בעצמך אומרת שגם אצל חמתך אין הרבה אנשים כך שיהיה מקום גם להורים שלך...
  • אני גם בדעה שצריך לדבר..
    להתבאס בשקט אף פעם לא מוביל לפיתרון..
    אני הייתי מציעה 2 הצעות-
    או להציע לאמא שלך שתבואי יומיים לפני החג ותעזרי לה עם הבישולים וככה יהיה פחות לחץ.
    או שתזמיני אותה אלייך.. למה לא? אם כבר קשה לה לארח ואת רוצה להיות ביחד בחג זה נראה לי אחלה פיתרון.. אולי ימצא חן בעינה להיות המתארחת פעם אחת..
    בהצלחה וחג שמח!
  • משיח היקרה קודם כל תודה על תגובה ,אבל קודם כל היא לא תסכים לנסוע אליהם מאותן סיבות שכבר ציינתי , גם חמותי בעצמה צריכה להזמין אותם מרצונה ולא זה שאני מציבה לה עובדה , הכי כואב שלא היינו אצלה בראש השנה , אז מה גם בפסח אני לא אבוא ,
  • סופי היא אישה מאד עקשנית , היא אוהבת את חגים לעשות אצלה בבית , אני כבר חשבתי להציע לה עזרה, נראה אולי באמת זה אפתור את בלאגן שנוצר. תודה מאמי

/]
  • אני הייתי הולכת לעזור לה לנקות ולבשל או מזמינה את חמתי אליי ופוטרת את עצמי מהאכול (למרותש האוכל של חמתי מעולה טפו טפו טפו)

בהצלחה עם זה!
  • לפי דעתי דברי עם אמא שלך ונסי להקל עליה כמה שתוכלי :)
    תבקשי לעזור עם הבישולים,הסלטים
    ואולי אפילו עם הקניות....
    אני לא יודעת כמה קרובים אתם אליהם אבל אם את קרובה ויש אפשרות לגשת ולעזור אפילו בניקיונות זה הזמן :)
    קתבואי בגישה של שותפות של "עושים את החג יחד" ולא בגישה של "עזרה" כי זה יכול ליצור קצת אנטי.
    ובעיקר תדברי איתה עם המון אהבה וגעגוע כי בסך הכל זאת אמא שלך ואני בטוחה שאת אוהבת ודואגת לה יותר מהכל
  • סרושה אנחנו גרים 7 דקות הליכה אחד מהשני , לגבי ניקיונות היא לא סומכת על אף אחת , אבל לגבי בישולים אין לי בעיה לבשל איתה ביחד , קניות היא עושה עם אבא ביחד , ברור שאני אוהבת אותה פשוט כל הסיפור הזה עושה את הנזק ביחסים. טוב אני אדבר איתה , נראה אולי באמת זה אפתור את בעיה , שירוש היקרה כדי לנקות אצל חמותי צריך לפחות חודש מראש , שבוע אחת לא אספיק , זה לא קשור לפסח , ככה זה אצלה גם במשך כל שנה , הכי מצחיק יש לה מנקה שבאה פעם בחודש , אבל המנקה בדיוק כמו הבוסית ,
  • מרגול'ה מסכימה עם הבנות...
    הן נתנו עצות מעולות ואמא שלך נשמעת מקסימה.

בכל אופן טוב שפרקת

• תודה שירה היקרה , לא קל כשמדובר באנשים יקרים לנו.

/]
  • שולחת לך המון חיבוקים
    ומקווה שתהנו מאוד בחג,
    ואני מאוד מקווה שזה יהיה איפה שהלב שלך נורא רוצה שזה יהיה

• תודה רבה רחלי אני גם מקווה מאד לזה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה