חייבת לשתף בפחדים שלי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות .. אני לא פורקת ככה בדרך כלל אבל אני מרגישה חסרת אונים .
    מהבוקר לא הרגשתי טוב .. כאבים בכל הגוף , סחרחורת , הקאתי .. הרגשה כללית לא טובה בכלל .
    הייתי אצל הרופא נשים שלי ( אני בשבוע 22) הוא בדק לי לחץ דם שיחסית היה גבוה , העובר מתפתח היטב ובנוסף עבר על בדיקות דם שעשיתי לפני שבועיים - הכל תקין למעט זיהום קל בשתן שאני מרגישה שעבר לי יחסית .
    לאחרונה אני חשופה יותר לסכנות שקיימות בהריון , נשים שמתות לפני ובמהלך ( כמו הבחורה עם התאומים והיו עוד כמה רבות לפניה שזה בלתי נתפס לשמוע את זה )
    אני כל כך מפחדת מכל מה שאני מרגישה וכל מה שכואב לי וממה שאני ״סובלת״ ....
    אני מפחדת שחס וחלילה יקרה לי או לעובר שלי משהו ...
    אני חייבת חיזוק או עצה מכן איך להתמודד ?
    חייבת לציין שהיום הרגשתי רע מאוד האם זה סימפטומים נורמליים לשבוע שלי ? קוצר נשימה קל , סחרחורת , כאבים סביב הבטן ?
    תודה לכל מי שקראה עד הסוף .. אבל המחשבות והפחדים חזקים ממני , נהייתי יותר חרדתית :(
6 תגובות
עמוד 1
  • היי מותק.
    דבר ראשון

• היי ליהוש,
    ממש נגעת לליבי. אני חושבת שכל מה שאת מרגישה הוא כל כך לגיטימי- איך לא? לא רק ששומעים מלא סיפורים וכמובן מתקיים "אפקט הבולטות"- אנחנו נוטים לזכור ולשים לב לסיפורים הקיצוניים ופחות מתייחסים לסיפורים על אינספור הלידות הבריאות, התקינות והמאושרות. אם תעשי בדיקה עם עצמך, הרי שמייד תראי שהסטטיסטיקה היא אחרת לגמרי והרי יש מסביבך המון נשים שילדו ללא סיבוכים ובאושר.
    אבל זו רק הסטטיסטיקה ובסוף אנחנו לא יצורים רציונליים..
    אני חושבת שקודם כל את במקום הנכון כדי לעשות נורמליזציה לתחושות שלך ולחלוק אותן פה עם בנות שמבינות. ודבר שני, אני חושבת שכדאי לך לזכור שיש לך המון השפעה על איך יהיה ההיריון שלך- אם תחשבי חיובי, תהיי רגועה, כך גם יהיה הגוף שלך וכמובן התינוק. אם תהיי עירנית למקומות בהם משהו מרגיש לך לא טוב ותדעי לפנות לרופא- הרי שתהיי אחראית לבריאות שלך ותגבירי את הסיכויים לזהות בזמן בעיה אם היא בכלל קיימת.
    בסוף אני חושבת שהלחץ והחרדה הם מנגנונים הישרדותיים מצוינים שיש לנו, רק צריך לשמור על הפרופורציות..

חפרתי.
    מקווה שעזר במשהו...
  • בנות - תודה רבה על החיזוקים זה באמת מנחם ועוזר ,
    זה הריון ראשון שלי ובעלי הוא מקסים ותומך ואני יכולה להבין אותו שלפעמים אין מה לומר כי זו סיטואציה חדשה בשבילו ומה שכן הוא גם חסר נסיון כמוני .
    לדעתי אני צריכה לנטרל את עצמי מחדשות או סיפורים על מקרים נוראיים וככה זה פחות ישתלט על המחשבות שלי .
    מחשבה יוצרת מציאות - מקווה שאני אפנים את זה עוד יותר .
    תודה רבה על התמיכה - מעריכה אתכן על הסבלנות להגיב
  • אני מאוד מזדהה עם המחשבות שלך אבל אין מה לדאוג
    אחוז ההריונות והלידות התקין הוא גבוה וכל מה שאת מרגישה הוא לגיטימי ונורמלי לחלוטין
    (בעיקר אם את בלחץ ופחדים)
    הימנעי מסיפורי זוועות זה לא עושה טוב לאף אחת
    גם לא לנשים לא בהריון
    ובעיקר אל תפחדי לשתף את הבן זוג כדי שידע מה את עוברת וידע לתמוך :)

• ליהוש...מבינה אותך גם לי היום את הפחדים האלה של למות בלידה או כל דבר ואפילו הקטן ביותר...כמו פתיחה של שתי אצבעות...אבל ככל שתשמעי פחות זה יהיה רק יותר טוב לך.
    תשתפי את בעלך והקרובים אלייך...אני הייתי מתקשרת לאבא באמצע הלילה ובוכה...וכמובן לפרוק פה ולשתף כולן פה מקסימות...
    מישהי רשמה פה פעם מחשבה יוצרת מציאות
    תנסי לחשוב על הדברים החיובים ועל החוויה שבהריון ובלידה!

בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה