אני חדשה ולחוצה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,

אני חדשה בפורום ולכן אספר סיפור קצת ארוך על מצבי, מתנצלת מראש על האורך אבל בבקשה סבלנות:
    אני הייתי 11 שנים עם גלולות והפסקתי לפני כשלושה וחצי חודשים כדי להכנס להריון. ידעתי שיקח זמן לגוף לחזור לעצמו אבל לא היה לי ברור למה לצפות כי אני בקושי זוכרת את עצמי ללא גלולות. רק זוכרת שהיה לי מחזור, לא מדויק כמו שעון אבל בסה׳׳כ בסדר. עכשיו לא הייתה לי וסת שלושה חודשים ורק בשבוע שעבר היו לי כמה ימים של הפרשות חומות צמיגות אבל לא דם טרי.

הלכתי לרופאת נשים וככל הנראה נפלתי על מישהי ממש מלחיצה ולא אכפתית. היא אמרה לי לעשות פרופיל הורמונלי ואולטרסאונד אבל לא ציינה שצריך לבצע ביום השלישי לוסת ( מקריאה בפורום אני מבינה שזה הזמן שניתן לבדוק שחלות פוליציסטיות). כשחזרתי אליה קיבלי נזיפה חמורה על מדוע מיהרתי לבצע את הבדיקות ומרשם לגלולות למניעת לארבעה הריון לארבעה חודשים כדי להסדיר וסת!
    היא ממש לא הסבירה לי כלום ואני לא מבינה האם המצב תקין או לא. מה שהיה זה פרופיל הורמונלי שמתאים לשלב לוטאלי, שחלה אחת עם זקיק אחד בקוטר 15 מ״מ ושחלה שניה על מספר רב של זקיקים קטנים (פוליציסטיות???)
    לא הבנתי בשביל מה גלולות אם אני מנסה להכנס להריון למען השם!
    בקיצור חזרתי מאוד מתוסכלת ממנה.
    האם מישהי עברה משהו דומה?
    אני מבינה שזה אישי אבל כמה זמן לקח לכן עד שהוסת הסתדרה אחרי שימוש ממושך בגלולות?
    מתי כדאי לפנות לרופא אם המצב ממשיך?
8 תגובות
עמוד 1
  • היי

תראי, לא עברתי משהו דומה אבל דעתי ממה שאני יודעת ומשהייה פה בפורום, ברגע שמפסיקים גלולות הגוף ישר אמור לחזור לעצמו.

לגביי הרופאה הזאת, הייתי מחליפה אותה מהר ככל שאפשר. בתהליך כזה הדבר הכי חשוב זה אנשי מקצוע שאת סומכת עליהם ושירגיעו אותך ולא להיפך.

תקבעי תור לרופא אחר, תסבירי את המצב, תקבלי חוות דעת והנחיות..

ותשתדלי להשאר רגועה ולנשום עמוק למרות שזה קשה במצב כזה

המון המון בהצלחה...

ליטלילי

• היי

תראי, לא עברתי משהו דומה אבל דעתי ממה שאני יודעת ומשהייה פה בפורום, ברגע שמפסיקים גלולות הגוף ישר אמור לחזור לעצמו.

לגביי הרופאה הזאת, הייתי מחליפה אותה מהר ככל שאפשר. בתהליך כזה הדבר הכי חשוב זה אנשי מקצוע שאת סומכת עליהם ושירגיעו אותך ולא להיפך.

תקבעי תור לרופא אחר, תסבירי את המצב, תקבלי חוות דעת והנחיות..

ותשתדלי להשאר רגועה ולנשום עמוק למרות שזה קשה במצב כזה

המון המון בהצלחה...

ליטלילי

• אצל כל אחת הגוף מגיב אחת לכל דבר ואני מכירה בחורה שיש נקלטה בחודש הראשון אחרי שהפסיקה גלולות ואחרת לקח לה כמה חודשים.
    חשבו שתיהי רגועה ותכחי קצל אל תיכנסי סתם ללחצים ופחדים בגלל הרופאה הזאת
    תני לגוף שלך קצת זמן אל תשכחי שגם הלחץ שלך משבש את הגוף לחזור לתלם.
    בהצלחה

בשורות טובות :))
  • תודה רבה לתשובות המרגיעות.
    החלטתי לא לקחת גלולות ולחכות קצת. אם שוב לא תהייה לי וסת במשך זמן רב אלך לרופא. בינתיים ממש לא בא לי לראות רופאים יותר. היום עשיתי בדיקת ביוץ ויצא פס ורוד חלש אך בהחלט נראה. בשבילי זה כבר סימן מעודד כי בפעמים הקודמות לא ראיתי בכלל נוכחות פס.

האם מישהי יכולה להגיד לי מתי נראה פס חלש ומתי העדר פס? או שכל עוד אין ביוץ הפס חלש ובביוץ הוא חזק?

תודה וחג שמח!!!
  • היי חמודה :) אני יכולה ממש להבין למה את לחוצה , כי הלחיצו אותך !! ראשית הכי חושב כרגע שתעברי מהרופאה הזאת ואל תראי ואתה בחיים . לכי לרופא אדיב ונעים כי ברגע שצגנסי להריון את תרצי מישהו נעים לידך ולא איזה פוצה הזויה.
    שנית, אני לא לקחתי גלולות אך פעם ואני יכולה להדיג לך שהייתה לי תקופה ארוכה זבה הזמן בין מחזור למחזור היה מאוד ארוך הדיע פעם אחת כמעט עד 56 יום ... מפה לדם באמת שלחו אותי לפרופיל הורמונאלי וברוך השם הכל היה סדר. עכשיו תקשיבי לי ברור למה לא הגיע המחזור, הייתי בתקופה לחוצה ופסיכיייתתתת בחיי ברגע שהיא נגמרה , המחזור חזר להיות נורמאלי. אז ככה תבחני את המקור הלחץ בחייך אם יש כזה תתחילי לאט לאט להוריד אותו מעלייך כי בארור לשתינו שזה לא לעניין :)
    בכל מקרה אני עשיתי בדיקות ביוץ , ולא עניין אותי המחיר בגלל, החל מהיום האחרון של הוסת . עד שגיליתי את הפסים המיוחלים ככה כל פעם :) ואז המון סקס !!!
    תהיי שמחה את במסע נפלא כרגע, תורידי מעצמך גורמים פסיכים ומלחיצים זאת לא התקופה להתמודד איתם , הבצלחה יקירה

Lironle
  • תודה לירון,

אני אכן בתקופה לחוצה אבל לא יהיה לה סוף בכמה שנים בקרובות, כך שכדאי שאלמד לחיות עם זה ופשוט למצא זמנים להרגע. עצם הענין שהרגשתי סוף-סוף מוכנה להריון ויצאתי למסע הזה ועכשיו זה לא הולך חלק מוסיף לחץ כשלעצמו.

אני אשמח לתשובה לגבי עוצמות הפסים של בדיקת הביוץ. האם הפסים הינם בלתי נראים מיד לאחר הוסת, לאחר מכן חלשים לקראת ביוץ ובביוץ עצמו חזקים וגם דואכים באותה מידה או שתמיד ישנם פסים חלשים (ז"א לא קיים מצב של העדר פס חלש) ורק בביוץ פס חזק ?
  • אוקיי אז ככה:-) בימים אחרי המחזור כמובן שהסטריפ הראה רק קו אחד חזק, זהו קו הביקורת. ואז בסביבות הביוץ הקו השני, זה שאמור להראות אם יש ביוץ, מתכהה לאט לאט. עד שאת יכולה להבחין בו בבירור:-) אני חושבת שמהרגע שאת מתחילה לראות את הקו הזה תתחילו לעבוד . יש כאלו שאומרים יום כן יום לא בגלל איכות הזרע...תלוי בך מה שבא לכם:-) תקיימו יחסי מין גם אחרי שנצפה הקו הברור. אומרים שהביוץ מתרחש עד 48 שעות מהופעתו , אז פשוט לעשות הרבה סקס. ואחרי הסקס לשכב במיטה לפחות 10 דקות עם רגליים צמודות:-) בהצלחה ממוש !

Lironle
  • אוקיי אז ככה:-) בימים אחרי המחזור כמובן שהסטריפ הראה רק קו אחד חזק, זהו קו הביקורת. ואז בסביבות הביוץ הקו השני, זה שאמור להראות אם יש ביוץ, מתכהה לאט לאט. עד שאת יכולה להבחין בו בבירור:-) אני חושבת שמהרגע שאת מתחילה לראות את הקו הזה תתחילו לעבוד . יש כאלו שאומרים יום כן יום לא בגלל איכות הזרע...תלוי בך מה שבא לכם:-) תקיימו יחסי מין גם אחרי שנצפה הקו הברור. אומרים שהביוץ מתרחש עד 48 שעות מהופעתו , אז פשוט לעשות הרבה סקס. ואחרי הסקס לשכב במיטה לפחות 10 דקות עם רגליים צמודות:-) בהצלחה ממוש !

Lironle
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה