סקירה מוקדמת או מאוחרת? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות, שאלה לי אליכן,
    מאחר ובכללית מקבלים החזר רק על אחת מהן, מה עדיף- מוקדמת או מאוחרת, או שכן כדאי להשקיע את הכסף ולעשות את שתיהן?

הבנתי פשוט שבסקירה המוקדמת קורים מקרים שחושדים במשהו שמתגלה כטעות בסקירה המאוחרת, האם כדאי לוותר על המוקדמת?
12 תגובות
עמוד 1
  • אני עשיתי את שתיהן.
    ובדיוק כמו שאמרת בסקירה המוקדמת - אצלי התגלה איזשהו ממצא שלא הניח לי למשך חודשיים
    עד הסקירה המורחבת ובסקירה המכוונת הכל התגלה כבסדר.
    אבל עם כל מה שהיה אני אישית לא הייתי מוותרת והייתי עושה את שתיהן.
    אבל כמובן זוהי דעתי האישית.
    מה שתחליטי שיהיה בהצלחה והמשך היריון תקין ובריא

• איני יודעת בדיוק איך זה בארץ מבחינת הבדיקות
    כי כאן עשו לי א"ס פעם בחודש אצל הרופא
    אבל אם צריך להחליט בין מוקדם למאוחר אז
    אם חס וחלילה חס ושלום יש משהו
    אז נראה לי שעדיף לדעת בסקירה מוקדמת
    לדעת מוקדם ולקבל החלטות בהתאם

שיהיה בהצלחה ועם המון בריאות אמן
  • לא לזו ולא לזו
    וזה לא מוקדמת ומאוחרת אלא רגילה ומורחבת.
    המורחבת עולה 1400 והרגילה עולה 142
    אם את לוקחת החזר על המורחבת השניה תעלה לך כמו חצי מחיר מהסיבה הפשוטה שהיא מסובסדת. אם תבקשי החזר על המורחבת, הרגילה לא תהיה מסובסדת...
    במקרה שלי, עשיתי את הראשונה כמורחבת כי היה לנו חשש להדבקות ברובלה בשליש הראשון. את השניה הוא גם עשה כמורחבת עם תשלום של רגילה...

• אני גם בכללית ועשיתי את שתיהן
    סקירה מוקדמת אצל פרופסור ועלתה לי דרך הכללית 300
    וסקירה מאוחרת אצל פרופסור אחר ודרך הכללית עלתה לי 150

אני מציעה לך לעשות את שתיהן
  • ממש יקר אצלכם בכללית.

אני בלאומית עשיתי את 2 הסקירות ובכל אחת שילמתי 250₪.

אני בכל אופן ממליצה את שתיהן.
    בראשונה אפשר לזהות דברים ואפשר גם לא , שאז אם לא עלינו יש
    משהו ועדדיין איאפשר לראות בראשונה אז רואים בשנייה.

יש דברים שמזהים בראשונה ויש שמזהים בשנייה.

שיהיה בהצלחה

• אני גם עשיתי את שתיהן..
    את הראשונה אצל מומחה, והיתה השתתפות אז שילמתי 40 או 80 לא זוכרת..
    השניה עשיתי במרפאה של הכללית אז שילמתי כמו אולטרסאונד רגיל
    בשניה הייתי אחרי תשובות של מי שפיר אז לא היה לי קריטי מי יעשה..

לא הייתי מוותרת על אף אחת..
    בהצלחה!!!!
  • ממה שאני זוכרת לאם יש פלטינום כללית משלמת רק 57 שקלים לסקירה מוקדמת (לרופאים שבהסדר עם כללית ) אוראל שילמת 300 אחרי החזר ?

/]
  • לא החזר
    זה פרופסור שיש לו הסדר עם הכללית וזה מה שהוא לוקח
  • אהה טוב.
  • תודה בנות על המענה,
    השיקולים שלי הם מבחינת כדאות- אם סקירת המערכות המוקדמת היא כדאית, מראה תמונה ברורה ומדויקת לגבי המומים, אני מוכנה להשקיע את הכסף הנדרש לכך. העניין הוא שיש בבדיקה הזאת יותר אי דיוקים מדיוקים, ואם היא היתה ניתנת יחד עם המאוחרת-מורחבת, הייתי לוקחת, כי אז לא היה מפריע לי.
    מברור שערכתי, אני זכאית רק לסקירה אחת בסבסוד הקופה והשניה במחיר מלא שמתחיל ב1000 שח(יש לי את המושלם).
    מאחר והרופאה שלי אמרה שהמאוחרת-מורחבת יותר חשובה, כי היא מדויקת יותר ואותה חשוב לעשות, אני כנראה אעשה אותה. חוץ מיזה שאם חשוב לאתר מומים- בשקיפות עורפית יחד עם בדיקת הדם, מקבלים תמונה טובה אם יש צורך לנקוט בצעדים נוספים (למרות ש-טפו טפו טפו- לי ולבעלי אין רקע משפחתי של מומים, והבדיקות הגנטיות שעשיתי שללו נטייה גנטית לכך).

אני עדיין עושה סקירה טלפונית של רופאים לשתי הסקירות, ואם אתן מכירות בין חיפה לחדרה רופאים שמקבלים במחירים שפויים.
    מורן- את עשית אצל פרופ' מחיפה?

מירי באמת יקרנים בכללית :(
  • לא מאמי אני מב"ש
  • אני גם עושה את שתיהן (אצלי שתיהן מסובסדות כי אני בצבא), האמת הרופא שלי בכלל לא אמר לי שאני יכולה לוותר על אחת מהן. ואני מאוד סומכת עליו, הוא מצד אחד מאוד רציני ומצד שני לא נגרר לכל מיני בדיקות מוגזמות ומיותרות ומשרה עליי המון רוגע. לי אישית האיזון הזה הוא בדיוק מה שאני צריכה.
    אז אני כן ממליצה לעשות את שתיהן, אבל לוותר על בדיקות מטורפות שהן בתשלום של אלפי שקלים.

בכל מקרה- מחזיקה לכולנו אצבעות שהבייביז יצאו בריאים ושלמים כך או כך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה