האם כדאי לשתף את המקורבים בתהליך הטיפולים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    כידוע לכמה מכן, עברתי 4 הזרעות שלא צלחו,ולאחר מכן עברתי לivf icsi . טיפול ראשון לא צלח, טיפול שני עובר אחד בלסטוציסט קפוא... ב24/04 צריכה לעשות בדיקת בטא.
    אני מאוד מתקה לספר למשפחה על הטיפולים שאני עוברת. אולי מהסיבה שמאוד קשה לי שמרחמים עליי, ואני לא רוצה ליצור סיטואציה כזאת. חוץ ממני ומבעלי אף אחד לא יודע על הטיפול. האם אתן משתפות את המשפחה או חברות בתהליך? או שכמוני בשושו ודיסקרטיות? ומה לדעתכן מומלץ?

Mali
9 תגובות
עמוד 1
  • החברות הקרובות שלי יודעות, ובעלי משפחה לא יודעת, אני מכדיפה את זה ככה, ככה עשיתי גם עם בני הראשון שנקלט בהזרעה וסיפרתי לכולם רק לאחר סקירת מערכות.
    זה תהליך מסובך ולא קל ואני לא רוצה לערב בו גם את המשפחה שלי שגם הם ידאגו ויתקשרו וישגעו אותי.וזה עוד אנשים שאצטרך לספר להם אם משהו ישתבשב בדרך, לי קשה עם זה.
  • היי,
    אני סיפרתי למשפחה הקרובה גם שלי וגם של בעלי,
    לחברה קרובה ולמנהלת שלי
    אני מרגישה שאני צריכה יותר את החיבוק של המשפחה וההבנה
    אני לא מרגשיה שמרחמים עלי או משהו דומה
    אבל זה מאוד אישי ושונה מאחת לאחת
    תעשי מה שאת מרגישה לנכון
    ותספרי לאנשים שאת יודעת שיתנו לך כוח ברגעי משבר

שיהיה המון בהצלחה
  • אנחנוי סיפרנו למשפחות וסיפרתי גם לחברות קרובות - כל מי שהרגשתי איתו בנוח מספיק לספר דבר כזה. משום כיוון לא הרגשתי רחמים. רק עזרה וחיבוקים כשצריך.
    זה די תלוי באופי האנשים.....

זה כמו לספר על הריון לדעתי. אם זה אנשים שתרגישי בנוח לומר להם שעוד טיפול נכשל אלו גם אנשים שאם יקרה חס ושלום משהו להריון את תוכלי לספר להם בלי לחשוש או לפחד מתגובות או רחמים...
    ובאמת אלו שידעו יל הטיפולים אצלי גם יודעים עכשיו על ההריון המאוד צעיר יחסית.

אני גם מטבעי אדם שמעדיף לשתף ולהגיד מלשמור בבטן.
    העדפתי שידעו ויניחו לי עם השאלות של - מתי אחתכם? ו- נו אתם לא רוצים ילדים??

זו החלטה שלך לפי ההרגשה.. אם לספר ןלמי זה די אינדיוידואלי מאחת לטחת ומאיך שהיא גם לוקחת את הטיפולים.....

בהצלחה בכל החלטה (:
    וכמובן בטיפוליםםםםם

ליטלילי

• היי בנות, אתן מדהימות:)) אני אמרץי שיש לי תור לרופא פטריות בעוד חודשיים, אז אם עד אז זה לא יצליח, אצטרך לספר על התהליך:)

Mali
  • אני העדפתי כרגע לא לספר יותר מידי...
    סיפרנו רק לאמא שלי ולאחותי.
  • הי מלי ,

זה מאוד אינדיווידואלי , כל אחת עם האופי שלה, מבנה הרגשות שלה , וגם אופי המשפחה ...

אני החלטתי לא לספר, מי שיודע זה אחת החברות שלי, אחד הבוסים ובחורה אחת מהעבודה . הבוס יודע רק כי אני כבר חייבת את התמיכה שלו וההבנה שלו עם איחורים בבוקר וימי חופש באמצע התהליך . מאותה סיבה סיפרתי לבחורה מהעבודה , כי היא מגבה אותי כשאני לא יכולה להגיע . והחברה שלי פשוט .... יצא שסיפרתי לה שאנחנו מנסים ומפה לשם יצא שסיפרתי לה גם על הטיפולים ... וגם היא עוזרת לנו, במקרים שבהם אנחנו צריכים ללכת באמצע הלילה , היא באה לשמור לנו על הילד.
    המשפחות לא יודעות ... המשפחה שלי מגוננת עלי יותר מידי, וזה מחליש את היכולת שלי להתמודד. וגם למה לגרום להם לדאגות ? אני מרגישה שיהיה לי קשה עם המבטים והשאלות , וכל ההסתובבות סביבי .... עדיף לבד. זה גם מחזק לנו מאוד את הזוגיות ....

ובאמת יש תחושה שאם נספר אז ירחמו עלינו, אבל למען האמת, מי שסיפרנו לו הביע המון אמפתיה וחיבק אותנו, ותמך ... וממש, אבל ממש לא ריחם. מה שכן, הם כן מבקשים לדעת מה קורה ....ואם הרבה אנשים יודעים זה יכול לגרום לאי נוחות ... לדעתי ...

תן לאהבה שלך להוביל אותך
  • היי,אחרי שסיפרתי למשפחה על הטיפול הראשון החלטנו לא להמשיך לשתף.. יש המון חיובי בשיתוף ובתמיכה שמקבלים כשהסובבים יודעים.. אבל כשמקבלים תשובה שלילית אין את הכח לשתף ולנסות לשחק אותה חזקה ולא נשברת כדי לעזור למשפחה להתמודד... כאילו שהקושי לא קשור אליי. אז עדיף לחוות אתזה עם בן הזוג בלבד..
  • היי,אחרי שסיפרתי למשפחה על הטיפול הראשון החלטנו לא להמשיך לשתף.. יש המון חיובי בשיתוף ובתמיכה שמקבלים כשהסובבים יודעים.. אבל כשמקבלים תשובה שלילית אין את הכח לשתף ולנסות לשחק אותה חזקה ולא נשברת כדי לעזור למשפחה להתמודד... כאילו שהקושי לא קשור אליי. אז עדיף לחוות אתזה עם בן הזוג בלבד..
  • היייי מלי אני סיפרתי לאחותי ולאמא שלי ובעלי סיפר להורים שלו.. בעיית הפוריות שלנו היא של בעלי והוא רצה לשתף את ההורים שלו רק בקטע שאנחנו מטופלים אצל רופא פוריות בלי יותר מידי הרחבה בנושא... בצד המשפחתי שלי אני מספרת לאמא שלי ןאחותי ורק שואבת מהם כוחות אין פה שום צד שמרחם רק מרים אותי ומחזק... זה באמת אינדיווידואלי מאחת לאחת השאלה מה את מרגישה ועם את פתוחה זה פשוט יוצא לבד.. אהההה ויש לי עוד חברה ממש טובה שגם עוברת טיפולים עכשיו אז אנחנו מעבירות חוויות בינינו...

לילוש
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה