גרד בבטן ומשקל בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    בת 29, אני בשבוע 27+1 (נוטלת חמישה כדורי יוטירוקס בשבוע 50 מקג לבלוטת התריס, ברזל, חומצה פולית, 12B ואומגה 3), רציתי לשאול שתי שאלות:
    1. בשבוע האחרון אני שמה לב כי לעתים יש לי מן גירוד ברום הבטן במרכז (למטה מבית החזה מעל הבטן) שנוטה לעתים ימינה, ובלילות האחרונים אם אני ישנה הרבה זמן או נשענת על צד שמאל לעתים יש מן תחושת צריבה קלה או כאב ברום הבטן בצד ימין, ואין לי איזו פריחה על הגוף. האם זה נורמלי או ממה יכול לנבוע?
    2. אני נשקלת כל שבוע בבית ביום קבוע, ולפני כשבועיים עליתי קילו ומאה גרם, ובשבוע שלאחר מכן ירדתי 100 גרם (ובשבוע של הירידה נשקלתי באמצעו והמשקל הראה כי עליתי בחצי שבוע חצי קילו אך בסיום אותו שבוע הורדתי אותו כי ירדתי בסה"כ 100 גרם), כעת נשקלתי לאחר יומיים של הירידה הקלה במשקל וירדתי עוד 200 גרם. האם תנודות כאלו במשקל הגיוניות לשליש אחרון כי הבנתי שדווקא זה השליש שצריך להעלות יותר? (התחלתי את ההריון במשקל 58, הורדתי 2.5 קילו בגלל הבחילות בשליש הראשון ומהירידה העליתי עד עכשיו בעצם 5 קילו בערך כך שכעת אני 60.4 - סקירת מערכות שבוצעה ב22+6 הייתה תקינה גם מבחינת משקל העובר ע"פ הרופא).
    בברכה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. יש סיבות שונות לגרד בהריון, חלקן חסרות משמעות ואחרות לא
    צריך לעשות בדיקות דם לתפקודי כבד בשלב ראשון, ולהבדק על ידי הרופא שלך

2. זה תקין, אך דורש המשך מעקב אחר המשקל בכדי לוודא כי הירידה במשקל לא
    ממשיכה או מחמירה

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה