עבודה חדשה והריון.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • גיליתי שאנני בהריון לאחר שעברתי ראיונות עבודה .... אבל רק שלשום היה היום הראשון שלי בעבודה ואני כבר נכנסתי לשבוע 8....
    זו עבודה חדשה, שחשובה לי מאוד!!!
    תוך חודש יהיה עלי להודיע למעסיקים שלי על פשר ההריון .. מיותר לציין כי מעכשיו כבר רואים עליי את ההריון ... החזה נפוח ויש בליטה קטנה בבטן... למרות זאת אני מצליחה להסתיר , אבל אולי זה יחזיק מעמד לעוד חודש.

מה אתן אומרות? איך עלי להתכונן לרגע הזה? איך להודיע? אני ממש חוששת מהרגע הזה , כי זה באמת לא נעים לי להיכנס לעבודה חדשה ( שהיו עליה הרבה מתמודדים) ואז אחרי חודש- חודש וחצי אני אומרת... " אתם שומעים בעוד חצי שנה אני יוצאת לחופשת לידה "..

אשמח לעצות
    תודה
6 תגובות
עמוד 1
  • את לא אומרת למנהל שלך - אתה שומע, בעוד חצי שנה אני יוצאת לחופשת לידה
    את אומרת לו, אני בהריון.
    אם את רוצה לצאת בסדר, או שהוא ישאל (למרות שאסור לו על פי חוק) את יכולה לאמר שגילית את ההריון לאחר שהתקבלת לעבודה

אני מעתיקה לך מאתר http://horim.allmag.co.il/page/18173
    "לפי חוק עבודת נשים, אישה הרה אינה מחויבת להודיע על הריונה בשום שלב והדבר אינו נחשב לחוסר הגינות כלפי מקום העבודה. עם זאת, עובדת בחודש החמישי להריונה המועסקת בשעות נוספות או בעבודת לילה חייבת ליידע את המעסיק. משעשתה כן, לא ניתן להעסיקה שעות נוספות, אלא אם היא רוצה בכך ובכפוף לאישור רפואי המאפשר זאת."
    "בראיון עבודה: מועמדת בראיון עבודה אינה חייבת לציין שהיא בהריון או מתכננת להיכנס להריון, בהתאם לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה וחוק שוויון זכויות האישה. אי הודעה לא נחשב כחוסר תום לב."

ובניגוד מוחלט למה שרשום למעלה - נהוג לספר למעסיק על ההריון כשאת מגיע לחודש שלישי ולא יאוחר מחודש רביעי.

בהצלחה
  • בהצלחה
  • אני התחלתי עבודה חדשה כשנכנסתי לשבוע 13, מאוד מאוד חששתי לדבר עם הבוס שלי ופחדתי שיפטרו אותי (הרי החוק שאסור לפטר נשים בהריון חל על נשים שעובדות מעל חצי שנה).
    בקיצור, אחרי הסקירה הראשונה שראיתי שהכל בסדר, בתחילת שבוע 17 דיברתי איתו ואמרתי שאני בהריון ולהפתעתי הוא אמר מזל טוב לבבי, שאל לשלומי ובזה זה נגמר.

אגב גם עליי ממש ראו את ההריון אבל בגלל שהעבודה חדשה ואנשים לא יודעים כמה החזה גדול וכמה בטן יש לי בד"כ, אף אחד לא שם לב.

בהצלחה והריון קל ותקין
  • גם אני התחלתי עבודה חדשה כשהייתי בשבוע 4 נראה לי ..לא ידעתי בוודאות שאני בהריון לאחר חודש המחזור לא הגיע בדקתי בבית ראיתי פס חלש מאוד שללתי את העניין ..יומיים אחריי במיון גיליתי על ההריון בוודאות ומיד שיתפתי את המעסיקה שלי ,שאמרה שאתן לה שבוע לחשוב על העניין..מגישושים באינטרנט הבנתי שאסור לה לפטר אם סיבת הפיטורים היא הריון ..נכנסתי לשיחה איתה לאחר שבוע עם מקלט קטן בכיס שם היא אמרה שהיא מצטערת ושהיא חיפשה מישהי לתקופה ממושכת בלי תחלופה ..ושלמרות שאני מקצועית היא נאלצת לוותר על שירותיי..בחודש הבא הדיון שלנו בבית הדין לעבודה :) חד משמעית!!! אל תתני שיפטרו אותך בהריון כי את תישבי בבית ונדיר שמישהו אחר יעסיק אותך תהיי חכמה כדי שלפחות גם אם חלילה יפטרו אותך תקבלי את מה שמגיע לך ..אני עברתי הפלה בסופו של דבר אבל זה לא משנה את פני הדברים הלחץ והסבל הנפשי שעברתי בעקבות הפיטורים ואז בעקבות ההפלה וההתאוששות ממנה ....הם אלה שהשאירו אותי מובטלת עד היום ! בשורות טובות..
  • ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי Ivona

גיליתי שאנני בהריון לאחר שעברתי ראיונות עבודה .... אבל רק שלשום היה היום הראשון שלי בעבודה ואני כבר נכנסתי לשבוע 8....
    זו עבודה חדשה, שחשובה לי מאוד!!!
    תוך חודש יהיה עלי להודיע למעסיקים שלי על פשר ההריון .. מיותר לציין כי מעכשיו כבר רואים עליי את ההריון ... החזה נפוח ויש בליטה קטנה בבטן... למרות זאת אני מצליחה להסתיר , אבל אולי זה יחזיק מעמד לעוד חודש.

מה אתן אומרות? איך עלי להתכונן לרגע הזה? איך להודיע? אני ממש חוששת מהרגע הזה , כי זה באמת לא נעים לי להיכנס לעבודה חדשה ( שהיו עליה הרבה מתמודדים) ואז אחרי חודש- חודש וחצי אני אומרת... " אתם שומעים בעוד חצי שנה אני יוצאת לחופשת לידה "..

אשמח לעצות
    תודה

קודם כל מזל טוב ובשעה טובה על ההריון.
    לפי החוק עלייך להודיע למעסיק רק בשבוע 20 של ההריון. לא ממליצה לך לספר כעת. זה שלב מאוד ראשוני בהריון. יש עוד בדיקות לעשות, לוודא שהכל תקין. חוץ מזה, מעסיקים רבים לא אוהבים נשים הריוניות. ממליצה לך לצבור מעט זמן בעבודה, להוכיח את עצמך שיאהבו אותך ויהיה קשה לוותר עלייך. תנסי להסתיר כמה שאת יכולה ולספר סמוך לשבוע 20. גם אז רצוי לתעד או למסור משהו כתוב כך שאם תפוטרי מיד לאחר ההודעה, לא יוכלו לומר שלא ידעו על הריונך.. מאחלת לך הצלחה !!!
  • תודה בנות!! אני אקשיב לעצתכן ואחכה עוד כמה שבועות עד שאספר על ההריון. הקולגות שלי מכירים אותי טוב כי עשיתי שם סטג' כשהייתי סטודנטית. כך שרואים עליי את ההבדל באופן לבוש וכו' . כך או כך, אכין את העצמי נפשית לכל תרחיש אפשרי ואחשוב חיובי . אני חושבת שאספר בעוד כחודש
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה