fmf , והריון... התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום!

נכנסתי לשבוע 8 בהריון, הריון ראשון שלי . כמו כן אחרי אולטרסאונד ראשוני הרופא נשים אמר לי כי למרות גילי הצעיר (27) הוא ישלח אותי לעשות דיקור מי שפיר כיוון שאני עם מחלת fmf ( קדחת ים תיכונית) וצורכת כדורים - קולחיצין. הוא הסביר לי שהכדורים שאני לוקחת יכולים להשפיע על מבנה הכרומוזומים של העובר ואני צריכה לעבור את הבדיקה.
    את הכדורים אני לא יכולה להפסיק כי אני עלולה לקבל התקף ואז אני והעובר נהיה במצוקה גדולה יותר.

אחותי שהיא גם עם fmf, ולוקחת קולחיצין, ב- 2 ההריונות שלה החליטה לא לעבור את הבדיקה וטפו טפו הכל היה תקין.

האם יש לך נסיון עם מקרים כאלו? מה אתה ממליץ לי לעשות ??

תודה מראש
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הסיכון לפגיעה בשל הכדורים הוא קטן מאוד
    אבל ממליץ שלא לקחת את הסיכון הזה (למרות הניסיון הטוב של אחותך) ולעשות את הדיקור

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה