חייבת להוציא את זה, החלטתי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • החלטה חשובה ומשמעותית עבורי מאד.
    גם בפן האישי וגם בפן האמהי.

החלטתי בע"ה לא ללכת להורי אחרי הלידה... אלא לחזור הביתה.
    אני כותבת זאת ולא מעכלת שבחרתי באופציה הזו אחרי המון התלבטויות
    נכון שאצל אמא יהיו לנו ארוחות חמות ומסודרות בלי בעיה
    נכון שתהיה לי המון עזרה מכולם וזמן לישון
    נכון שהילדים יהנו שם ויקבלו יחס VIP
    נכון שלא אצטרך לתקתק בית לבדי ולא לדאוג לכלום
    וגם נכון שאחותי כבר הודיעה שהיא מכינה את החדר שלה עבורינו
    הכל נכון. כן. ואני בוחרת לחזור הביתה.

אני מודעת לקושי, אני מכירה את המרגש, לא משלה את עצמי שיהיה פיקניק.
    צטרך לקום מוקדם ולקחת את נהוראי לגן
    להחזיר, לקלח, להאכיל ולהניק, לשחק ולהקריא, להשכיב ולכסות וגם לאכול ולנוח בעצמי.
    לא יהיה קל... אבל אני פייטרית ואני אעשה זאת.

שהכל יהיה מסודר ומתוקתק, שכולם יקבלו יחס שווה, שתהיה לנו פרטיות
    שסדר היום שלנו לא ישתבש וגם ככה יהיה לילדים שינוי משמעותי עם בואו של הבייבי
    שהכל יתנהל בדיוק כמו שאני רוצה ושאף אחד לא יכנס לי במילה מול הילדים.
    אני חושבת שזה עדיף על הכל.

מתן עדיין לא יודע... אני רק מקווה שאלוקים יתן בי כוח
    שאתאושש מהרה אחרי לידה חווייתית עם בייבי בריא
    ושלא אחזור בי ברגע האחרון

13 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שללכת להורים אחרי לידה זה רק בילד הראשון - פריווילגיה לאמא טריה שאין לה מושג מה עושים...
    אני חושבת שזו החלטה נכונה להשאר בבית אחרי הלידה ולדעתי מתן יעדיף להיות בבית שלו עם הילדים מאשר להיות אורח בבית של החמים שלו...
    מה שאת כן יכולה לעשות זה לבקש עזרה בהכנסה/הוצאה מהגן, לפחות בשבועיים הראשונים עד שתתאוששי.
    ואת גרה צמוד לסבתא שלך, למרות שאתן לא רואות את הדברים באותה העין, היא תוכל לעזור לך מעט עם הגדולים בזמן שתתאוששי ותהי עם האוצר החדש

תהי חזקה - הכל לטובה

• כל הכבוד לך!
    אני ממש גאה בך על ההחלטה וחושבת שזה נכון.
    אני מאמינה שבגלל הקרבה יעזרו לך עם הגדולים בכל מקרה.
    ואין כמו בבית.
    אז יהיה קצת בלאגן ואוכל קנוי בהתחלה..
    זה לא יהרוג אף אחד..

בטוחה שתהיי מעולה!
    בהצלחה
  • כל הכבוד לך!
    צריך הרבה אומץ כדי לקבל החלטה כזאת
    הפרטיות והחינוך של הילדים לפעמים גובר על הכל...
    אני מאחלת לך בע"ה לידה קלה,שיקום קל והרבה כוחות (גוף ונפש)
    כדי שתוכלי לחזור הבייתה ולהתמודד :)

• סליחה שאני קצת נוקשית, אבל את רק מזיקה לעצמך.
    את חייבת מנוחה אחרי הלידה בפרט שיש לך שני ילדים קטנים בבית.
    אני לא הייתי עושה את הצעד הזה ואם בכל זאת את לא רוצה ללכת להורים- אז לפחות ללכת למלונית של נשים אחרי לידה, לפחות לשבוע כדי שתוכלי לנוח ולאגור כוחות. זה ממש לא קל.
    אני לא צריכה להגיד לך מזה תינוק אחרי לידה. איך הלילות שלכם הולכים להיראות ואיך את תהיי. תיזהי לא להישבר.
    את מזיקה לעצמך ולילדים, כי הם צריכים אמא חזקה ואנחנו בני אדם! גם אנחנו צריכות מנוחה!

זוהי דעתי.

l]
  • כל הכבוד על ההחלטה האמיצה!
    אמרתי לך כבר המון פעמים שאת מדהימה!

רק תזכרי שצריך המון כוחות וסבלנות!
    וחוץ מזה אם הייתי גרה קרוב אליך הייתי באה לעזור לך

• למה לא אבל?

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • את צודקת..
    עם כל הנוחות שבעניין זה גם מצריך המון.
    אני לא הלכתי להורים שלי מהלידה השנייה..
    ואם הייתי יכולה הייתי מוותרת גם בראשונה, אבל לא היתה לי ברירה כי בעלי היה בצבא..

אני מאמינה שיש בך את הכוחות,
    סדר היום שלכם, המשמעת שלכם,
    הגבולות שלכם עם הילדים, הפרטיות- כל זה יישמר לפחות.
    כאשר העולם משתנה להם,
    לפחות יהיה להם את המיטה שלהם והריח המוכר להם..
  • בנות תודה לכן

• אני עדיין לא הייתי עושה את הצעד הזה, אבל שיהיה בהצלחה בהכל

l]
  • אני חושבת שיולדת צריכה את הבי הפרטי שלה אחרי לידה. בלידה ראשונה אולי להיעזר בהדרכה לטיפול בתינוק, אבל לא מעבר. אנחנו קנינו בית עשהייתי בהיריון הראשון ומצאנו בית שמתפנה בראשון למאי שהיה מתאים סוף שבוע 39- ממש ללידה. בעלי רצה שנישאר אצל ההורים שלו (אצלם גרנו) עוד כמה ימים אחרי הלידה ואכן אחרי שיצאנו מיולדות אחרי תשעה ימים בגלל לחץ דם גבוה מאוד שפקד אותי אחרי הלידה עבר שבוע ועברנו לביתנו- לא היה קל אבל היה הכי נכון בשביל כולנו. אחרי הלידה השנייה והשלישית אמא שלי באה לשבוע-שבועיים וזרה לי להתאקלם למצב החדש- אבל תאמיני חי- השד בכלל לא נורא, במיוחד בהפרשים קטנים בין הילדים- כולם עדיין ישנים בצהריים, כולם צריכים שגרה דומה פחות או יותר והכי חשוב- בגיל הזה קל יותר לשלוט בהתנהלות שלהם ולהכניס אותם לסדר יום קבוע ומאורגן. את תוך זמן קצר תמצאי את השיטות המתאימות לכל ילד וילד ותצליחי להכניס אותם לשגרה הנוחה ביותר בעבורכם. תיעזרי בעגלת תאומים, אם עדיין לא נעזרת בה להתניידות ואפילו תנצלי את הזמן הזה לגמול לחלוטין את הבכור. בלילות שהבייבי מעיר אותך תוכלי בהזדמנות זו לבדוק אם גדול הרטיב, או אם צריך פיפי. דווקא עם השלישי היה לי קל יותר להתאקלם למצב החדש מאשר עם השנייה.
    [center]
  • אני אומרת- לכי עם מה שאת מרגישה שנכון לך ( מימילנד לא נראה לי שהיא מזיקה לעצמה בזה שהיא בוחרת לחזור הביתה אחרי לידה, לא מדובר בילד ראשון יש עוד שני ילדים בבית...)
    אם אני זוכרת נכון מההודעות שלך, עברתם עכשיו דירה ובקרוב ב״ה עוד שינוי מבורך - תינוקי. מבחינת הילדים נראה לי שיותר נכון להגיע הביתה.
    אני גם בלידה הראשונה וגם בשנייה הגעתי ישר הביתה. עם הראשון בעלי היה איתי בבית שבוע ראשון ואמא שלי הגיעה לעזור. עם השני כבר הוצאתי את הבכור מהגן ביום השלישי לאחר הלידה
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• לכי עם מה שאומר לך הלב
    הכי הרבה וזה נוראי תמיד אפשר ללכת לאמא
    סומכת עליך שתדעי לעשות תדבק הנכון לכולם איתך תמיד
    בהצלחה
  • אני חושבת שזו החלטה טובה מאוד
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה