מודאגת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי לכולן,

אשמח לעזרתכן/ניסיונכן/הרגעות למיניהן..... סליחה מראש על החפירות....

אני בשבוע 15 (הריון ראשון) בת 28.

אתמול היתה לנו סקירה מוקדמת, ובסה"כ הרופא אמר שהבדיקה תקינה אבל הוא ציין שראה מוקד אקוגני בלב.... הוא הדגיש בפנינו שהוא לא מודאג, אבל שזה מהווה סימן רך לתסמונת דאון.
    עשינו לפני כמה זמן שקיפות וסקר ביוכימי ויצאו לנו תוצאות מצוינות (1:10,000).
    אבל הוא אמר שצריך ליידע את הרופא ולעשות את החלבון העוברי (שזה רק עוד שבועיים) ואז נראה.....
    הוא הדגיש שהוא לא מודאג ושהבדיקה תקינה.... אבל זה שם ! אני ובעלי יצאנו ממש בהלם מהבדיקה, בכיתי כל הדרך הביתה, לא יודעת ממש נלחצתי........ למישהי היה את זה ?
    מעבר לזה הוא ממש הכאיב לי בבדיקה, לחץ לי מלא מלא מלא על הבטן (עדיין כואב לי) ומאוד לא נהניתי מכל העניין..... ואני פשוט מרגישה במעין לחץ/הלם/ מצב רוח מוזר מאז אתמול...ויש לי רגשות אשם שאני לא שמחה ומאושרת כמו שאמורה להיות.........
    סליחה על החפירות.....
4 תגובות
עמוד 1
  • בדיוק אתמול קראתי כתבה של פרופסור מייזנר ב"לאישה" שזה אחד הדברים הכי שכיחים שיש ושבארץ אומרים הכל וחבל כי זה סתם גורם להורים להיות מודאגים.
    אז עדיף שלא לדאוג.. בשבילך ובשביל התינוק.

באותה כתבה קראתי שבאירופה ובארה"ב עושים בממוצע אולטרסאונד אחד בכל ההריון!! כשבארץ עושים 7 בממוצע בהריון (ואני עוד לא בחודש 7 וכבר עשיתי מעבר לזה...), וזה סתם גורם ללחצים מיותרים כי תמיד מוצאים דברים קטנים כמו מה שמצאו אצלכם, שכמעט ב100% מהמקרים הוא סתמי, ואז חבל על החרדות.

לתשומת ליבך.
  • לחברה שלי היה משהו כזה.
    לא אמרו על תסמונת דאון, אבל אמרו שיש פגם בלב. כל ההיריון הם היו בלחץ, ונולד תינוק בריא לחלוטין!
    ואותי גם הלחיצו בהיריון עם בדיקה אחרת והכל היה לשווא.
    תמיד הבדיקות האלה מלחיצות סתם. תמשיכו לעקוב רק כדי להיות בצד הבטוח, אבל לדעתי זה לא אומר כלום עדיין.
    אם את מאד בלחץ, את תמיד יכולה לעשות מי שפיר, זה הרבה פחות מסוכן ממה שחושבים.
  • במקרה שלנו הוא הדגיש בפנינו שלא מדובר במום בלב. וזה כשלעצמו זה לא דבר מסוכן.

אבל זה מהווה מה שנקרא "סימן רך" לזיהוי תסמונת דאון...
  • לי היה, בבדיקה הבאה כבר לא ראו את המוקד.עשיתי גם בדיקת אקו לב עוברי. אני יודעת שזו תופעה שכיחה וברוב המקרים אין לה שום משמעות. באמת שאין ממה להילחץ במיוחד שבדיקות אחרות תקינות. תבקשי מהרופא הפניה לאקו לב.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה