הריוניות מבשלות-מתכונים חמים מתקופת ההריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות
    ראיתי שפעם בפורום הבנות העלו מתכונים מנצחים מתקופת ההריון ובכלל
    חשבתי שזה רעיון ממש נחמד אם כל אחת תעלה מתכון/ים טעימים ומגרים ונשתף ונכין בבית :)
    אז מה המתכון המנצח שלכן ?

אני אתן עוגת גבינה אפויה מהירה להכנה:

מצרכים:
    750 גר גבינה לבנה 9% = ל3 גבינות רגילות
    7 ביצים מופרדות
    1שקית סוכר וניל
    3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
    3 כפות גדושות קורנפלור
    1 כוס סוכר ( למי שאין כוס מדידה אז אני השתמשתי בכוס של שתייה חמה חד פעמית)
    גרידה מלימון 1

אופן ההכנה :

מקציפים במיקסר חלבונים עם כוס סוכר
    מוסיפים את הגבינה הלבנה בהדרגה ) לעצור את המיקסר ולהוסיף )רק לאחר שהקצף עלה והתייצב .
    מערבבים את החומרים היבשים ומוספים למיקסר כולל גרידת הלימון
    מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה אך חשוב לא לערבל יתר על המידה

אופים בתנור 10 דקות על 160 מעלות
    ואחר כך מעלים ל180 לעוד 25 דקות עד שיש השחמה זהובה מאוד למעלה
    בסיום להשאיר בתנור כבוי לעוד 40 דק.
    בהצלחה בננות :)

.
3 תגובות
עמוד 1
  • שכחתי לציין שלמעלה אפשר להכין קצפת משמנת מתוקה ואינסטנט ולעטר בתותים שהושרו בסוכר מספר דקות
    זה יוצא מדהים עוד מעט אני אעלה תמונה

.
  • רעיון מעולה ונשמע שהעוגה מעולה!
    אני חולה על מתכונים, אוספת באטרף, ואז כשאנחנו לא יודעים מה בא לנו לאכול אני פשוט מחטטת בערימה ומקבלת השראה...

אני הכי הכי אוהבת לאפות, ולכן אצרף מתכון של עוגת חלבה (טעם החלבה הוא עדין, אנשים שלא אוהבים חלבה בדרך כלל מאוד אוהבים אותה), שמה שטוב בה שהיא לא רק טעימה בטירוף, קלה להכנה, אלא גם יכולה להגיע בגרסה פרווה.

המתכון הוא מהאתר של עוגיו.נט למי שמכירה (ולמי שלא- זה הזמן להכיר!):

מצרכים:
    2 תבניות אינגליש קייק

3 ביצים
    240 גר' סוכר
    כפית תמצית וניל איכותית
    כף ליקר אמרטו
    150 מ"ל שמן
    200 מ"ל שמנת חמוצה
    50 מ"ל חלב
    150 גר' טחינה גולמית
    210 גר' קמח לבן
    70 גר' שקדים טחונים
    10 גר' אבקת אפייה
    150 גר' שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
    בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, אמרטו, שמן, שמנת חמוצה, חלב וטחינה עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט קצפית.
    מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים שקדים ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה ולא יותר.
    מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק, מפזרים מעל את השוקולד המריר ומערבבים פנימה בעדינות בעזרת לקקן.
    אופים את העוגות כ-30-45 דקות או עד שהן מזהיבות וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
    הערות, הארות ותוספות

אם רוצים עוגה פרווה אפשר להמיר את השמנת והחלב (250 מ"ל סך הכל) בחלב סויה. חלב קוקוס גם יכול להתאים במקרה הזה, רק קחו בחשבון שהוא יתן טעם קוקוסי עדין לעוגה (בעיני טעים).
    שומרים את העוגה בקופסה אטומה במקרר עד שבוע. אם רוצים לשמור אותה לזמן ארוך יותר אפשר להקפיא (עטופה היטב) עד חודש.
    מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר ולא ישירות מהמקרר.
    אם רוצים לקבל מעין עוגת שיש אפשר להמיס את השוקולד ולהוסיף אותו ל-1/3 מהתערובת. לאחר מכן כאשר מעבירים את הבלילה לתבנית פשוט יוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין.
    אפשר לוותר על השוקולד אם לא רוצים. לחילופין אפשר להמיר אותו באגוזים קצוצים גס (פיסטוקים, למשל, ישתלבו פה בצורה טובה).
    אם אין לכם אמרטו גם רום/ברנדי (לא התמצית!) ישתלב מצוין. אפשר גם להשמיט לחלוטין.

שבת שלום בנות!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה