אני מרגישה שאני מתפרקת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,

אני מתנצלת מראש אם מה שכתבתי כאן הוא מעמסה, אתן לא באמת חייבות להגיב, פשוט הייתי חייבת לפרוק :)

אני חדשה כאן בפורום והאמת שלא ידעתי כבר לאן לפנות,
    אני בשבוע 27, הריון ראשון, האמת שאני מאד נהנית מההריון ובסה"כ הכל סבבה וכיף לי ואני מאושרת מחכה בציפייה לראות את הקטנצ'יק. אבל לאחרונה אני מרגישה שאני די אבודה, השמחה והאושר מעורבבים עם חששות וקצת כאב.
    גם פיטרו אותי מהעבודה בגלל ההריון ואני בבית ובמלחמה עם המעסיק בתמ"ת, החודש הא החליט שהוא מפסיק לשלם לי משכורת למרות שהתמת עדיין לא הגיש את החלטתו.

לא מתחשק לי לדבר עם אנשים שמכירים אותי כי התשובות שלהן מרגיזות (יהיה בסדר, נו מה את דואגת, אההה שטויות, תפסיקי להכניס את עצמך לסרטים ועוד ועוד). לא רוצה לשמוע את התשובות האלה כי אני יודעת שהכל יהיה בסדר אני רוצה לדעת שזה בסדר לבכות וזה בסדר להרגיש את מה שאני מרגישה ואם אני צריכה עזרה מקצועית אז שמישהו יגיד לי ולא לצפות שזה יעבור לי.
    נמאס לי להפגין כלפי חוץ חוזק וחוסר חשש, אני חוששת מהלידה ואני חוששת מהתגובות שלי אחרי, אני מרגישה שאני מאבדת את עצמי עכשיו, כבר קיבלתי ביקורות מאמא שלי שאני מאד לא נעימה ושהפכתי לחסרת סבלנות ואי אפשר לדבר איתי, שאני קיצונית בתגובות שלי ועוד ביקורות דומות, אבל האמת די נמאס לי שאומרים לי מה מותר לי ומה אסור לי בהריון ודי נמאס לי לשמוע שמה שאני עושה או אומרת לא מספיק טוב לא משנה מה זה.
    ואתמול בערב הוא אמר לי שהוא לא רוצה לפגוע בי אבל הוא חושב שלאחרונה אני מאד תוקפנית כלפי אנשים, לא כלפיו אלא כלפי חוץ המשפחה שלי, חברים...

האמת שגם לאחרונה לא ממש בא לי לראות אף אחד חוץ מבעלי ואני די דוחפת החוצה גם את החברים, אני לא מוצג מוזיאוני וכולם רוצים לפגוש אותי כדי לראות איך הבטן מתפתחת ואיזה הריון חמוד אני עוברת, לא מתחשק לי לשתף אף אחד מהם ולא בא לי לדבר איתם (אני מנסה לעבוד על זה אבל לא ממש הולך לי).
    גם המשפחה שלי כל הזמן אומרים לי, וואו השמנת, גדלה לך הבטן, עכשיו רואים שאת בהריון, עכשיו רואים על הפנים שלך שאת בהריון הן נהיו עגולות....

איזה קטע - אתם יודעים משהו... אני בהריון!!!!!! אני מרגישה בסדר גמור עם הגוף שלי ועם הפנים שלי, רק חיכיתי שתצא לי הבטן (סוף סוף היא יצאה לקראת סוף חודש שישי), ומגניב לי שרואים שאני בהריון.
    העוקצנות הזו מחרפנת אותי... אני כל הזמן מסתתרת, לא רוצה שיגעו בי, יתקרבו אלי, שידברו אלי. וזה די בעייתי כשאנחנו גרים ביחידת דיור של חמי וחמותי וכשכולם לוחצים כל הזמן לראות אותנו.

אני יודעת שיש משהו שאני בטוח אצטרך לעבוד עליו זה הנושא שאח"כ באים לבקר וכולם מרגישים מספיק בנוח לנשק ולמרוח את עצמם על הקטנצ'יק ואני ממש לא אוהבת שעושים את זה, זה מגעיל אותי, ואני גם יודעת שכמו שכמות העצות לא נגמרת אף פעם בהריון היא תמשיך אח"כ.

קנינו לו מלא דברים שהוא יצטרך ושמנו אותם אצל ההורים של בעלי בינתיים עד אחרי הלידה, כמות הביקורות שקיבלנו על זה הייתה פשוט עצומה... אנחנו מודעים ומכירים את הנושא שלא קונים כלום ולא מכניסים כלום הביתה אבל זה לא אצלנו בבית, ואנחנו לקחנו החלטה שאנחנו כן רוצים לקנות לפני, למה אתם לא יכולים לשמוח בשמחתנו? בשביל מה לדכא?

בעלי מאד בלחץ מהלידה הוא די לחץ שניקח קורס הכנה ללידה והוא כל הזמן מדבר אליו ואומר לו "אתה תצא מהר נכון? אתה לא תסכן אותך ואת אמא?" אני מאד אוהבת שהוא מדבר עם העובר אבל כשהוא אומר את זה אני לא יכולה להגיד לו שגם אני חוששת מהלידה כי אז הוא בכלל ייכנס ללחץ, אני לא יכולה לשתף אותו במה שעובר עלי כי אז אני יודעת שהוא ייקח את זה קשה הוא אדם מדהים שמספיק וטיפה קשה לי או כואב לי הוא לוקח את העול הזה על עצמו רק שלי יהיה טוב.

אני חוששת שאני באמת מאבדת את עצמי את מי שהייתי, הייתי אדם מאד נעים ונחמד וכנראה שהפכתי למפלצת...אבל אני מרגישה עומס עם כל הנושא של העבודה ומה יהיה אח"כ אני אצליח למצוא עבודה? אני כל הזמן רק קוראת כמה מפטרים ומתייחסים בזלזול לאמהות, וכמה קשה למצוא משרה נורמלית, אני חוששת שהתואר שלי הוא לחינם ולא יצא ממנו כלום. אני מרגישה עומס עם הנושא של ההריון, אני לא יודעת להסביר למה אני לא רוצה לראות אף אחד או לדבר איתם פשוט מרגישה דכדוך.

אם יש דבר אחד שאני בטוח יודעת זה שמי שיהיה איתי בחדר לידה הם בעלי והצלמת.
    כל השאר שיתרחקו ממני שיחכו בחוץ,שיבואו אלי אחרי שאני אתקלח וארגיש בנוח עם זה.

אתן חושבות שהדברים שרשמתי כאן הם חריגים? יכול להיות שאני באמת מגזימה עם התגובות שלי?
11 תגובות
עמוד 1
  • היי מתוקה,
    שיהיה המשך תקין וובריא ושתצאו בידיים מלאות קודם כל!
    לגבי ההרגשה והתתנהגות שלך - למרות שאני עדיין לא בהריון אני חושבת שזה הגיוני שההורמונים משתוללים ולא יהיה לך עצבים לאף אחד.
    אל תתני לאנשים לשפוט ובטח שלא לגרום לך להרגיש רע עם זה.
    שידברו כמה שהם רוצים - את תמיד יכולה לא להתיחס.. (אני יודעת שזה קשה)
    מאחלת לך שהתקופה הזו תעבור מהר ושהאנשים המעצבים יעלמו מחייכם

שיר (:

• ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי חסרת סבלנות

היי מתוקה,
    שיהיה המשך תקין וובריא ושתצאו בידיים מלאות קודם כל!
    לגבי ההרגשה והתתנהגות שלך - למרות שאני עדיין לא בהריון אני חושבת שזה הגיוני שההורמונים משתוללים ולא יהיה לך עצבים לאף אחד.
    אל תתני לאנשים לשפוט ובטח שלא לגרום לך להרגיש רע עם זה.
    שידברו כמה שהם רוצים - את תמיד יכולה לא להתיחס.. (אני יודעת שזה קשה)
    מאחלת לך שהתקופה הזו תעבור מהר ושהאנשים המעצבים יעלמו מחייכם

שיר (:

תודה רבה

אני באמת מקווה שזה יעבור.
  • חסרת סבלנות

ליגל, הרבה נשים בהריון מרגישות ככה. גם אני צעקתי על כל העולם בהריון אחים שלי פחדו ממני.. ככה שאת לא צריכה להרגיש רע. ובלי קשר, כדאי לך כבר עכשיו להתחיל לסמן גבולות ברורים לגבי חדירה לפרטיותכם, כי אם עכשיו נראה לך מוגזם, חכי שיורש העצר יגיע.... אפשר לסמן גבולות גם בלי שיהפוך לריבים וכזה, אבל זה יותר קשה בהריון עם כל ההורמונים וזה, אולי תטילי את המשימה על הבעל...
    שיהיה הריון קל ותקין, לידה קלה ותינוק בריא ושמח
  • ברוך הבא למועדון הריוניות
  • קודם כל
  • בנות תודה רבה על התמיכה,

עוזר מאד לדעת שאני לא החריגה, שזה נורמלי, הייתי בטוחה שמשהו לא נורמלי קורה אצלי.

• ברוכה הבאה לפורום!
    קודם כל המשך הריון קל ותקין
  • אני ממש מבינה לליבך והתחושות הללו לגמרי בסדר. גם אני בהריון ראשון, שבוע 23 וגם אני מרגישה מדי פעם לבד ושלא מבינים אותי, ששואלים אותי שאלות מעצבנות ומעירים לי על גודל הבטן, ומה עם הדיאטה ואל תעלי יותר מדי במשקל - כי אחר כך קשה להוריד הכל וכו' וכו'.
    חברותיי הטובות כולן עדיין רווקות והריון לא נראה עדיין אצל אף אחת מהן באופק. הן לא ממש מבינות מה עובר עליי וזה מרגיש שרוב הזמן זה גם לא ממש מעניין אותן, אז אני ממש מרגישה שאין לי עם מי לדבר - גם כשאני כבר ממש רוצה בזה (רוב הזמן אין לי ממש סבלנות להסברים באיזה שבוע אני ובאיזה חודש ומה זה אומר וכו'..).
    למרות שיש לי את אחותי ואת אמא שלי, זה לא אותו הדבר - חברה זה חברה, וזה משהו אחר ממשפחה.
    אחד הדברים שאני הכי מרוצה מהם הוא שאני רחוקה מחמותי ומההערות ה"חכמות" שלה - אני בטח אזכה לכל כך הרבה מהן אחרי הלידה ורק המחשבה על זה מוציאה אותי מאיזון..
    המלצתי לגבי עניין החמות - אני פשוט מתעלמת מההערות שלה, מהנהנת עם הראש בנחמדות ומתעלמת ממה שהיא הרגע אמרה לי - פשוט עושה delete. עניין הקניות לפני הלידה (ארון, לול, עגלה וכו') - כמובן שגם על זה כבר קיבלתי "נו! נו! נו!" (כבר ציינתי שאני פשוט מתעלמת?? :) )- גם אני מתכננת לקנות הכל לפני, גם אם זה יעמוד בחנות או אצלי בבית - נראה לי שעברנו את ימי הביניים ועניין האמונות התפלות - זה בסדר להתארגן לפני, ולא לעשות את זה בלחץ ביומיים שאחרי הלידה, בעיניי זה דבילי.

בקיצור, תעשי מה שטוב לך, אל תתייחסי לכל המסביב - זאת התקופה שצריכה לעבור לך בשיא הרוגע והשקט. תתרכזי בעצמך ובמה שצפוי להגיע, זה מה שאני בכל אופן משתדלת לעשות :)

• נשמע נורמלי לגמרי

]

• טוב, כמו שרשמו לך כאן זה די נורמלי מה שעובר עלייך.
    כמו שתמרה רשמה לך חשוב מאוד לשים גבולות מעכשיו כי כמו שאת יודעת וגם רשמת, העצות לא נגמרות אחרי לידה , רק מתגברות.
    נשמע שאת מאוד אוהבת את הפרטיות שלך, אז כדאי לשים גבולות מראש עם המשפחה של בעלך שלא יגזימו בביקורים אחרי לידה.
    לגבי בעלך-קצת מוזר שחושב באופן הזה שאומר לעובר שייצא מהר ולא יסכן אותך ואותו. בסה"כ רוב הלידות עוברות בסדר וזה די נדיר שחלילה יש סיבוכים אז לא כדאי לחשוב שלילי (אויש, גם אני נותנת עצה עכשיו..).
    שיהיה המשך קל ותקין
  • ליגל יקרה
    קודם כל, את במקום הנכון!!
    הפורום הזה זה ה-מקום לבכות, לפרוק ולהתייעץ
    הבנות כאן זהב!! אחת אחת באמת.

דבר שני, אינך מגזימה
    טבעי לחלוטין להרגיש מוזר ושונה, אנחנו מלאות הורמונים בהריון
    ולהוסיף לזה איבוד מקום עבודה ומשפחה מעצבנת- זה מתכון להתפרקות

דבר שלישי, לבכות זה מצויין!! תוציאי הכל - תבכי כמה שתצטרכי

בנוסף אומר לך שלדבר עם הבן זוג זה הכי הכי חשוב
    תפתחי בפניו ותשתפי אותו ואם צריך גם עזרה מקצועית אז יש בשפע
    אם זה בפורומים ואם זה פנים מול פנים אצל יועץ\ת המתמחים בנושא.

תעשי רק מה שטוב לך (כמו לקנות דברים לפני- גם אני קניתי)
    או אצלי לא נגעו באביב בכלל בחודש הראשון חוץ מאיתנו רק אחותי והסבתות
    החברים ממש לא
    ובביקורים אפשר לשלוט אם מדברים בכנות ומחליטים לקבל אנשים בנפרד ולא מיד ביום הראשון כשמגיעים הביתה אם זה מה שמתאים לך

ומתוקה, לפחד מהלידה זה ממש בסדר!!!! כולן או כמעט כולן מפחדות- טבעי לחלוטין
    אבל עוברים את זה כמו שמיליוני נשים בעולם עברו

אנחנו כאן בשבילך עם המון חיזוקים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה