בנות שעשו זירוז - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ביום א' אני שבוע 41 בדיוק והפנו אותי למיון לזירוז, קצת הפחידו אותי ( חברות ) שזה לא כדאי וזה יכול להתפתח לקיסרי חס וחלילה, אתן יכולות להגיד לי איך עבר הזירוז אצלכן ותוך כמה זמן בערך התרחשה הלידה? תודה

12 תגובות
עמוד 1
  • אני לא יודעת לענות לך ישירות על השאלה.. אני מסיימת השבוע את שבוע 39 וגם מפחדת ששבוע הבא עם הביקורים במיון "יאלצו" אותי להשאר לזירוז..
    בכל מקרה, אני יודעת שיש טיפולים אלטרנטיביים שגורמים לגוף להרגע, ועל ידי כך מובילים לזירוז הלידה באופן טיבעי. אני מתכוונת לעשות את זה החל משבוע הבא.. הדולה שלי היא נטורופטית והיא עושה טיפולים כאלה. אולי כדאי לך לברר במקביל וכך לנסות להתחיל את הלידה טיבעי עד כמה שאפשר. הטיפולים לא גורמים לזירוז! אלא עצם ההרגעה והשחרור - יכולים להוביל להליך לידה טיבעי.
    בהצלחה!
  • ילדתי עם זירוז. חוויית הלידה שלי בסופו של דבר הייתה די חיובית, אך במהלך הלידה כמעט הריצו אותי לקיסרי מספר פעמים, ובכלל לא היה ברור שזה אכן יצליח להסתיים בלידה נרתיקית. בנוסף הלידה היתה ארוכה מאד. אולי כדאי לך לנסות קודם את כל הזרזים ה"טבעיים" ואם לא הולך תלכי לזירוז. כמובן שקטונתי מלומר לך באמת מה כדאי. הכי חשוב- שיעבור בשלום ובידיים מלאות!
  • צריך לדעת על איזה רקע הפנו אותך לזירוז.

בדר"כ לא מפנים לזירוז, אא"כ יש סיבה רפואית. לדוגמא מיעוט מי שפיר, מצוקה עוברית, וכד'. ואז עושים את זה מידית.

כמובן שישנם בתי חולים עם גישות שונות, אני לא יודעת מהיכן את בארץ. לדוגמא בהדסה עי"כ יש אורך רוח רבה מצד בית החולים, לעומת זאת בבתי חולים אחרים לא מחזיקים יותר מדי זמן עם זירוז.

באופן כללי אפשר לומר שבכל בית חולים, אם אין שום התקדמות ורואים איזו שהיא מצוקה עוברית מנתחים מיד.
  • אני ילדתי עם זירוז עקב ל״ד גבוה.
    בגלל שבקושי היתה התחלה של משהו (פתיחה 1.5)
    קודם שמו לי מין טבליה נרתיקית שאמורה להתחיל לרכך את הצוואר ואז תכננו לשים לי פיטוצין בהתאם להתקדמות..
    ב״ה הטבליה עבדה מאוד טוב ובסופו של דבר לא הייתי צריכה פיטוצין והלידה בכלל לא היתה ארוכה ונוראית..

שיהיה בהצלחה!
  • אני ילדתי עם זירוז. מאמי כל לידה בפני עצמה. אם הגוף שלך לא יהיה מוכן ללדת גם זירוז לא יעזור ואז כן את תלכי לקיסרי. הרופאים יעשו את מה שהכי טוב לך ולעובר.
    אבל קיסרי או לא, מה שהכי חשוב זה שתצאי בידיים מלאות.
    תחשבי על התוצאה הסופית, זה שווה הכל!!!!!!!!!!
    בחיים צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

באהבה, ליאת!
  • לי היה פיטוצין לוריד.
    מה ש"מסוכן" בזה זה שאם עוברות יותר מדי שעות (בערך 4) ולא קורה כלום אז זה סכנה לעובר - האטה בדופק למשל. אז מחברים אותך למסיכת חמצן בתקווה שזה יעזור.
    מה גם שעם זירוז הצירים כואבים יותר....
    אם הכל תקין וזה רק מכיוון שאת בשבוע 41, הייתי ממתינה ומנסה דברים טיבעיים.
    אם העובר חלילה בסיכון אז הייתי מזרזת

אני מבינה את התסכול להגיע לשבוע כל כך מתקדם, אבל תזכרי שהעובר יוצא בזמן שלו.
  • משיח הסיבה ששולחים לזירוז בשלב כזה זה לא חוסר סבלנות, אלא כיוון שהרופאים חוששים להזדקנות שליה, הבעיה היא שרצים לכסתח בלי לחשוב מה באמת טוב ליולדת ולעובר
  • לא בדיוק נכון
    אני יודעת שחוששים מהזדקנות שליה בשבוע 42 ולא 41
    הבדל קטן של 7 ימים...
    אני הייתי מנסה לעשות הכל בשביל לא לקבל זירוז - המון פעילות גופנית - הליכות, התכופפויות, סיבובי אגן...
    בהצלחה ולידה זריזה וקלה
  • אני קיבלתי פיטוצין לוריד
    תוך שעה וחצי התחילו צירים חזקים
    ואז קיבלתי אפידורל אחרי
    בערך 6 שעות מאז קבלת הפיטוצין ילדתי..
    חווית הלידה שלי היא מאודדד חיובית!
  • כל אחת ושלה. אין בזה כלללים וחוקים.
    אני נכנסתי לחדר לידה בשבוע 42 עם זירודים שזה כדור בליעה דרך הפה+פיטוצין. שניהם לא גרמו לפתיחה מלאה, רק לצירים נוראיים ולפתיחה של עד 6.
    מיד אח"כ החלו היאטות בדופק ומיד לניתוח חירום, לעומת זאת, אחותי ילדה בלידה קלה ומהירה עם פיטוצין בשבוע 41. תוך 4 שעות אחרי שהכניסו לה פיטוצין לוריד, היא ילדה. 3 לחיצות והבת שלה היתה בחוץ.

l]
  • לי נתנו זירוז ארחי כמה שעות שלא התפתחו צירים סדירים אחרי ירידת מים.. תוך שלוש שעות צירים כואביםםםם יואוו! אבל זה עשה פלאים.. אח"כ כבר הפתיחה רק הלכה וגדלה מהר..בסוף עשו לי וואקום אבל זה כבר לא קשור..
  • לא ממליצה על זירוז, רק אם באמת יש סיבה רפואית. ככה סתם גם לא יעשו זירוז.
    את הבת הגדולה ילדתי בשבוע 42 בלי זירוז, התחיל לבד. את הבת הקטנה ילדתי עם זירוז (נר פרוסטאגלנדינים) בשבוע 40 בגלל שחששו שהיא תהיה גדולה מדי אם לחקות עד שיתחיל לבד. זה היה נורא ואיום! מאוד מהר ומאוד כואב! לא הספקתי עם אפידורל, תוך חצי שעה פתיחה מ-2.5 ל-10.. הייתי מעדיפה יותר לאט ופחות כואב. בנוסף לזה שזה כאבים יותר חזקים מלידה ללא זירוז, עולה סיכון לקיסרי, במיוחד בלידה ראשונה.
    אל תדאגי, זה יבוא, לא נשארים בהריון!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה