סקר - תנוחות לידה ואפידורל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לבנות שכבר ילדו-

באיזו תנוחה ילדת?
    עם אפידורל או בלי?

17 תגובות
עמוד 1
  • לידה ראשונה על הגב ועם אפידורל
    לידה שניה ומהממת -בלי אפידורל ועל 6
    גם מי שיולדת עם אפידורל רצוי מאוד לנוע במיטה ,לשכב כמה שיותר על הצד ולא על הגב ,כי ככה האגן לא נפתח מספיק טוב ,גם אפשר ללדת על הצד ואם מרגישים את הרגליים ויש איתכן דולה או מישהו מספיק אסרטיבי אפשר גם ללדת על 6 עם אפידורל ,בכלל עדיף כמה שיותר להשתמש בכוח הכבידה ובחוקי הטבע , והטבע שלנו הוא ללדת בתנוחה זקופה ולא על הגב .
  • שתי הלידות על הגב ועם אפידורל
    מתפללת לאלוקים שיהיה כך גם הפעם
    של נהוראי הייתה ארווווווכה
    אבל מהלידה של תהל נהניתי מאד.

• לידה ראשונה על הגב במצב ישיבה כמעט ובלי אפידורל. יחסית ללידה ראשונה היתה קצרה.
    להבדיל מהלידה הראשונה, בלידה השניה צירי הלחץ התחילו כשהיינו בחדר ההמתנה ולא בחדר לידה אז מרוב הכאבים התהלכתי בחדר הלוך ושוב...
    ואז כשהגעתי לחדר לידה הראש כבר היה בחוץ..אז לא הספקתי בקושי לשבת על המיטה.. בלי אפידורל.
  • עם אפידורל, תודה לא-ל!!
    בעיקרון רוב הזמן שכבתי על צד שמאל, אבל בצירי לחץ לא הצלחתי לדחוף טוב כששכבתי על הצד ולכן נשכבתי על הגב.
    כששכבתי על הגב הצירים היו לא כל כך אפקטיביים אז מה שקרה שבין ציר לציר שכבתי על הצד ובציר עצמו על הגב, ולחצתי.
    הייתי שם כמו תינוק שלמד להתהפך, מהגב לצד וחזרה לגב, ככה במשך 3.5 שעות.

בעיקרון רציתי ללדת כשאני על 4, וגם די הייתי מסוגלת כי הרגשתי את הרגלים למרות האפידורל.
    המיילדת והדולה אבל המליצו לי לא, אז נשארתי על הגב.
    [url=http://www.glittertextlive.com][img=http://img-s3-01.mytextgraphics.com/glittertextlive/2014/06/01/cfe7a67934996e037895a306bdf1ca98.gif]
  • פעמיים על הגב
    בלי אפידורל

• בלי אפידורל ועל הצד
  • בלי אפידורל ועל הצד
  • שתי לידות בלי אפידורל.
    על הגב ולפעמים על הצד.
    כאב לי יותר מידי בגב כדי להיות בכריעה. הרגשתי שאני חייבת תמיכה לגב...
  • פעמים עם אפידורל על הגב
    בפעם ה3 העברתי את כל הצירים במקלחת עם
    מים חמים עליתי למיטה ותוך 10 דקות לידה
    אחרי פקיעת מי שפיר
    ]

• עד שקיבלתי את האפידורל הייתי כל הסמן בתנועה
    מקלחות וסיבובים לא יכולתי לעמוד במקום אחד..
    משקי בלתי אפידורל שכבתי על הגב.
    סה״כ שעה וחצי מה אפידורל עד שהיא היתה בחוץ, אז לא היה נורא..
  • הייתה על הגב מחוברת לאפידורל.. ואז כמעט איבדתי את הילד כך שבפתיחה 10 הועברתי לניתח חירום...בהרדמה מלאה

• תודה על התשובות יקירות.
    קראתי את פרק הלידה בספר "לידה פעילה" והבנתי באמת כמה זה מקשה ללדת על הגב, וכמובן שעם אפידורל יותר קשה לשכב אחרת אם כי עדיין אפשרי..

וגם בתחילת ההריון הייתי בטוחה שארצה אפידורל, עכשיו הראיה שלי קצת השתנתה ואני יותר נוטה ללתת לטבע לעשות את שלו ולנסות להתמודד כמה שאפשר בלי התערבות.

נראה מה יהיה ברגע האמת, מנסה לחשוב רק חיובי
  • 3 לידות עם אפידוראל ועל הגב.
    בחיים צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

באהבה, ליאת!
  • אוף באמת דילמה...
    אנה, את יכולה טיפה לפרט מה קראת? מה גרם לך להתלבט?
  • ויקי אני לא חושבת שזה משהו ספציפי.. פשוט הגישה טיפה השתנתה לי.. כמובן שעוד לא חוויתי מעולם לידה או צירים.. אבל בתחילת ההריון היה לי "ברור" שאני לא אתמודד עם שום ציר ואבקש אפידורל בשניה שאפשר.
    לאחרונה אני רואה את הדברים קצת אחרת. גם לקחנו דולה.. היא לא לוחצת לשום דבר וכל החלטה טובה מבחינתה אבל איכשהו מרגיש לי שיהיה אפשרי להתמודד גם בזכות הנוכחות והתמיכה שלה.. וגם הספר מדבר המון המון על להאמין בעצמך, בזה שזה תהליך טבעי והגוף שלנו יודע ללדת וכו'.
    וכמובן שלידה על הגב, על כל שלביה, היא הדבר הכי לא נכון לתהליך, לא לך ולא לתינוק.. כמובן שעם אפידורל אין ברירה וזה אחד החסרונות בעיני.. לכן לא ברור לי איך הרוב המוחלט של הלידות מתבצעות על הגב גם כשהן בלי אפידורל..
    זאת הייתה מטרת הסקר, קצת לשמוע מנסיון הבנות
  • רק לתקן אותך ,שגם כשאת עם אפידורל אפשר לא על הגב , בעזרת דולה ומיילדת זורמת ,אפשר גם על 6 עם אפידורל !
    חוץ מזה הבעיה העיקרית בבתי חולים זה חוסר גמישות והבנת צרכי האישה ,כשאת מגיעה עם ידע ,אף אחת לא יכולה להגיד לך איך ללדת !!! הבעיה שלאישה אין את האפשרות להתווכח עם הצוות בזמן צירי לחץ לכן טוב מאוד שלקחת דולה ,גם בעלך צריך להיות מודע לרצונות שלך וברגע האמת לדעת להגיד למיילדת שרצית תנוחה כזו ולא אחרת ובטח לא על הגב , אם אישה יולדת עם אפידורל ומרגישה את רגליה אין שום סיבה בעולם שהיא לא תזוז במיטה ובשלב הלחיצות תהיה על הגב ,זה לא פיזיולוגי ופוגע בריצפת האגן
  • נכון מאיה אני מאוד מסכימה איתך.
    אכן אם מרגישים את הרגליים אז ראיתי שעם עזרה מהמלווים אפשרי לא על הגב.
    הבעיה העיקרית היא באמת שמגיעים בלי ידע ולא עומדים על שלנו, והבי"ח משכיב את היולדות כמו שנוח לו ולא כמו שטוב ליולדת, זה מרגיז אבל אין מה לעשות, נתמודד עם זה.
    בינתיים בעלי עובר איתי כל מחשבה שבאה והולכת בהריון ולקראת הלידה, אני בטוחה שהוא יתמוך בי בצורה מצוינת :-)

בא לי כבר שתגיע הלידה כל כך!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה