-
סל קל מתאים לתינוקות קטנים מגיל 0 עד גיל 12 חודשים או משקל מסויים שמצויין על ידי היצרן שלו . הוא שוכב . בנוסף לכך חלק מסקלים ניתן לחבר לעגלה וכך אם ילד יושן אין צורך להעביר אותו . עם הראשון לא היתה לי פונקציה כזאות לכן כבר בגיל 4 חודשים עברתי אותו לכיסא בטיחיות .
יש כסאת בטיחיות שמתאים מגיל 0 אבל מתחיל מ3.5 קילו . הוא באמת יותר לכיוון הישיבה .
בשני המקרים החיבור הוא או איזופיקס לשילדת הרכב (יש ברוב רכבים חדשים ) יותר בטיחותי או חיבור עם חגורה של הבמושב .
סקלים עם חיבור איזופיק נמכרים עם תושבת מיוחדת ומתואמת בתוספת תשלום .
Free image hosting by
htt
-
לא נראה לי שתקבלי תשובה מלאה או מפורטת יותר מזו שקיבלת
הסל קל הוא לשנה הראשונה - עד גיל שנה + 9 קילו. מי שקונה סלקל עובר לכיסא בטיחות רק לאחר שהתינוק הגיע לשני השלבים יחדיו.
אני אישית לא מכירה אנשים שקנו כיסא בטיחות שמתאים לגיל 0.
-
אוקיי,
תודה רבה :)
ומה יש לכן? כמה עלה? אתן מרוצות?
-
יש לנו כיסא בטיחות מגיל 0, אבל לתינוק קטן סלקל הרבה יותר נוח, אז לקחנו סלקל מחברים לחודשים הראשונים, א"ח נעביר לכיסא. הכיסא עלה בסביבות 200 ש"ח בשילב, היו מבצעים של שבוע הבטיחות. סלקל של מקסי קוזי, ממש נוח, עולה סביב 400-500 נדמה לי.
-
נראלי קודם כדי לבחור עגלה ואז לקבל החלטה כמה חשוב לכם שסלקל התחבר אליה או לא .
אם לא חשוב לחפש לפי נוחות של הילד , מבחני ריסוק ותקציב .
אם מחשוב לראות מה מתחבר ואז לבדוק בדיוק לפי אותה סכמה . מה עוד לחשוב עד כמה תסעו עם הילד ברכב ולאיזה מרחקים . עם זה מדי פעם נסיעות קצרות לחשןב פעמיים האם כדאי להשקיע סכום רב .
לנו יש עגלה של בביביקאר וגם סלקל שלהם תואם שמתחבר לשילדה . נוח מאוד .
Free image hosting by
htt
-
הקטנה שלי נולדה מאוד קטנה ואפילו הסלקל היה ענקי בשבילה כך שהיינו צריכים לרכוש ריפוד נוסף שתהיה לה תמיכה לראש.
אני לא חושבת שהיינו מסתדרים עם כיסא.
שמעי, אני אישית אוהבת עגלה משולבת ואז הסלקל מגיע ביחד ללא תוספת מחיר. את יכולה למצוא מגוון רחב מאוד של עגלות משולבות שלא עוברות את ה 3000 ואפילו שלא עוברות את ה 2000.
היום, לעומת לפני שנה סה"כ, יש המון מבצעים והנחות. אני רואה עגלות מטורפות במחירים ברצפה. אז את לא צריכה להוסיף כסף לסלקל. במקסימום מוסיפים כסף לבסיס לרכב.
אני מאוד מרוצה
-
בכל מקרה - סלקל או כסא בטיחות - ממליצה להציץ באתר של אבי ורון. יש שם המלצות על סלקלים וכסאות בטיחות. זה אתר עדכני ואמין שמראה תוצאות של מבחני ריסוק הכי עכשויים, תווי תקן וכו'.
אנחנו החלטנו ללכת על כיסא בטיחות של ברייטקס - מתאים מגיל 0. זה עולה 1400 ש"ח במוצצים. כיסא בטיחות מצויין עם המלצות, והוא עבר מבחני ריסוק. עומד בתו תקן אירופאי.
למיטב הבנתי ההבדל היחיד הוא שכסא הבטיחות נשאר קבוע באוטו. הוא מגיע בדיוק לאותו מצב שכיבה כמו הסלקל. היתרון שלו שזה מתאים כבר להמשך - במקום לקנות גם סלקל וגם כסא בטיחות. זה מתאים לילד בוגר יותר - עד משהו כמו גיל 3.5 פלוס-מינוס.
אני ובעלי הגענו להחלטה שכך או כך, לא בריא שהילד יהיה בסלקל יותר מדי זמן, אז אין שום סיבה לקנות סלקל שמתחבר לעגלה או סלקל נשלף מהרכב. בכל מקרה אצטרך להעביר את הילד לעגלה - לדוגמה, זה לא שאני אסע עם הילד לקניון נגיד (15 דקות נסיעה) ואז אחבר את הסלקל לעגלה ואסתובב איתו בקניון עוד שעתיים - גם ככה אצטרך להעביר אותו, עם כל הצער על העובדה שהוא נרדם - שזה לדעתי תירוץ של מוכרים בחנויות כדי למקסם את העלויות של כל חבילות הלידה/עגלות למיניהן.
ובכל מקרה - וזאת כבר דעתי האישית, בחודש-חודשיים הראשונים, אין שום סיבה לטייל יותר מדי עם הילד על הכבישים, היום כל נסיעה של יותר מ-10 דקות זאת סכנת נפשות. אני בגישה כזאת שהמשפחה הקרובה והחברים יגיעו אליי, אני לא מתכוונת לטייל בקניונים ומקומות סגורים - כי זה מחלות וכולירע.
אבל זאת רק אני והראייה שלי.
-
אני דווקא כן הסתובבתי עם הסלקל בקניון
נסיעה של 15 ד' וטיול של שעתיים בקניון. כמובן שבאמצע הרמתי את הקטנה לכ-20 דק' ואז החזרתי לסלקל ומשם לרכב הביתה.
זה באמת נוח.
לדעתי 1400 ₪ על כיסא בטיחות זה המון כסף.
הסלקל נכנס בתקציב של העגלה ואחר כך קונים כיסא ב 500 ₪ שמתאים עד גיל 3.
ויש מלא מפוארים במחירים כאלו
-
אני גם משתדלת לא להכניס את דניאל לקניון אבל לרוב משהו מטייל אותו בחוץ בזמן הקניות ושני עושה אותם . עם קטנציק נרדם אין על סלקל מחובר לשלדה . אם הוא לא יושן אז מעביר בהגעה לאמבטיה . מה עוד לקני קצרה של 20 דקות אני בכלל לא יקח אמבטיה אלא הוא יהיה בסלקל . זה מאפשר גמישות .
מבחני ריסוק אין מה לבדוק באתרקים ישראלים כולם מכוונים למוצרים ספציפים שרוצים לקדם .
אם קבר בודקים אז נכנסים לאתרים בחו"ל ובודקים לאיזה מוצר יש תקן גרמני או אסטרלי .
עד טיפ לכיסא בטיחות וסלקלים יש פג תוקף חברים - עד 3 שנים ברוטו שנה מותכן ברכב נטו . אם רכב עבר תאונדת דרכים לא אלינו אז משבטים סלקלים וכיסאות בטיחות .
Free image hosting by
htt