פשוט חייבת לפרוק , נמאס - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני לא יודעת אם משהי עקבה , אז עברנו לפני שבוע דירה , לא קל בכלל במיוחד עכשיו שמאד קשה לי לסדר ולנקות . מחר בדיוק שבוע שאנחנו בדירה חדשה, אז ביום המעבר הורים של בעלי מודעים שמגיעים אלינו ביום שישי לראות דירה (אגב לא קניתי רק שכרתי ) מה זה ? אין טיפת התחשבות אישה בהריון , על בית הפוך לא מוצאת את עצמי ,ההורמונים (בשבילי בכלל מעבר דירה זאת טראומה נפשית , מאד נקשרת למקומות) , והם פשוט מציבים לפני עובדה , שתבינו מי שזוכרת מסיפורים חמותי בן אדם לא כל בכלל לאירוח , היא לא תעזור , רק תשב וצריך לשרת אותה ,ישר הודעתי לבעלי שאם ככה אנשים מתנהגים אז לוקח אותם לאכול בחוץ בצהריים (הם באים בבוקר ונוסעים בצהריים בגלל רכבת ), אם אנשים לא מכבדים אותי למה שאני אכבד אותם , לא נתנו לנו לנשום ולהתארגן וכבר באים , אז ביום שישי על בוקר היו אצלנו , דבר ראשון היא שואלת אם הורים שלי כבר ביקרו אצלי (אנחנו גרים באותו עיר ) כאילו מה איכפת לך , הם עובדים קשה ולא יצא להם להגיע עדיין , כל זמן רומזת למה היא אמא שלי לא באה לעזור לי לעבור דירה , הבן אדם עובד מצאת חמה עד צאת נשמה , מה היא רוצה ממנה , אוף כמה סבלנות צריך , הכוונה שלה שהכל נפל על בן שלה במעבר כי לי בגלל הריון היה קשה לעשות הרבה דברים , אמרתי לעצמי אני לא בלחץ כל יום אסדר פינה אחרת לאט ובקצב שלי , אבל היא לא מרפה , יושבת לא זזה מהכיסא , ואני רצה שוטפת פירות , מוזגת להם שתייה קרה , (הגב מציק לי בטירוף ) בעלי היה עסוק עם אבא שלו תלה וילונות ותמונות ולא מספיק גם מתעצבן עלי שלא מוצא מברגה או מסמר , פעם אחת האישה הזאת לא אמרה שבי , תנוחי אנחנו צריכים יותר כלום , הייתי כבר על סף העצבים , והיא עוד יותר מוסיפה שמן למדורה , איזה יופי שהבית שלכם לא רחוק מתחנת רכבת , ככה נוכל להגיע אליכם יותר
25 תגובות
עמוד 1
  • בנות זקוקה מאד לעידודים
  • יש חמות כאלה סתומות שמתעסקות בחרא...
    תהיי נינוחה ושלווה תני לה להתפוצץ חבל על העצבים שלך בטח שאת בהריון
    אין מה לעשות יש אנשים כאלה ממורמרים
    במקום שחמה תהיה כמו אמא היא עושה בדיוק ההפך

אל תתיחסי נשמתי! היא סתם אכולת קינאה

• תשחקי אותה ראש קטן אל תוציאי כלום חוץ משתייה
    תגידי כל הזמן שאת עייפה ואפילו תלכי לישון

• זה מה שנתתי להם שתייה , פירות ותה עם דברי מאפה. תודה על חיזוק , פשוט בלתי נסבל .
  • תתעלמי, אין דרך אחרת להתמודד עם עקיצות של אנשים חסרי טאקט..
    ואולי תדברי עם בעלך ותסבירי לו ביפה שזה שהם עוזרים זה לא אומר שאת צריכה לצאת מגדרך בשבילהם, שאם הם רוצים לעזור ולתת שיתנו בלי לשאול שאלות.
    גם חמתי עזרה לי עם הקניות של הלידה ובעלי הרגיש חייב לתת לה יחס שונה
    הסברתי לו שאני מאוד מעריכה את העזרה שלה אבל אני לא ביקשתי כלום ואני יתנהג איך שאני מוצאת לנכון..
    בהצלחה , תיהי חזקה
  • גם ההורים שלי עזרו לי מלא
    עם בית ואוטו... וזה לא מובן מאליו

מי שלא רוצה לעזור לא חייב
    ואם עוקצים אותך תעקצי בחזרה אין לך מה להתבייש

• יפה שלי, אני מבינה שהמצב לא קל ושהיא אישה לא קלה אבל את חייבת להישאר רגועה ולא לקחת ללב.
    למה בעלך לא הגיש לה?
    אני הייתי מסוגלת לצאת מהבית אם היא הייתה מטריפה אותי..
    יפה שלקחת אותם למסעדה, אל תתרגשי - היא לא שווה את זה..
  • אני אסביר יותר מפורט , אני נשואה בשנית , בנשואים ראשונים הורים שלי נתנו המון , אם זה נדוניה מפוארת , אם זה חבילת לידה לבכור שלי, מכשירי חשמל לדירה , אפילו שילמו עלי משכנתא ברגע שכבר היינו פרודים , ועוד המון דברים ובחיים לא יכול להחזיר להם , נתנו לי אפשרות לבנות שוב את חיים , שתבינו יש להם עדיין משכנתה משלהם על ראש , עובדים מאד קשה , עוזרים לי המון עם הבכור שלי , רק שזה לא אפריע לנשואים שלי, הורים שלו מאד חסכנים , כבר סיימו עם משכנתא שלהם , לא מוצאים גרוש מיותר , אמא שלו תופרת לעצמה את בגדים , אז הם יכולים פה ושם לתת לו כספים ושתבינו גם בעלי מאד עוזר להם . אז למה לעשות כל זמן השוואות פשוט נמאס לי , אני לא מבקשת מהם כלום רק שיניחו לנו , כל זמן לאן אתם הולכים , איפה אכלתם, מה קניתם ? אני בטוחה שגם מאחורי גבי מרכלים על הורים שלי , שושה היקרה דיברתי איתו שזה לא עוזר , הוא חושב שהורים שלו קדושים ונשמות טהורות וזה ממש לא ככה, אפילו ניסו להתערב לי לגבי שם עתידי של עוברי (נורא כעסתי על זה ) , בזמנו היא בקושי טיפלה בהם שהיו קטנים ועכשיו היא פתאום אמא שנה, כל זיכרונות ילדות של בעלי זה איך אבא בישל ואיך אבא אפה להם , איפה אמא הייתה בתמונה לא ברור , לא שעכשיו זה השתנה ממש לא , מתענה שאני צריכה לאכול שם. במשך כל זמן שהיו אצלנו אפילו פעם אחת לא שאלה איך אני מרגישה? אולי כואב לי משהו ?
  • שיר היקרה בעלי היה עסוק באותו רגע , הגשה זה כלום אני מדברת יותר על יחס המגעיל וחטטנות בלתי פוסקת , תודה על חיזוקים מותק.
  • אין ספק שהמצב הזה לא קל בכלל!
    שולחת לך מלא מלא חיבוקים וחיזוקים
  • תודה רבה רחלי
  • אויש השוואות! למה למה אנשים חושבים שכסף קונה הכל? ממש לא!
    נשמע שאת עושה מעל ומעבר. בהריון, שניה וחצי אחרי שעברת דירה ומארחת!
    כמו שאמרו, להתעלם!
    ואם אפשר בעדינות אבל בנחרצות להציב גבולות.

אני כשיש אנשים חופרים שחייבים לארח או להיות בחברתם, אני מוצאת לעצמי עסוק בחדר אחר. אנשים רכלנים תמיד ירכלו, גם אם תכיני ארוחת גורמה 5 מנות, וגם אם תהיה בחדר השני עסוקה בדברים משלך.

תציבי גבולות מעכשיו, כי אחרי הלידה יש עוד את תינוקי שמצטרף לעסק.

בצלחה וחיבוקים

[url=http://www.glittertextlive.com][img=http://img-s3-01.mytextgraphics.com/glittertextlive/2014/06/01/cfe7a67934996e037895a306bdf1ca98.gif]
  • תודה רבה mmla מנסה להציב גבולות עד שאפשר .פשוט עכשיו זה במיוחד לא קל ואנשים מנצלים את זה לרעה.
    /]
  • תודה רבה מותק , זקוקה לזה נואשות.
    /]
  • נשמע שמערכת היחסים בינך לבין חמתך ובין חמתך לבן זוגך סבוכה, יש הרבה מאוד אמוציות.
    הדעה שלי היא כזו - לפעמיים בחיים צריך לדעת להיות בתפקיד הדיפלומט - את מתארת מצב שבו את לא סובלת את חמתך מאי אלו סיבות אבל היא עוזרת לכם מבחינה כלכלית. בסיטואציה כזו יש שתי אופציות או לא לקבל כסף מהחמות ואז לדבר ולעשות ככל העולה על רוחך. או במידה ואתם לוקחים את הכסף כי אתם זקוקים לו למחייתכם אז להבין שיש לזה "מחיר", והמחיר הוא לדעת לחבוש את כובע ה"דיפלומט" ולשתוק להערות החמות ולכבד אותה כשהיא מגיעה ולארח אותה כשהיא מגיעה.
    אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה... אם תתחילי לענות לה חזרה, לבוא אליה בטענות וכו' אז סביר להניח שלא תמשיך לתמוך בכם כלכלית - זה ה"מחיר" השאלה אם את מעוניינת לשלם אותו?
    יכול להיות שהיא אישה לא סימפטית - בלשון המעטה - אבל כמה יוצא לך לראות אותה? אם זה נניח פעם בשבוע/שבועיים אז אפשר "לבלוע את הצפרדע" ולהתנהג אליה כמו אל מלכת בקינגהם.
    חוץ מזה אם הם עזרו בהרבה כסף - לדעתי צריך להראות את ההערכה שלכם עבור המתנה הנדיבה, לא משנה כמה היא נראית לך מכשפה...
    בנוסף רציתי לומר עוד משהוא, מקווה שלא אשמע ביקורתית, זו לא כוונתי, אני לא נוכחת במפגשים ביניכן, אבל נראה כאילו כל דבר שהיא עושה מעצבן אותך... אם היא מדברת על התינוק העתיד להיוולד (אולי היא מתרגשת לקראת הלידה?) שהיא יושבת ומצפה שתגישי לה שתיה (היא הרי אורחת...) בקיצור נשמע שהכול טעון ביניכן.
    בכול מקרה חוזרת על המנטרה של להיות דיפלומטית - אם היא מציעה שם לתינוק/ת - לומר לה אני רואה שאת חושבת הרבה על התינוקת זה מאוד נחמד אנחנו עדין מתלבטים לגבי כל מיני שמות, אם היא שואלת לגבי ההשתתפות של ההורים שלך לומר אני מודה לכל אחד על מה שהוא יכול לתת האחד בכסף השני בעזרה העיקר שהכול מתוך אהבה ....
    תאמיני לי התשובות האלה יוציאו אותה משלוותה......
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• מרגו יקרה,
    אני מבינה אותך.זה ממש מעצבן. חמותי היא גם בסגנון הזה שצריך רק לשרת אותה..
    את בטח יודעת שכל הדברים האלה, הביקורים, האירוח, ה"עקיצות" , הכל נהיה הרבה יותר קשה כשיש ילדים.
    אז כדאי לשים גבולות מעכשיו, איפה שאת יכולה.
    חוצמזה, אני מציעה לך לשמור על הבריאות שלך וכל מה שמעצבן אותך תנפנפי. אם קשה לך לבשל אז טוב שלקחתם אותם למסעדה, אם קשה לך הקפה ועוגה אחרי האוכל אז שבעלך יכין להם.
    תצמצמי בשיחות הטלפון. תשימי גבולות איפה שאת יכולה.
    אל תתני להם להפריע לך בחיים בשום אופן!!!
    אצלי עם הילדה הבכורה חמותי הגזימה בביקורים אז יצרתי בינינו דיסטנס ודי התרחקתי. תאמיני לי שנוצרו יחסים חדשים, יחסי כבוד ביני לבינה. והיום עם הילדה השניה כבר שמתי את כל הגבולות והם ממש לא מפריעים לי בחיים.
    לפני הלידה חששתי שהדברים יחזרו על עצמם אז ניהלתי שיחה עם בעלי ובקשתי שידאג שהדברים לא יחזרו על עצמם וש"ישמור" עליי. וב"ה, הוא מקשיב לי והיום הם ממש לא מפריעים לי בחיים.
    היי חזקה, ואל תעשי שום דבר בניגוד לרצונך!!!
  • היא לא תומכת בנו כלכלית ,ולאירוח מזמינים ואני לא הזמנתי אף אחת , עוד לא הספקתי אפילו להתארגן בבית חדש והם נחתו עלי , פשוט הציבו אותנו לפני עובדה שמגיעים וזה כבר חוסר טאקט במיוחד עם אישה בהריון שגם ככה קשה לי עם מעבר הזה, ולגבי כסף שהיא נתנה אף אחד לא מבקש ממנה כלום ,גם בעלי עוזר להם , על דבר קטן הם מתקשרים אליו ויש להם עוד בן שאליו הם בקושי פונים . אני לא אמרתי שאני לא סובלת אותה פשוט כבר נמאס לי שנכנסים לי לורדים ומתחקרים על כל דבר , הורים שלי בזמנו עשו פי 10000 ממה שהיא תעשה אי פעם גם מבחינה כספית ונפשית , יחס ואהבה וערכה לא קונים בכסף ואת זה לצערי היא לא כל כך מבינה , אני רוצה רק שקט נפשי ושלא תסכך ביני לבין בעלי , ולגבי שמות אני הגעתי להריון הזה אחרי דרך מאד קשה ועצובה ולא אוהבת שמדברים לפני זמן . פעם אחת במשך כל שהות אצלנו לא שמעתי ממנה שבי ,תנוחי אנחנו לא צריכים כלום ולא לתת לאישה בהריון לעמוד על רגליים , תאמיני לי הייתי מעריכה את זה יותר מאשר את כסף שהיא הביאה. כבר עדיף שהיתה מביאה איזו ואזה . אין לה שום זכות לשפוט את הורים שלי . אנחנו לא בתחרות .
    /]
  • לבנדר יקרתי תודה רבה לך עידודים שלך , זה לא קושי של בישול , פשוט לא אוהבת שנוחתים עלי ככה שרק פחות משבוע רק עברתי , עכשיו בזמן באמת מאד קשה לי לעמוד הרבה על רגליים ועוד בחום הזה, את תה ומאפה הגשתי להם , הענין הוא בחוסר טאקט וחוסר התחשבות מצידם בי. כל זמן השאוואות עם הורים שלי , עקיצות . אמא שלי גם אמרה כבר מעכשיו להציב לה גבולות בדיוק כמו שאת אומרת .מנסה עד כמה יכולה ,ומשתדלת מאד לשמור על קור רוח , אני לא רוצה ממנה כלום , רק שתניח לי לעבור את הריון בשקט. אני לא ילדה קטנה מבינה טוב מאד שהיא מכינה את קרקע . אמרתי כבר לבעלי שמי שלא מכבד אותי שלא אצפה שאני אכבד בחזרה ומתנות וכסף לא עושים עלי רושם .
    /]
  • לבנדר יקרתי תודה רבה לך עידודים שלך , זה לא קושי של בישול , פשוט לא אוהבת שנוחתים עלי ככה שרק פחות משבוע רק עברתי , עכשיו בזמן באמת מאד קשה לי לעמוד הרבה על רגליים ועוד בחום הזה, את תה ומאפה הגשתי להם , הענין הוא בחוסר טאקט וחוסר התחשבות מצידם בי. כל זמן השאוואות עם הורים שלי , עקיצות . אמא שלי גם אמרה כבר מעכשיו להציב לה גבולות בדיוק כמו שאת אומרת .מנסה עד כמה יכולה ,ומשתדלת מאד לשמור על קור רוח , אני לא רוצה ממנה כלום , רק שתניח לי לעבור את הריון בשקט. אני לא ילדה קטנה מבינה טוב מאד שהיא מכינה את קרקע . אמרתי כבר לבעלי שמי שלא מכבד אותי שלא אצפה שאני אכבד בחזרה ומתנות וכסף לא עושים עלי רושם .
    /]
  • כ״כ מבינה ומזדהה
  • אני מקווה שהם מתאמים את ההגעות שלהם עם בעלך ולא איתך.שידברו רק איתו בנושאים האלה ככה יהיה לך נוח להגיד "לא" כשזה לא נוח לך, בתקווה שבעלך איתך ומבין אותך.
    אם בעלך איתך אז אין לך מה לדאוג, הוא ואת תשימו את הגבולות. אם הוא לא מבין אותך, אז מהר מאוד הוא יבין שזה מה שיכול לגרום רק לריבים ביניכם אז גם לטובתו כדאי לשים להם גבולות.
    בפעם הבאה ש"נוחתים" בזמנים לא טובים תבקשי מבעלך שיגיד שאי אפשר. אין מה לעשות, את בהיריון, קשה לך, וכשתהיי אחרי לידה זה לא יהיה יותר קל.
    הכסף שהם מביאים הם לא עושים טובה, זה בשביל הבן שלהם, את לא צריכה להרגיש חייבת בגלל זה.
    לגבי ההערות וה"עקיצות", תעני להם על כל דבר, לא בחוצפה, בצורה יפה אבל תעני ואל תשאירי כלום בלב!!!! זה לפחות מקל כשעונים.
    אל תקחי ללב מהם, תקבלי החלטה שאת לא עושה כלום בכוח ובניגוד לרצונך ותתחילי להתחמק איפה שאת יכולה.
    רק תסהרי מדברים קבועים.. שלא יבואו לך ביום קבוע או מנהגים כמו פעם בשבוע וכאלה, אל תתני לדברים כאלה לקרות.היום לפני נלידה יותר קל לשים את הגבולות.. בהצלחה...
  • שושה ולבנדר היקרות , אתן כל כך צודקות בכל מה שאתן אומרות לי, כל קטע שהם באמת מצפים ליחס מעודף בגלל שהם מתנה בצורה של כסף , אמא שלי גם אמרה לי הם לא מביאים לך , הם מביאים לבן שלהם , את לא מבקשת מהם כלום , הם לא עושים לך טובה, אז שלא היצפו שתזרמי לפי הגחמות שלהם , ובכלל אין אצלם במשפחה כל קטע שלא נעים , זה לא מתאים עכשיו , עניין של התחשבות באחר, ומאד קשה לי עם זה , והם אכן מתאמים את ביקורים שלהם רק עם בעלי , הדעה שלי בעניין כל כך חשובה להם , לפעמים יש לי הרגשה שהם פשוט לא סופרים אותי, וזה אכן גורם למריבות בינינו אבל לצערי הם יודעים איך לתמרן אותו , יודעים שהוא בן נאמן , שבחיים לא אבגוד בהם (בנוסף הצ'ופרים פה ושם ) אז מה אם אישתו כועסת אז שתכעס. ברור שהוא לא צריך להתנתק מהם גמרי אבל יש איזו שהוא גבול לכל דבר , הוא מדווח להם על צעד שלנו , אם הוא שוכח להתקשר בערב אחרי עבודה הם עושים מהומה וסצינות , אם אנחנו אוכלים בחוץ הם שואלים כמה יצא לנו הארוחה , אני יודעת שזה נשמע הזוי , אבל זאת רק רשמה חלקית, אם אני לובשת משהו חדש היא ישר שמה לב.(אפילו אם זה שוכב אצלי בארון כבר הרבה זמן ולא קניתי עכשיו). וכל זמן אנחנו אוהבים אותכם , אנחנו דואגים לכם , בקיצור חונקים.
  • מיליון

]

• תודה רבה רינתוש , מהפה שלך לאלוקים .
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה