האם רופאת המשפחה יכולה לתת מרשם לכדור ברזל בהריון? - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
שלום לכולן, אני בשבוע 11+6 ואני נגעלת מבשר לחלוטין. עד לפני כמה ימים יכלתי לאכול גם שניצלים חזה עוף (שנחשב יותר לחלבונים מבשר) ועכשיו גם שניצלים מגעיל אותי. אני אוהבת מאוד גבינות ואוכלת בכמויות - משתדלת. לאחרונה מדי פעם שמתי לב שנתפס לי הרגל וגם היד ואני עייפה פיזית, לא יכולב לשבת מול המחשב הרבה וכאלה. אז ביקשתי מרופאת המשפחה הפניה לבדיקת ברזל. הגניקולוג שלי טוען שלא צריך תוספי תזונה כי זה סתם עושה עצירויות ואם אני אוכלת סלט מגוון אז זה בסדר. אני עדין מודאגת כי היום זה הכדור האחרון של חומצה פולית . וגם אני דואגת שחסר לי ברזל בגוף. אני מאוד רוצה שהתינוקי יהיה בסדר. התור שלי לגניקולוג הוא רק בעוד שבועיים ואין לי דרך לדבר איתו. האם רופאת המשפחה יכולה להביא לי מרשם לברזל או שעדיף שגניקולוג יביא?? אשמח לתגובות... אני מאוד בלחץ... היום עשיתי בדיקת דם לברזל, מקווה שאני לא צריכה ואז תחסך לי הדילמה.
את יכולה לבקש מרשם לברזל מרופא משפחה אין בעיה גם הוא יכול להוציא גם לי נגמר הפרנטל והיה לי תור רחוק לרופא נשים שלי אז הרופא משפחה הוציא לי ובלי שום קשר לבדיקת דם את צריכה לקחת ברזל כל תקופת ההיריון ואפילו גם שלושה חודשים אחרי לידה
אני עוד לא יודעת אם חסר לי או לא. אם חסר לי ההתייעצות הראשונית יכולה להיות עם רופאת המשפחה? תודה על המענה שלך:)
כן שכחתי לציין שאם את צריכה דחוף ברזל את לא חייבת לחכות למרשם את יכולה לרכוש בבית המרקחת רק פשוט מבלי הנחה של 10% שהקופ"ח מביאה למשל אני קניתי פרנטל מבלי מרשם ב30 שקלים עם מרשם זה 16 שקלים. אבל אם צריך את זה דחוף זה לא מעניין כמה שקלים יותר כמה שקלים פחות העיקר שתקחי בזמן!
לפי מה שאני רואה כל הבדיקות ששלחו אותו תקינות. זה ממש מוזר לי כי אני לא אוכל מגוון בכלל ולא אוכל בכלל בשר. http://lmtf.lilypie.com/8xNsp3.png
לא צריך מרשם לברזל!!!!!!!!!! ובטח לא לפרנטל!!
כשהייתי בתחיחת ההריון שאלתי את הרופא שלי על זה כי אני צמחונית, הוא אמר לי שיש מחלוקת לגבי נטילת ברזל בתחילת ההריון כיוון שלברזל יש השפעות נוספות במידה והוא אינו נחוץ. ולכן, אם אין לך מחסור בברזל אני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם רופא לפני שאת לוקחת, ולא לעשות זאת על דעת עצמך.. בהצלחה ותרגישי טוב
בעיקרון ברזל מומלץ רק משליש שני. רק במקרים שמתחילים את ההיריון עם המוגלובין נמוך אז משלימים ברזל מההתחלה. ברזל בעודף זה מסוכן.הוא מתחמצן בגוף ומזיק!! ****מתחילת ההיריון מומלץ לקחת פרנטאל שזה קומפלס ויטמינים ומינרלים להיריון.יש שם גם ברזל, אבל כשזה בקומפלס ולא בכמוסה נפרדת אז זה בסדר ולא מזיק.
לגבי זה שצריך לקחת תוספים כל ההריון- גם הרופאה שלי אמרה לי שבינתיים (שבוע 8) אין שום צורך בברזל וויטמינים. זה קצת היה לי מוזר כי אני יודעת שבארץ נורא נוהגים לתת את זה ישר (גיסתי באוסטרליה למשל לא לוקחת... וכמובן שהם גם עושים שם חצי מהבדיקות אבל זה ידוע). בכל מקרה שאלתי גם את ד"ר הדר בפורום והוא ענה לי שזה עניין של השקפה של הרופא ואין חוקים. סתם אומרת לפני שתחשבי שהרופא שלך לא יודע מה הוא אומר.... :)